המלצות

המלצות

היי שוב לכולם,
חשבתי שהגיע הזמן לברר על המלצות אקדמיות. לצערי יש לי בעיה קטנה אם זה. אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה. ומתקוף האופי שלה הלימודים הם די עצמאיים-אז אני לא בטוחה עד כמה המלצות מהמרצים שלי יהיו רלבנטיות.
רעיונות, מה עושים בנושא?
מעבר לכך-יש לי ניסיון בשטח בעבודה עם אנשים שמתמודדים עם מחלות נפש. לדעתכם-המלצות כאלה בדבר היכולות/האופי שלי רלבנטיות בכלל?
בכל מקרה כל מחשבה בנושא תתקבל בברכה.

Philip Jr

New member
אכן זו בעיה עם הלימודים בפתוחה

במיוחד אם את מגישה למקום שדורש המלצות *אקדמיות* ולא המלצות מהשטח / ״השדה״. ניסיון בשטח בהחלט עשוי להועיל והוא רלוונטי - אבל אם הדרישה היא להמלצות מפרופסורים שעבדת תחתיהם במחקר..
&nbsp
אז המחשבה שלי היא שהתשובה תלויה בלאן תגישי בסופו של דבר.. ושבינתיים כדאי לך לנסות כן לצבור עוד ניסיון אקדמי/מחקרי יותר, אם ניסיון כזה רלוונטי לתוכניות שהחלטת ללכת עליהן.

oligomerization

New member
היי

לא הייתי במצב שלך, אבל במסגרת הלמודים שלי באו"פ כל פעם שנתקעתי בקושי פניתי ליועצים של החוג והם תמיד עזרו (שווה להתחיל בלקבוע פגישה איתם ולראות אך הם יכולים לעזור...)

איזה תואר סיימת (תואר ראשון במה?)

liattina

New member
המלצות בפתוחה

בפתוחה מקבלים המלצות מהמנחים של הסמינריוניות. מכיוון שאת עושה תואר בפסיכולוגיה יש לך להגיש 2 עבודות כל עבודה עם מנחה אחר והרי לך 2 המלצות..

טוב, על פניו ברור

אלא ששוב הלימודים בפתוחה עצמאיים. גם הסימנריונית היא די סולו. נכון, המנחה מכוון דרך מיילים וכו' (בקטנה להבנתי). השאלה היא עד כמה מנחה כזה יתן לי המלצה טובה. גם אם הוא ירצה לתת המלצה מעולה-אין יותר מידי אופקציות להתרשם...
&nbsp
ותודה לכולכם על התגובות=)

Philip Jr

New member
זו נקודה סופר חשובה

זה לא איזה עניין טכני - שני סמינריונים = שתי המלצות, והופה את מסודרת. ההמלצות צריכות להיות חזקות, לשקף עבודה מחקרית משמעותית ואיכותית, ובעדיפות להיות ממישהו/מישהי בעלי שם בתחום. אחרת - זה לא יקדם אותך יותר מדי.
&nbsp
ובנוסף - ברוב המוסדות בארה״ב צריך *3* המלצות..

Tangirl

New member
מה את לומדת ובאיזה שלב של התואר?

באופן כללי זה אכן יכול להוות קושי בפתוחה אבל אם את באמצע התואר יש לך אפשרות ליזום יותר אינטראקציות עם מי שפוטנציאלית יכול לתת לך המלצה.
שתי ההמלצות שאני ביקשתי בסוף לא היו מהמנחים שלי בסמינריוניות. ביקשתי המלצה מרכז קורס שהרגשתי שיצא לו להכיר אותי והשני היה ראש התכנית שבה למדתי ואיתו הייתה לי אינטראקציה שלא דרך קורסים ספציפית.
אם את לומדת פסיכולוגיה, יש לך אפשרות לקחת את הסמינרים למצטיינים, שם הנוכחות היא חובה ומדובר בד"כ בקורס של שנה שבה העבודה היא ממש לא סולו. מעבר לכך, את יכולה לחפש אפשרויות להצטרף למעבדות לא באו"פ כעוזרת מחקר או לאיזה פרויקט ואז לבקש המלצה (זה לא קל למצוא, צריך מאוד לרצות).
ובסופו של דבר גם מנחה של סמינריונית יכול לתת המלצה טובה, אם העבודה טובה. חברה שלי קיבלה המלצה מאוד מושקעת ממנה שלה לסמינריונית. את יכולה גם להצטרף לסדנה של כתיבת עבודה סמינריונית ולגרום למנחה להכיר אותך יותר. אגב, אם את בונה על ההמלצות האלו, רצוי מאוד לא לדחות את הסמינריונית לרגע האחרון.
בקיצור, יש אופציות אבל רצוי להתחיל לייצר את האופציות האלו כמה שיותר מוקדם.

למעלה