המלצת בניה לסורדמייג' ב-d&d 4e

המלצת בניה לסורדמייג' ב-d&d 4e

מצורפים צילומי מסך.

דרגורן

New member
כי זה ערימה של סטטיסטיקות ולא דמות...

מה יש בצילום המסך?
הרבה מיומנויות (או כשרונות?), ושום דבר לגבי הדמות בפועל.

מירטל

New member
מה שדרגורן האדום אמר...

+ שים לב לכל השירשורים שאינם עוסקים בחיפוש קבוצה : כמה מהאנשים בפורום יודעים, או רוצים לדעתך "להעריך" את אוסף התכונות הזה?

אפילו לא אחד.

אבל חבר שלי שאינו חבר הפורום חיכה להמלצה על כוחות ופיטים לסורדמייג׳.
הפורום הזה נראה כמו מקום שבו אוכל להעלות את צילומי המסך בעבורו.

DDN

New member
שאלת בור

מה זה SWORDMAGE? אני לא זוכר אותו מהספר של המהדורה הרביעית.

DDN

New member
ועוד שאלה

לא הבנתי אם אתה ממליץ, או שואל שאלה

סורדמייג׳ הוא מקצוע חדש יחסית,

שלא מופיע בספרים לשחקן, אלא ב - Forgotten Realms Player's Guide

זו לא שאלה, אלא המלצה לאותו החבר.

major mouse

New member
המצאה חדשה: אימייל

אם חבר שלך לא חבר בפורום אז למה אתה מפרסם את ההמלצה בפורום?

DDN

New member
אולי רצה לחלוק במידה וגם פה יש אנשים

שמשחקים במהדורה 4

major mouse

New member
סבבה. לא אמרתי שהוא לא צריך לפרסם כאן

אבל כשנשאלה השאלה:
כמה מהאנשים בפורום יודעים, או רוצים לדעתך "להעריך" את אוסף התכונות הזה?

הוא ענה:
אפילו לא אחד. אבל חבר שלי שאינו חבר הפורום חיכה להמלצה על כוחות ופיטים לסורדמייג׳...

ואני שואל:
אם חבר שלך שלא קורא את הפורום שאל שאלה שלפי דעתך לא תעניין אף אחד ממשתתפי הפורום, למה לך לפרסם את התשובה כאן ולא לשלוח לו את תשובתך במייל?

זה כמו שאני יפרסם הודעה חדשה בפורום:
היי ששון, בדקתי בקשר לשאלתך והתשובה היא שכן, אנושיות הערפדים בעולם האפלה כן משפיעה על קושי ההתחזות שלהם לבני תמותה.

DDN

New member
התקווה שלי

זה שבדוגמא שלך, ששון יתחיל לנהל איתך דיון על גבי הפורום על הנושא הפרטי שלכם, ואולי כמה משתתפים סמויים שגם משחקים בעולם האפילה, אבל בגלל אופי רוב תושבי הפורום לא משתתפים בו, יראו ויתחילו להשתתף.

אני משוכנע שיש פה קוראים סמויים שמתעסקים רק במהדורה הרביעית, ובגלל שרובנו לא, הם מעולם לא כתבו פה מילה.

major mouse

New member
מבחינת הפורום זה רווח נקי

אבל אני עדיין לא מבין למה, לכל הרוחות, שני חברים צריכים לשלוח אחד לשני מסמכים דרך הפורום?

מירטל

New member
אז בוא תעזור לי לעזור לחבר

שלך :

1. למה הוא בחר לשחק את סוג הדמות הזו?

2. איך הוא יתאר את הדמות מבחינת התנהגות? יש הבדל בין דמות שנכנסת ישר למכות לבין תככן ערמומי שיתכנן קרב מראש.

3. מה התכונות שלו? האם הן מתאימות ל2 ?

כמו שכתבתי פבל-ביטל

אך ללא קשר לדוגמאות, במקרה הספציפי של ההמלצה לחבר, מדובר במכניקה נטו:
אין לנו דיפנדר, והלידר שלנו בקושי מרפא, אז המלצתי לו על בניה של דיפנדר שמתמחה בהפחתת נזק לחברים שלו. איך להתאים בין המכניקה להיסטוריה ולאישיות של הדמות, תלוי רק בו.

Blue Beetle

New member
אני לא מבין ב-4

אני מניח שזה build מוצלח מכנית.
יש שיקולים נוספים בבחירת הכוחות (סגנון, רקע וכאלו). עד כמה ב-4 הרקע והקונספט של הדמות משפיעים על הבחירות הללו?

(כשקראתי את 4, הפורמט המכאני הטהור הפריע לי כי קשה לקשר בין הדמות עצמה למה שהיא יכולה לעשות. אבל שמעתי דעות שההפרדה המכאנית הזו נותנת לך להלביש כל פלאפ שאתה רוצה על הסטטיסטיקה הזו).

הבנאדם צודק.

הבנאדם צודק. אתה יכול לבחור כל מכניקה לכל סוג אישיות כרצונך והדבר יהיה אפשרי, ויש מי שיראו בזה דבר טוב.
אני אישית סבור שצריכה להיות הלימה בין אישיות הדמות ועברה לבין יכולותיה בקרב ומחוצה לו, ולכן אני אדאג להתאים את השניים.
עד עכשיו שיחקתי 3 דמויות בגרסה 4, ודאגתי להתאמה שכזו.
בשתי הדמויות הראשונות בניתי קודם כל את המכניקה ואז יצרתידמות שהמכאניקה תתאים לה.
הדמות הראשונה היתה וורדן דרגונבורן עם זיקה חזקה לרוחות הפרימאליות של האדמה והשמיים ועומד באמצע הקרב ללא מורא כמו טנק, מאתגר את היריבים רק לנסות ולפגוע בו.
הדמות השניה הייתה בן אצילים אנושי עם מקצוע היברידי של מצביא עם סורדמייג׳. הוא שימש מחסן הכלים של הקבוצה, ונלחם בצורה תכסיסית תוך שהוא יוצא מהקרב ונכנס אליו שוב לסירוגין.
את הדמות הנוכחית בניתי אחרת. התחלתי עם חזון, ואז בניתי את המכניקה סביב החזון המדובר. רציתי דמות שתדמה כמה שיותר ביכולותיה ואישיותה לקרייבן הצייד (אחד היריבים הגדולים של ספיידרמן). לצורך כך בניתי ברברי שבילה חלק ניכר מחייו במנזר, ושם ״סידרו לו את הראש״. הוא הרבה פחות ברברי מהוורדן ששיחקתי, ויש לו את העוצמה הפראית ויכולת ההתמדה של ברברי יחד עם המשמעת והדיוק של נזיר. זה לא הייבריד כמו בדמות השניה, אלא מולטיקלאס. גם כל החפצ״קים שלקחתי משקפים את החזון לפני כל דבר אחר.

אך ללא קשר לדוגמאות, במקרה הספציפי של ההמלצה לחבר, מדובר במכניקה נטו:
אין לנו דיפנדר, והלידר שלנו בקושי מרפא, אז המלצתי לו על בניה של דיפנדר שמתמחה בהפחתת נזק לחברים שלו. איך להתאים בין המכניקה להיסטוריה ולאישיות של הדמות, תלוי רק בו.

למעלה