המלצות מבעלי ניסיון...

Colmus

New member
המלצות מבעלי ניסיון...

אני עומד לפני מרכז הערכה בחברת פרטנר תקשורת... ראשית, אחלו לי בהצלחה...
שנית, יש בעלי ניסיון שיכולים לתת טיפים והמלצות? בתודה מראש...

Oיון

New member
קודם כל בהצלחה..

בפרטנר חשוב מאוד להיות קשוב למראיין ולקבוצה, לא להיות דוממנטי במיוחד אבל גם לא שקט ולא לדבר. במאמרים יש מאמר שכתבתי על מרכזי הערכה, תקרא אותו ואני בטוחה שהוא יעזור.

מותר לי

New member
עשיתי מרכז הערכה אחד...

ומהתרשמות שלי- הם שונים מחברה לחברה ושונים אפילו בתפקידים באותה חברה... (חברה- החברה לה אתה מיועד, לא החברת כ"א שממיינת אותך) משהו שהדגישו לנו הרבה פעמים- אם לא עוברים מרכז הערכה אחד זה אומר שלא ראו בך מתאים לתפקיד הספיציפי בחברה הספיציפית לה אתה מיועד, ז"א שאתה יכול להיות מתאים לתפקיד אחר באותה חברה, או לתפקיד מקביל בחברה אחרת. ודבר אחרון שאני מקווה שלא תעשה- לא לשאול "שאלות קיטבג" ולא להתחכם! (אבל כן להגדיל ראש ולהיות יצירתיים) דוגמא? במרכז הערכה שהייתי בו, לפני שהתחילו, העבירו טוש שחור עבה ודף עם מדבקות, וביקשו לכתוב שמות ולהדביק על החולצות. כל אחד כתב את השם שלו והדביק, ואחרי כמה אנשים הדף עם המדבקות הגיע למישהי ששאלה אם לרשום את השם על כל המדבקות או רק על אחת...
עוד אחת: בסימולציות היה לקוח "עצבני", ונציגה, וכשהיא ניסתה לפתור את הבעיה היא קיבלה "שיחת מנהל" ובה נאמר לה שתנסה לקצר את השיחה כי ממש עמוס היום (היתה לה "בעיה" ממש רצינית עם לקוח עיסקי= המון זמן טיפול...) אז היא אמרה "המנהלת, זה לקוח עיסקי, אז אני כן חושבת שאני צריכה להקדיש לו את הזמן הזה ולפתור את הבעיה" וזה במקום לנסות לפתור את הבעיה במינימום זמן (לשלוח פקס למשל, במקרה שלה...) תגיע רגוע ונינוח, ונחזיק לך כאן אצבעות

גם לי היה מישהו כזה במרכז ההערכה...

כשהעבירו את המדבקות, הוא כתב את השם שלו והעביר הלאה, בלי לקחת את המדבקה... אחרי זה ביקשו והסבירו בצורה הכי ברורה שיש, לעשות רשימה של תכונות שאנחנו חושבים שחשוב שיהיה לבודק בטחוני. הוא שאל את המנחה אם מבטא זר נחשב - הוא הבין משום מה שהיא ביקשה לעשות רשימה של תכונות של נוסע חשוד. אחרי זה כשהגענו לשלב של האנגלית הוא סירב לדבר באנגלית, ואחרי זה המנחה כנראה החליטה שאין מה לסחוב אותו עוד ואמרה לו (בדיפלומטיות) שילך.

אני מאמין

שכל מרכזי הערכה מבוססים על אותו עיקרון: הם כולם מחפשים טיפוס סולידי שיוכל להשתלב במערך של החברה, אך עם זאת מספיק אסטרטיבי. דהיינו אל תתבלט יותר מידי, אבל תהיה יעיל ותעמוד על שלך. בהצלחה

train

New member
עוד משהו קטן

פשוט להפעיל הגיון לא להיות כמו רובוט שעושה רק מה שאמרו לו- כי לפעמים בכח יכניסו אותך לפינות שיהיה קונפליקט בין מה שהגדירו לך לבין הסיטואציה.

למעלה