המלצות על Minolta DIMAGE 7HI ?

morris27

New member
המלצות על Minolta DIMAGE 7HI ?

שלום אנשים
אני מעוניין לרכוש מצלמה דיגיטלית חדשה. הסכום שבאפשרותי להשקיע הוא עד 2500 ש"ח כאשר גם קניה מחו"ל, דיוטי-פרי וכדו' הינם אפשריים ונגישים עבורי. אין לי רקע קודם או נסיון אך בכוונתי להתחיל במצלמה דיגיטלית למתחילים+. הייתי רוצה לקבל המלצות על סוגים של מצלמות דיגיטליות, מה עלי לבדוק טרם הרכישה?, היכן ידוע שניתן לרכוש במחירים זולים(חו"ל, אינטרנט וכד')?, ומה עלי לברר בנוגע לאחריות/ביטוח על המצלמה? האמת "שנדלקתי" על ה Minolta DIMAGE 7HI שהיא היית נראית לי אופטימלית במחיר, מרובה בשבחים ומרשימה בחיצוניותה. אשמח לתגובות מרובות ואינפורמטיביות מבעלי נסיון מכיוון שאינני יודע אפילו מהיכן להתחיל...
תודה מראש, מוריס.

Zooming 1

New member
ממליץ בחום רב

המינולטה חביבה ועושה את עבודתה טוב. קטנה וקלה לתפעול

idohal

New member
נו, קצת הגזמת. היא לא כל כך קטנה

(אולי ביחס לסוני 717 כן) והיא מאוד לא קלה לתפעול אבל היא מומלצת בחום. לוקח זמן ללמוד אותה (יש לי את ה 7I) אבל אפשר להפיק ממנה הרבה מאוד. אפשר לקנות גם את ה 7I אין הבדלים רבים אבל יש הבדל במחיר.

morris27

New member
תודה עידו ../images/Emo98.gif

אני באמת אברר את ההבדלים בין המצלמות כמו גם את העלויות. תודה על העיצה... מוריס.

arnond

New member
מצלמה משובחת

האחות הגדולה של המצלמה שלי (Dimage 5), אשר עברה הרבה שיפורים. אבל, ההבדלים בינה לבין ה 7I לא גדולים. המחיר שלה רחוק מהתקציב שלך. לפי ZAP, המחיר המינימלי בסביבות ה 4500 ל 7I ו 4900 ל 7HI. בארה"ב ה 7HI עולה 650$ (ב B&H והם לא מוכרים את ה 7I) שזה כ 2850$ (אם לא משלמים מע"מ בחזרה לארץ).

ובזמנו עלתה 1200$ ובארץ מעל 8000שח

דגם משובח - גם אני פזלתי אליו בזמנו - אבל היה י-ק-ר בטירוף,כמו שציינתי למעלה. הדימאג' נראות מסורבלות אבל קלות מאוד,ומאוד נוחות לנשיאה. מי שמסתדר עם המימשק שלהן ימצא עולם ומלואו.

arnond

New member
אבל אז יצאה ה A1

ומחיר ה 7HI ירד. לגבי הממשק - אני מוצא אותו נוח מאוד (אולי כי התרגלתי ואולי כי לא ממש מכיר ממשקים אחרים), אבל אישית, אני מרגיש שהמצלמה שלי כבר "קטנה" עלי והגיע הזמן לעבור ל 300D אם רק אמצא את התקציב (ומישהוא שיקנה ממני את הנוכחית...) מה שאני אוהב ב Dimage-יות זה מבנה הגוף שעשוי סגסוגת אלומיניום - חזק אך קל משקל ועדשה בקוטר 49 מ"מ בניגוד לכל הקומפקטיות עם העדשות המיקרוסקופיות.

idohal

New member
אם אתה מרגיש טוב עם מינולטה בקרוב

תהיה הצהרה שלהם ל DSLR ולדעתי שווה לחכות.

arnond

New member
ומה עם עדשות ???

אין לי ארסנל מוכן בארון. האם יש למינולטה מגוון רחב כמו לקנון (בצירוף יצרנים כמו סיגמא, טמרון ושות') ? לגבי ההכרזה, לפי מה שהבנתי, היא תבוא באביב (מרץ-אפריל) והמצלמה עצמה תנחת רק בקיץ. גם ככה אני מחכה כבר כמה חודשים... ומה יהיה מחירה ? בטח לא פחות מה 300D (או D70 של ניקון).

idohal

New member
כל העדשות של סיגמא מותאמות גם

למינולטה ועד כמה שידוע לי גם של טמרון. סביר להניח שמחירה יהיה לא יפול מחירן של הקנון ניקון אולימפוס ופנטקס (גם 2 האחרונות מוציאות גרסת LITE). אם ניקח את האנאלוגיות של מינולטה ודובר לא אחת כאן בפורום הן לא פחות טובות ולפעמים אפילו טובות יותר ממקבילותיהן. אני גם חושב שמינולטה תנסה ליישם את הפטנט שיש לה ב A1 עם המייצב ב DSLR. כדאי לדעתי לחכות עד לתערוכה ורק אחר כך להחליט (אם אתה לא מכור לניקון או לקנון).

se25

New member
ממליץ בחום

יש לי 7I ואני ממליץ עליה בחום היא לא כל כך קשה לשימוש יש בה המון הגדרות ידניות אך גם התכנית האוטומטית טובה מאוד אבל המחיר רחוק מ-2500 שקל. אין הבדלים משמעותיים בין 7I ל-7HI ואל תשכח שזה לא נגמר במצלמה. מה עם סט סוללות נוסף? כרטיס זיכרון נוסף וזה בהנחה שלא תצטרך פלאש חיצוני וחצובה

morris27

New member
תודה אנשים ../images/Emo98.gif

אני כנראה אבצע רכישה בחו"ל והעסקה תכלול כרטיס זיכרון 128MB. אני רק מקווה שבגלל שיש SALE עכשיו, אולי אצליח למצוא מחיר טוב. כרגע, הדברים בבדיקה. ארנון - בכמה אתה מעוניין למכור את המצלמה שלך ומה מצבה ? אולי נעשה דיל
רציתי לדעת גם אם ניתן להשתמש/לכוון את העדשה באופן ידני ? מה לגבי תקלות ? ומה עלי לברר בנוגע לאחריות (המצלמה תרכש מחו"ל) ? תודה לכם על תגובותיכם...
מוריס.

idohal

New member
בקושי 45 תמונות וזה מעט תצטרך

מהר מאוד כרטיס גדול יותר או ארנק דיגיטלי (בכל מקרה מומלץ כרטיס של 1/2 ג"ב.

למעלה