המלצות

plomphy

New member
המלצות

במסגרת הלימודים שלי (תואר ראשון) אני צריכה לעשות פרוייקט מעבדה.
בין היתר, אחד השיקולים שלי בבחירת המעבדה, הוא האדם שככל הנראה אני אבקש ממנו המלצה לתואר שני בארה"ב.
השאלה היא, איך אני יכולה לדעת עד כמה ההמלצה שלו תהיה חזקה? לפי מספר הפרסומים שלו? מיקום הפרסומים עצמם?
ניסיתי להריץ כמה שמות בגוגל סקולר, אבל אני לא כל כך יודעת מה אני אמורה להבין מתוצאות החיפוש..

תודה מראש :)

idohatam

New member
תעשי פרוייקט במעבדה שהמחקר בה הכי מעניין אותך

שיש בה אנשים נחמדים עם סבלנות ללמד אותך הכי הרבה כלים שישרתו אותך בתואר השני. וגם אם כי משני בסדר העדיפויות, פוריה ברמה כזו שיש סיכוי ששמך ישתרבב למאמר (כאן יכול גוגל סקולר לעזור לך, אם יש מישהו אצלכם שמפרסם הרבה לאחרונה אולי שווה לפנות אליו).
המלצה חזקה היא לאו דווקא מפרופסור שמפרסם בנייצ'ר כל שני וחמישי (למרות שזה נחמד שאדם כזה קיבל אותך למעבדה שלו), אלא ממישהו שמכיר באמת את מה שעשית ויש לו דעה טובה עליך ועל העבודה שלך.

בכל אופן זו דעתי, מקווה שעזרתי.
עידו.

idohatam

New member
גם אני לא בטוח שאני צודק, אבל כך נהגתי.

בסופו של דבר אחד היתרונות באקדמיה הוא שאתה יכול לעשות מה שאתה באמת אוהב ולי אישית קשה לי למצוא מוטיבציה לעבוד בנושא שלא מעניין אותי.
יחסי אנוש בסביבת העבודה היו תמיד חשובים לי, אני שונא להיות תלוי באנשים אחרים ואם יש משהו שאני שונא זה להרגיש שאני מציק לאנשים, במקום שנותנים הרגשה שאני נטל אין סיכוי שהייתי נשאר. בנוסף במעבדה בה לאף אחד אין סבלונות להדריך אותך כנראה שלא תקבל המלצה טובה.
עוד נקודה שהובילה אותי לגישה זו היא שגם סטודנטים מדרקהדרקהסטאן מתקבלים לאוניברסיטאות טובות בחול. אם המלצות מחוקרים באוניברסיטת שקר כל שהוא, דחקא, נלקחת בחשבון כנראה שממש צריך ליפול כדי שיסתכלו על המלצה טובה מחוקר ישראלי בצורה לא טובה.

בכל מקרה כפי שציינתי זו דעתי בלבד.
האמת שיכול להיות מעניין לשמוע עוד גישות.

Sonic hedgehog

New member
לא מכירה סטודנטים ממדרקהדרקהסטאן

אז גם לא יכולה להביע דיעה לגבי איכות הממליצים שלהם.
אני רק יכולה להעיד מהנסיון שלי, שאחת השאלות הראשונות שרוב המראיינים שלי שאלו אותי הייתה אז עבדת אם פרופסר X? (כשX הוא לא הישיר שעבדתי איתו אלה המפורסם)

Sonic hedgehog

New member
זה משהו שקצת קשה להעריך

אבל את בכיוון הנכון, מספר פרסומים ואיפה התרסמו (האיפה לדעתי יותר חשוב). את רוצה מישהו שיה מוכר בתחומו אז אם אפשר לראות עד כמה הוא נוסע לכנסים ועד כמה הוא מרצה. אני גם יוצאת מנקודת הנחה שמי שעשה פוסט בארה"ב יהיה עם יותר קשרים שם מאשר מישהו שעשה בארופה אז הייתי בודקת גם את זה.

כשאת אומרת תואר שני אני משערת שאת מתכוונת לדוקטורט לא?

plomphy

New member
מגיבה לכולכם

sonic, הצלחת לבלבל אותי קצת. עד לפני יומיים הייתי בטוחה שכל המסלולים הם ישירים לדוקטורט, אבל כשהתחלתי לחטט באתרי האוניברסיטאות הבנתי שבלא מעט מהם הקבלה היא לתואר שני ואז נבחנת האפשרות לדלג על המאסטר ולהתחיל עם הדוקטורט..הבנתי לא נכון, את אומרת?
שנית, בנוגע ל"איפה"- איך אני יודעת מהם הז'ורנלים הנחשבים? על nature אני יודעת, מעבר לזה- לא מכירה כלום. P:

עידו, כפי שציינתי, מדובר רק על שיקול אחד. אני כמובן לא אלך למעבדה שלא מעניינת אותי ושהתועלת היחידה בה היא המלצה טובה.. אבל עדיין, נראה לי עדיף לשלב בין השניים..

עלתה לי שאלה נוספת- החוקר שאני מכוונת אליו הוא דווקא מהחוג לפסיכולוגיה, אבל המחקר שלו הוא בתחום ה- PNI (בעיקר גידולים סרטניים). אם אני רוצה להתקבל לתארים מתקדמים במדעי החיים, זה עלול להוות בעיה שהמלצה שלי לא תגיע מ"ביולוג" קלאסי? (מהבחינה שהוא/הפרסומים שלו יהיו מוכרים לוועדת הקבלה. או כל בחינה אחרת שנראית לכם רלוונטית, כמובן.)

שוב תודה על התשובות ^ ^

Sonic hedgehog

New member
לא מכירה תוכניות בביולוגיה שהם כפי שתארת

יש תוכניות ישירות לדוקטורט ויש כאלו למסטר שבדרך כלל לאנשים שרוצים ללכת לביו-טק או לשפר את סיכוייהם לקבלה לדוקטורט (אבל אז הם צריכים לעשות את כל המסלול)

ateo

New member
תחפשי חוקרים ב microsoft academic search

יש להם דירוג של חוקרים לפי h-index שזה סוג של דירוג שמשלב איכות וכמות פרסומים.

plomphy

New member
אוי זה מעולה!

תודה רבה לכולכם על התשובות

למעלה