המלצות ספרים...

philips

New member
המלצות ספרים...

מנסיוני, אחד הדברים הקשים ביותר כשבאים ללמוד חומר חדש הוא מציאת חומר לימוד טוב.... לדוגמה ספר... הצעתי היא לפתוח כאן לוח חדש ובו עפ"י תחומים , ימליצו אנשי הפורום על הספרים מהן למדו ובהם הם משתמשים... אני אישית מתלבט בין כמה ספרים על אלגוריתמיקה מתקדמת ו DS והייתי שמח לשמוע המלצה .... כנ"ל גם לגבי ספרי לימוד חדוו"א. אם מנהל הפורום יוכל לארגן לוח כזה בעבורנו , אני חושב שזה יוכל לתרום רבות.... ואני מוכן לתרום המלצות רבות גם כן..

weismana

New member
מה הנושאים שאתה רוצה ללמוד

באלגוריתמיקה מתקדמת ?

פינצ

New member
יש ספר מעולה

שעכשיו אני בתהליך של קריאה שלו, אבל אני לא זוכרת את שמו, משהו כמו design pattern. הוא ספר לא קל אבל מאוד מפתח את החשיבה. מחר בעבודה אני אבדוק את השם המלא.

jolp1

New member
ההמלצה שלי..

בכל הנוגע לספרים העוסקים במדעי המחשב (במקרה שלך- אלגוריתמיקה וחדוו"א), אני ממליץ על ספרי האוניברסיטה הפתוחה. אלו ספרים ברמה טובה שמסבירים היטב את החומר הנלמד. מצורף קישור ל"למדא", בית ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה.

philips

New member
אוקיי...בוא נעיר את השרשרת..

אז ככה... קודם כל , אשמח להתייחסות ממנהל הפורום לגבי לוח ההמלצות.. לגבי ספרי האוניברסיטה הפתוחה - אכן ספרים מצויינים. לגבי מה אני מעוניין ללמוד: אלגוריתמיים רקורסיביים ואחרים העוסקים בבינה מלאכותית, הבנת דיבור וכו´. לגבי הספרים העוסקים ב Design patterns בשפה זו או אחרת , אלו הם אכן ספרים מצויינים ואני מכיר מספר ספרים בתחום הזה - שאותו אני לעיתים מלמד...

פשוש2K

New member
ספרים רבותיי ספרים

היי, כאחד שמחזיק כמות גדולה של ספרים, אני בהחלט יכול להמליץ. במקרה של ספר ללימוד חדווא, הייתי ממליץ לך על "חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי" של אנטון הווארד. הספר פשוט מצויין, כתוב בשפה בהירה, יש בו שרטוטים רבים, דוגמאות ופתרונות. מצד שני אני ממש לא ממליץ על הספר של ב.צ. קון, למרות שהספר נחשב ל"תנך" של המרצים במקצוע ומכיל בדיוק את הדרוש לכל מבחן. בעצם הוא משמש את כל תכניות הלימודים של הקורסים במקצוע הזה ולכן בכל זאת כדאי לעבור על הדוגמאות שבו. לאלגוריתמיקה הייתי ממליץ על הספרים של האוניברסיטה הפתוחה, אם כי הם מעט מיושנים.

philips

New member
המממ...תודה רבה...

היכן ניתן להשיג את 2 הספרים שציינת? מה מחירם המשוער?

למעלה