המלצות על שכונות

שירלי271

New member
המלצות על שכונות

שלום חיפאים יקרים!
אני ובעלי שוקלים מעבר מתל אביב לחיפה. אינני מכירה מספיק את חיפה והייתי שמחה לקבל המלצות על שכונות בחיפה.
אנו זוג צעיר עם תינוקת , הייתי שמחה לדעת אם ישנן שכונות צעירות, על מוסדות חינוך טובים, מאיפה כדאי להתרחק וכד'....
תודה על העזרה!!

בחיפה זה פשוט

כמה שיותר גבוה על ההר - יותר יקר

בת גלים, שפרינצק, הדר - לא
גבולי נווה שאנן
התשבי, מוריה אבא חושי והשכונות הגובלות בהם טובות, וככל שמתרחקים מהכביש הראשי המחיר יורד אבל גם הנגישות

השכונות הגבוהות של נשר (רמות יצחק) גם מומלצות

אין לכן איזה עוגן (מקום עבודה, תחבורה ציבורית) שייתן לכם כיוון איפה להתחיל לחפש?

shuli 1

New member
נווה שאנן ממש לא גבולי

זו השכונה הכי גדולה בחיפה ויש בה תת שכונות. מגוון עצום של דירות ומחירים. בתי ספר טובים.

עם כל הרצון הטוב

נווה שאנן סובלת בשנים האחרונות מהגירה פנימה חרדית ויציאת אוכלוסיה חילונית מהשכונה, לכן לא הייתי ממליץ עליה בתור בחירה ראשונה

shuli 1

New member
כאמור נווה שאנן היא שכונה ענקית

הגירה חרדית יש באיזור הדר בוויזניץ וברחוב ברל בנו"ש. מפה ועד הכללה על כל השכונה זו הגזמה פראית. מה גם שניתן למצוא בה דירות במחיר שציינו הפונים.

נתפשר שנווה שאנן של היום

היא לא מה שהייתה לפני עשור
ובכל מקרה הגדרתי אותה כגבולית (דהיינו אפשרית) ולא כ'בשום פנים ואופן לא' כמו שכונות אחרות

Zמבוש

New member

רק הדירות שיבנו בפרויקט ברל יעלו לרמת המחירים שבכרמל
הצחקת אותי גוזלי

שילה1

New member
נווה שאנן שכונה מעולה,גם לזוגות צעירים.

גנים מכל המינים והסוגים,נגישות של שירותים,דירות במגוון גדול,חינוך ותרבות שעות הפנאי.
ממליצה בהחלט.

שילה1

New member
בדניה יותר טוב?בחינם לא הייתי גרה שם!

אמוניה או שלא-האנשים הם העושים את השכונה.
ולא הציניות!

שירלי271

New member
בהמשך לשאלתי

וואו חברים!! תודה על ההיענות!
אין לנו ממש עוגנים, אני מעדיפה שתהיה נגישות נוחה לרכבת , אך זה לא "ברייק דילר" .
באמת שמעתי על רמות יצחק בנשר, הבנתי שזו שכונה יחסית חדשה?
האם אתם מכירים שכונות של זוגות צעירים פחות או יותר במחיר הזה?

shuli 1

New member
רמות יצחק הינה שכונה יפה ורמות מחירים סבירות

אבל היא חלק מנשר ולא מחיפה.
במחירים שציינת לטעמי תוכלי למצוא דירה שווה בנווה שאנן או בכרמל הצרפתי. בכל מקרה רוב השכונות השוות ממוקמות על ההר ומרוחקות מהרכבת (תחנת לב המפרץ נמצאת באיזור הצ'ק פוסט ותחנת חוף הכרמל נמצאת ביציאה מחיפה).

איזור חדש שנמצא בבניה בכניסה הדרומית לחיפה וקרוב מאוד לתחנת הרכבת בחוף הכרמל הינו רמת הנשיא - שווה לבדוק.

ע מזרחי

New member
נקודת מבט - תוצאות מבחני מיצ"ב

בתי הספר היסודיים הציבוריים הטובים ביותר בחיפה הם נופים ברח' סורוקה ויזרעאליה ברח' צ'רניאבסקי בנו"ש :

http://pschools.haifanet.org.il/nofim/default.aspx

מבחינת מחירים, אזור סורוקה יותר יקר (עלול להיות מעבר לתקציב)
מבחנת תחבורה, אזור יזעאליה נגיש יותר

FreeSoft

New member
כהורים לתינוקת

הייתי מציע לכם לשקול גם את הצדדים שקשורים לסיכון הכרוך במעבר לחיפה.
דובר פה,למשל,על שכונת נו"ש אבל אף אחד לא הזכיר את זה שבתנאים מסוימים,חו"ח,שכונה זו (ועוד כמה) ימחקו על תושביהם.

למעלה