המלצות על ספרים

המלצות על ספרים

הייתי רוצה לשמוע מספר המלצות ודעות על ספרים: 1. הייתי רוצה לקרוא עוד ספר בסגנון של רובים חיידקים ופלדה, משהו על אנתרופולוגיה שמתאר תהליכים רחבים כגון מהפכת החקלאות, התפתחות המדינות, או משהו בסגנון. ראיתי באמאזון עוד ספר של ג'ארד דיימונד על נפילת אימפריות - מישהו יודע אם הספר הזה טוב? 2. אם קראתי את הגן האנוכי ואת השען העיוור, יש טעם לקרוא ספר נוסף של דוקינס? ואם כן, איזה? 3. ספר בנושא של התפתחות החיים הראשוניים, המשכפלת הראשונה, וכו'. אם ישנו ספר כזה שאינו מתעמק יותר מדי בפרטים טכניים, לאנשים שלא למדו ביולוגיה או כימיה מעולם... או שאולי אי אפשר להסביר את הנושא הזה למי שלא למד כימיה? 4. ספר על דארווין כאדם, מבחינה היסטורית יותר. בתודה מראש...

dan154

New member
לגבי שאלה 2

ייתכן שספרים נוספים של דוקינס לא יעזרו לך להבין את האבולוציה מעבר למה שהגן האנוכי והשען העיוור כבר נתנו לך (למרות שייתכן שכן) אבל בסך הכל זה עניין של גם להנות מהקריאה, מהדוגמאות המדהימות מעולם החי ומאופן ההסברה ובניית הטיעונים של דוקינס, שרק יחזקו את הידע שלך ואפילו את צורת החשיבה שלך. כמו כן, יש לו ספרים שלא קשורים כלל לאבולוציה, מומלצים גם הם. אני ממליץ: "הטיפוס על ההר הבלתי סביר"; (שוב על אבולוציה) "לפרום את הקשת בענן"; (על היופי והפואטיקה שבמדע) "אשליית יהוה" (חחח זה תרגומו של שנדר נדמה לי. השם המקורי הוא the god delusion) the ancestor's tale

Wolverchenus

New member
מחזק את התמיכה בAncestor's tale

ספר חובה בכל בית. כאחד שקרא את הגן האנוכי ואת השען העיוור אין ספק שהספר הזה עזר לי להבין את האבולוציה ברמה יותר גבוהה.

Wakamusha

New member
פינקר, דוקינס, דנט

עם דוקינז ממש לא סיימת עם 2 ספרים אלה
קודם כל, אתה חייב לקרוא את The Ancestor's tale - זה יגרום לך לרצות להיות זואולוג - פשוט ספר חובה, לכל אדם בלי יוצא דופן. אם יש לך כוח לעוד דוקינז, אז שים טלפייך על ספרו האחרון - The God Delusion - זה פחות ספר מדע פופולרי מקודמיו, אבל גם קריאה טובה חוץ מזה - אני ממליץ בחום על דניאל דנט (קראתי רק ספר אחד שלו - Darwin's Dangerous Idea - אבל הוא מאוד כיפי לקריאה ואפשר אפילו להגיד "מרענן" יחסית למדע פופולרי אחר שקראתי) וכמובן, אני חייב להמליץ על ספריו של המדען הקוגנטיבי סטיבן פינקר - "כיצד פועל המוח" (לא קריאה קלה בשביל ספר ראשון שלו, אז אני לא אמליץ לקנות את *זה* קודם) , "הלוח החלק" (הספר הראשון שלו שצריך לקרוא, אתה תקרא את הספר הזה ותודה על זה שנולדתי כדי להמליץ לך עליו - פשוט ספר חזק) ו "אינסטיקנט השפה" - ספר מדהים, אם כי כולל קצת מחזור של האחרון (אני חושב שהאחרון בא אחרי אינסטינקט השפה, אבל סדר הקריאה מבחינתי הוא קודם הלוח החלק ואז אה"ש) קריאה נעימה!

אמנון כ

New member
../images/Emo41.gifספרים מומלצים../images/Emo41.gif

סיימתי ממש לאחרונה את "האינסטינקט האנושי" של רוברט ווינסטון ומאוד נהנתי - זהו ספר שמדבר על האבולוציה האנושית ועל האינסטינקטים החייתיים שנשארו באדם. הספר מלא בדוגמאות צבעוניות ומלאות הומור וככלל - קריא ומעניין מאוד. ספרים נוספים שקשורים בצורה כזו או אחרת לאבולוציה הם: כמעט כמו לוויתן - סטיב ג'ונס שבע בנות חווה -ברייאן סייקס (ענק!) מסע אל התבונה - פרופ' חגי נצר ועמי בן בסט מסע לתודעת הטבע - צבי ינאי (כבד אבל מקיף) לברוא את עדן מחדש - פרופ' לי סילבר תוכל למצוא פירוט על כל הספרים האלו (חוץ מהאינסטינקט האנושי) ברשימות הספרים המומלצים באתר שלי. תתחיל מהרשומה האחרונה (החלק החמישי), יש שם לינקים גם למאמרים הקודמים.

Wakamusha

New member
ארמ, למה כתבת את זה בתגובה

אליי? גן אנוכי שביקש את ההמלצות לא ישים לב ! נשמע כמו ספרים טובים

תודה על כל ההמלצות...

אולי שכחתי לציין, אבל קראתי גם את הספרים של פינקר שכתבתם עליהם. אבל אני בהחלט אזמין מאמאזון או אקנה את הספרים האחרים שהמלצתם.

למעלה