המלצות על T-Style guitar

arch23

New member
המלצות על T-Style guitar

והכוונה לטלקאסטר אם זה לא היה ברור.
אחרי שנים שלא התחברתי לגיטרה הזאת יש לי פתאום רצון (צורך...?) להיות בעלים של אחת.
עוד לא בדקתי לעומק את הדגמים של פנדר. התרשמתי בעיקר מG&L ASAT אמריקאית בעיקר בגלל הפיקאפים שלדעתי ורסטיליים מאוד גם בקלין וגם בדיסטורשן.
אשמח לשמוע המלצות מאנשים עם נסיון:
1. האם החשש שיש לי מהפיקאפים של טלקסאטר פנדרית (פחות ורסטיליים) מוצדק?
2. האם יש דגמים יותר זולים שווים (פנדר מקסיקנית, סקוויר קלאסיק וייב רחמנא לצלן, G&L Tribute) או שאצטרך להפרד מ-5000 ש"ח מינימום?

דרך אגב - אני מודע לתצורות השונות עם האמבקר בצוואר וכולי, נראה לי שדוקא שני סינגלים זה הכיוון..
תודה מראש...

יוסיחן78

New member
אני גם מחפש...

דברים מעניינים שראיתי -

הסקוויר קלאסיק וויב אמורות להיות ממש טובות למחיר
Reverend eastsider - דגם מאוד מעניין, עולה בסביבות ה4000 (מאי ביי)
יש גם בחור שמרכיב טלקסטרים מחלקים ומיישן אותם - חפש באי ביי
Mike Gee Customs. ראיתי מעט ביקורות טובות עליו.
אגב את שלושת האופציות שרשמתי לא ניסיתי באופן אישי, אלא רק דרך חיפוש און ליין.

arch23

New member
סיכום זמני של ההיצע

לטובת אחרים שמחפשים/יחפשו בעתיד.
הדגמים שמצאתי בחנויות בארץ:
פנדר אמרקאית./מקסיקנית- לא בדקתי בהמשך, אין מלאי בכלי זמר, מחכים לאספקה
סקוויר - כנ"ל
ESP ET202 - גיטרה עם רליק והאמבקר בצוואר. הפיקאפ בגשר נשמע מצויין וגם המצב האמצעי. ההאמבאקר פחות אבל באופן כללי גיטרה שימושית ששומרת על הסאונד הטלקסטרי. הבעיה היא הגימור, ,איכות הרכבה ואיכות חלקים ברמה מאוד נמוכה עד גרועה (אלא אם כן נפלתי על דוגמה חריגה במיוחד). נראה שהדגמים בחברה הדגמים משתנים כל שנה.
Schechter PT FastBack - הגוף בצורה של טלה עליו מורכבים 2 האמבאקרים. נראה דומה לטלה, לא נשמע דומה בכלל.
Blade Delta PDE-1 - גיטרה זולה שמרגישה זולה. שומרת על סאונד ואופי של טלה, בסה"כ נוחה אבל התחושה זולה מדי.
Blade Delta T3 - לא בדקתי
G&L ASAT Classic - גטרה מרשימה באיכות הבנייה, הגימור והחלקים, בעיקר הפיקאפים. מצד אחד שומרים על צליל מסורתי ומצד שני עם מנעד רחב יותר שמתפקד היטב בדיסטורשן. הנקודה החלשה מבחינתי היא צוואר שמרגיש עבה מדי ביד.
G&L ASAT Tirbute - לא הספקתי לבדוק, אנסה בהמשך.
Budagov T Sytle - יש שני דגמים אבל אני לא מתכוון לבדוק.

בסך הכל למראית עין נראה שיש מספיק דגמים, בפועל כנראה שבסוף הבחירה ההגיונית היא בין פנדר ל-G&L.

horsie

New member
אני חושב

שגם לפראמוס יש דגם טלא לא רע בכלל באזור ה 5K
שווה לבדוק אם אתה מצליח לאתר כזאת לבדיקה
נראה לי מיוזיק סנטר היבואנים

ולגבי ה ASAT
פשוט נפלת על דגם עם מפרט של צוואר מסוים
תזמין עם צוואר פרופיל צוואר אחר או תחפש אחת בחנויות עם פרופיל אחר.
זה מה שכיף בG&L יש רמה של קסטומזציה די גבוה בלי לשנות את המחיר

arch23

New member
מצאתי גיטרה של פראמוס

אבל החלטתי לא להזכיר אותה כי היא היתה מוזרה לגמרי. לא הצלחתי למצוא אותה באתר של פרמוס ואין לי מושג איזה דגם זה. המחיר היה 9000 והיא לא ממש הזכירה טלה בשום דבר חוץ מצורת הגוף.

horsie

New member
יש לי G&L ASAT SPECIAL והיא מעולה

הזמנתי אותה לפי מפרט מסוים (דרך וילד גיטרס)
לפי מה שG&L מציעים באתר (צבע, רדיוס, פרופיל צוואר...)
גיטרה מאוד דינמית וורסטילית
הפיקאפים ה MFD של G&L ממש טובים לדעתי והם גם מאוד שקטים
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150595878232241.401222.657312240&type=3

גם סדרת הטריביוט ממש טובה באיכות הבניה שלה, הנראות שלה והפיקאפים שיש עליהן הם הפיקאפים שיש על הדגמים האמריקאיים
ולדעתי יש עכשיו הנחות לא רעות בבוסטר ווילד גיטרס עליהן

מבחינת החששות שלך: תלך, תנגן ותחליט לבד.
בסוף זה הסאונד שלך והאצבעות שלך כמובן

arch23

New member
תודה. אני אמשיך לבדוק עוד G&L

ברור שזאת בסוף בחירה שלי. אני מקווה לקבל דעות ממישהו שיש לו טלה ויגיד שהוא מנגן איתה ערב שלם את כל השירים של ההרכב שלו ולא מחליף כשצריך קצת יותר גיין או שפשוט אי אפשר לנגן איתה סגנון מסויים. למשל...

אם אתה הולך על G&L

לך על ASAT DELUXE
2 האמבקרים של סיימור דנקן וחומרה משובחת לא משקרים
הכלי יקר (באיביי נמכר בכ 1500$ תעשה את החשבון בארץ בטח יגבו עליה לפחות 7K)
כלי נהדר

byrdparis

New member
אהמ אהמ..

טוב אז ככה...
מנסיוני הדל עם גיטרות שהן T STYLE.. כמה דברים.

1 - הסקוויר קלאסיק וויב זו חיה מדהימה ומגניבה לאללה. ב 1600 שקל מקבלים פה וואחד גיטרה לפנים שבהחלפה של פיקאפים למשהו קצת יותר "מגניב" (פה יש NAME DROPPING עצבני של כל חברות הבוטיק בעולם) - היא עומדת בגאווה מול
גיטרות שיקרות ממנה פי שתיים, שלוש וגם 10 לפעמים - אבל יש פה סייג! אתה חייב להבין עם עצמך, איך אתה הולך לנגן על טלה ואיך היא אמורה להשמע עבורך.

2 - טלה אמריקן סטנדרט וכיוצ' = לא שוות את הכסף (היום).

3 - הטלה של G&L (גם הקוריאניות) הרבה יותר טובות מהפשוטות של פנדר, (מקסיקו\סטנדרט US) - בהתאמה כמובן ולסטטיסטיקה רחבה.. (יש יוצאים מן הכלל!)

4 - אם יש לך המון כסף, תקנה SUHR! אולי הטלה הכי טובה בעולם לעניות דעתי.

5 - יש לא מעט בונים בעולם (בעיקר בארה"ב) שבונים בעיקר טלקסטר. בגלל העיצוב וההנדסה המאד פשוטה של הגיטרה הזו יש לה המון המון תחרות.
אחד החברה שאני מאד ממליץ עליהם שיודע מה הוא עושה והמחירים שלו ממש לא בשמיים (ז"א שבפחות מ 1000$ אתה מביא טלקסטר קסטום שבא לך!) הוא;
logancustoms
הבחור עונה למיליים במהירות הבזק, המשלוח זול יחסית (אאל"ט הוא נתן לי "ציטוט" של 100-150$) ויש אפשרות לשלוח או בגיגבג או בקייס (בתוספת מחיר).
הוא בונה את הכלים בפחות מחודש בדרך כלל, אלא אם יש לו משהו כבר מוכן שבא לך באתר, אז הוא שולח אותה תוך יום יומיים.

יש כמובן עוד, כפי שכבר ציינו מעלי.. רק צריך לבחור, הבעיה היחידה איתם, זה שאי אפשר לשמוע לפני כן ולנסות, כפי שאתה יכול עם כלים שמסתובבים\נמכרים בארץ.

6 - יש מידי פעם ביד 2 לא מעט טלקסטרים.. {אני מכרתי לפני כחודשיים שלוש ANN60 של פנדר. טלה מדהימה שאני קצת מצטער שמכרתי..
[בא לי אחת גם עכשיו נורא!]} גם ריאשיו52, גם דלוקסים וכן הלאה.. אפילו מקסיקניות.. שכדאי מאד מנסיון ללכת ולבחון.. אולי תיפול אחת סנאפית במיוחד!
תחליף לה פיקאפים וסטו..

arch23

New member
תודה, זה עוזר לי להתמקד.

סיבה מיוחדת להימהום בנושא ("אהמ אהמ")?

לא הגבלתי את עצמי לחדש פשוט כרגע המצב די יש ביד2 למעט אחת 60 Annv (אולי שלך לשעבר...?).

הכוונה באיך אני הולך לנגן עליה לא ברורה לי, אבל אני יודע מה אני הולך לנגן עליה. מבחינתי היא צריכה להיות טובה לרוק ובלוז בכל הטווח. אם אני לוקח אותה איתי לחזרה אז היא אמורה לנגן כל הערב.
התרשמתי שדוקא הפיקאפים ב-CV הם סבירים ודווקא הצוואר הוא הנקודה החלשה, לא בדקתי בעצמי עדיין. אני מבין שזה שהגוף הוא מעץ אורן זה עובר?

אם היה לי הרבה כסף לא הייתי כותב בכלל את ההודעה... אז אני מאמין בעיניים עצומות ש-SUHR הן הדבר אבל אין לי 11,000 אלף להפרד מהם לטובת העניין.

byrdparis

New member
לא המהום, אלא כחכוך

לפני נאום.. חחח.

בכל מקרה, ה 60ANN שיש ביד שניה לא שלי לשעבר.
אלא אם היא כבר עברה עוד יד מאז.. מה שאני לא מאמין, אבל מי יודע.

לגבי להחזיק כל הערב.. אז פה זה עניין של טעם\סאונד שאתה רוצה להפיק. בלוז זה בסדר, לרוק יש לא מעט גוונים. אני מניח שכל טלה טובה תוכל לעמוד גם בזה בגרון רב וגם אם יהיה לך חסר משהו, פיקאפ כזה או אחר (מיני המבקר למשל) יכול
תמיד להשלים לך עוד נתבך.
הפיקפאים ב CV סבירים, אולי.. הם אלניקו V אבל לא כל V דינו כאחר..
צריך לשמוע בטח.. דווקא בתחום הצוואר, הדעה הרווחת שפה ה CV הרוויחו בגדול מאחד הצווארים הכי נוחים בשוק לטלה.
YMMV. עץ אורן נותן אופי מסוים, יש גם את ה CVTL שהם ממהגוני (זה מה שיש כרגע בכלי"ז אאל"ט). הרבה יותר דארק, יתאים פחות לטוואנג קליני ויותר לבלוז\בלוז רוק על מרשל..

אם היה לך הרבה כסף, דווקא פה עצות מנסיון וכמובן לא מעט כיתות רגלים היו עוזרים לך כדי לא להוציא את הכסף שלך על DUD.
גם סור מנסיוני לאחרונה הן לא גיטרות בעיניים עצומות ויש מולן גם פייט [לאחרונה הלכתי לרכוש לי סור ויצאתי אם מה שאני מאמין גיטרה פי כמה טובה יותר - למה שחיפשתי]

למעלה