המלצות

המלצות

אני זקוק נואשות לחומר קריאה בנושא פילוסופיה של הדת (לאו דווקא ספרים של רבנים וכאלה- כאילו סבבה גם ואני אשמח דווקא- אבל גם בכלל מהעולם) אבל לא משהו מעצבן ומעורפל כזה- משהו נוח לקריאה... אם מישהו יכול להמליץ אני אשמח מאד!

דת ? ../images/Emo6.gif

יש את "כה אמר זרתוסטרא" של ניטשה . יש לי ועלי לציין שהשפה לא פשוטה ודורשת המון סבלנות וחשיבה, אני משאיר לי אותו לחופש הגדול. בכל מקרה , אני לא בטוח שזה מה שאתה מחפש שכן הספר מכריז על מות האלוהים
(אם כי ביקשת לאו דווקא של רבנים
)

TFNM

New member
אכן!

זה מרתק לראות איך ניטשה הסיק את אחת המסקנות היותר חשובות (ומפורסמות) שלו "האדם הוא טעות נוראה של האלוהים או שהאלוהים הוא טעות נוראית של האדם" (משהו שאגב,אני לא מסכים איתו...אני מאמין שיש עוד אפשרויות)

noamgk

New member
תורת הפילוסופיה של הרב שלמה גורן זצ"ל.

זה ספר שהוא בעצם עריכה של הרצאות על פילוסופיה יהודית. אאל"ט ההרצאות הועברו במוסדות אקדמיים אפילו. אבל אולי כדאי לגשת למקורות יסודיים יותר... יש את "הקדמות הרמב"ם למשנה", בפרט את ההקדמה למסכת אבות ("שמונה פרקים"), שהיא משופעת בפילוסופיה עולמית (הרמב"ם אף מצהיר זאת בהתחלה). גם ספר המדע, הלכות דעות בפרט. יותר מסובכים ("מעצבן ומעורפל כזה"): מורה נבוכים, אמונות ודעות של ר' סעדיה גאון. אם תצליח להשיג - "הקריטריון לאמת, הקריטריון למוסר - פלורליזם, פנטיזם, כלליות" של הרב קלנר. ספר מעניין וחשוב. אתה יכול לנסות גם את הרב קוק: "עקבי הצאן" בחלק השני של הספר "אדר היקר" (המאמרים הראשונים - הדור, העונג והשמחה, הפחד, המחשבות), מאמרים מסויימים ב"מאמרי הראיה", "אורות"... אני מכיר בעיקר ספרות של הדת היהודית, מקווה שזה מספיק.

למעלה