המלצות ל-ROAD TRIP

עידוdee

New member
המלצות ל-ROAD TRIP

אז אני ובן זוגי החלטנו לצאת לטיול בימים הראשונים שהוא יהיה איתי בקליפורניה (החל משבוע הבא). אנחנו שוקלים לשכור רכב ולנסוע במשך כמה ימים דרך אורגן לכיוון וושינגטון (סיאטל). יש למישהו המלצות למסלול או מישהו כאן עשה את המסלול ויכול לומר לי אם מדובר במסלול שווה? הרבה אנשים שואלים למה אני לא נוסע בכביש 1 לכיוון אל.איי ומשם לסן דיאגו, אבל משום מה הכיוון הזה פחוץ קורץ לי.

Philip Jr

New member
תשובה

קודם כל אני מצטרף לאותם האנשים, אני חושב שהמסלול מ - SF ל - LA/סן דיאגו הוא מדהים, הבעיה היחידה היא שאתה מסיים ב - LA..

לגבי הכיוון ההפוך אני מקווה גם לעשות אותו בהמשך, שמעתי בין השאר על Mount Shasta, Crater Lake וכמובן היערות/שומרות השונות כמו Redwood National Park. כל אלו ועוד נשמעים לי מדהימים למדי.. ופורטלנד היא עיר שווה ביותר בעיניי, שלא מקבלת מספיק הערכה!

ayulli

New member
אם כבר מדברים על פורטלנד

פיליפ, תוכל להרחיב קצת על שוותה של העיר? יש לי שם כנס בסוף מרץ, ואני מתלבטת אם לתפור עוד כמה ימים לפני או אחרי למטרות תיור.

Philip Jr

New member
ביקרתי שם חבר

ובעיקר יצאנו לבלות, לאכול, לשתות שכזה.. אז אני לא מכיר יותר מדי אטרקציות תיירותיות PER SE אבל זו עיר ממש כיפית, ואני כן יודע שיש גם המון מה לראות באיזור אם את מחפשת יותר לטייל / קמפינג / טבע..

Philip Jr

New member
אם תרצי רשימה של המקומות שהיינו בהם

אשמח לשלוח כמובן.

עידוdee

New member
גם אני אשמח להמלצות בפורטלנד

וסיאטל למי שיש.
מה שקצת מרתיע אותי זה שזה טיול שיקח יומיים שלושה, וצריך לארגן הרבה דברים - איפה עוצרים? איפה לנים? איפה מתעכבים ודרך איפה נוסעים וכו' וזה נראה לי קצת כאב ראש.

Philip Jr

New member
מה יותר כיף מלארגן ROAD TRIP??

אני נורא נהנה לנהוג ולהסתובב בארה"ב, ורק מחכה להזדמנות הבאה.. לארגן את זה יכול להיות "כאב ראש", אבל אני ממליץ לנסות להנות מהחוויה.. לחפש מקומות מומלצים ברשת ולהחליט מה הכי קורץ לך. אני בנושא הלינה קצת מפונק, ותמיד בודק המלצות לפני שאני מזמין איפשהו.. לגבי שאר השאלות זה מאד תלוי איזה מין מטיילים אתם ומה מעניין אתכם לראות.

אור302

New member
אם יש לך רק יומיים שלושה, לא תגיע לסיאטל.

אולי לפורטלנד. גם לא. יום נסיעה לכל כיוון לפחות. לא צריך הרבה ארגון. עכשיו חזרתי מיומיים וחצי על הכביש מטקסס לפנסילבניה. אתה יוצא בבוקר ולקראת חמש בערב מרים טלפונים למלונות שזיהיתי בגוגל בטלפון שלך. לא סיפור. אם יש לך GPS יש בו כבר את כל הפרטים. בגדול, אני ממליץ לצמצם נסיעות לטובת התעמקות במקום אחד. יש אזורים נחמדים גם בדרום אורגון.

אור302

New member
יום תיור מספיק לעיר עצמה.

ערכו של הטיול הולך ודועך כאשר מגלים שיש יותר זמן משיש מה לראות. עדיף לראות פחות ולהשתוקק לעוד. העיר חמודה, אבל אין בה מראות מיוחדים. אם יש לך גישה לרכב ורוצה טיול בטבע, עוד יום יספיק.

tomersbar

New member
שאלה

מה רע ב-LA?

Philip Jr

New member
אל תהיה עצוב

אני מעולם לא אהבתי את LA, אבל אולי זה רק אני..

מדוע? כי אין לה את היופי התכנוני והאדריכלי של ערים גדולות אחרות שביקרתי בהן.. כי כל מקום כל כך רחוק מכל מקום אחר שהיא מאד לא נגישה תחבורתית ורגלית.. כי זו העיר עם הפער הכי גדול בעיניי Between the have's and the have not's.. כי היא מלאה בתתי-אוכלוסיות שונות שאני מעדיף לא לחיות לצידם..

אבל בכל זאת מדובר בעיר עם המון מה להציע מן הסתם, ושפע אטרקציות למתייר הממוצע, ואזורים טובים למגורים לסטודנט הממוצע.. פשוט לא בשבילי.

aynatk

New member
לא רק אתה

גם אני, סופ-סוף יש גם מישהו שחושב ככה, משום מה אף אחד לא הבין אותי עד עכשיו שאמרתי שאני לא אוהבת ל.א.
במיוחד לתיירות.

John the Savage

New member
הקטע של LA

זה שזו הדוגמה ההכי מובהקת ל-urban sprawl (או אולי יותר נכון לקרוא לזה suburban sprawl). בכל עיר יש את השכונות העירוניות שלה, ואז מסביב את הפרברים. אלא שכ-LA גדלה, התחילו לבנות פברים ועוד פרברים מסביב על חשבון העיר עצמה, ונוצר מצב בו המטרופולין השני בגודלו בארה"ב הוא הרבה פחות עיר והרבה יותר פרברים המשתרעים על פני המון שטח ואי אפשר להסתדר בהם בלי מכונית, ומרכז העיר עצמה לא הכי נחמד ולא הכי מעניין.

זה לא שאין שכונות מגניבות ונחמדות ב-LA, ואני בטוח שתמצא מקום שתהנה לגור בו. אבל בתור מקום לבקר בו, אין לעיר יותר מידי מה להציע עבורי לפחות.

עידוdee

New member
בסוף החלטנו על המסלול הזה:

יום ראשון - SF to Ashland, Oregon - יש שם את פסטיבל שייקספיר, וכבר קניתי כרטיסים לרובין הוד.
יום שני - Ashland to Portland
יום שלישי - Portland to Seattle
יום רביעי - מסיאטל דרומה, דרך כביש 101, עצירה באחד מהמוטלים בעיירות שבדרך.
יום חמישי - נסיעה עד ל-Crescent City, California ועצירה שם.
יום שישי - נסיעה חזרה לסן פרנסיסקו.

אשמח להמלצות ולדעות אחרות :)

אור302

New member
בסיאטל אין הרבה מה לראות.

אם תבלו שם כמה שעות, פייק פלייס מרקט בעיר והסביבה הצמודה שלו הוא אחד האתרים היפים והמעניינים. מעבר לכך, אין הרבה מה לעשות שם. תלכו קצת לאורך הטיילת לנקודות התצפית למיצר. אולי תתפסו את השקיעה.

אור302

New member
אין כאלה באזור סיאטל...

מי שירחיב מזרחה ימצא עיירות קטנות וציוריות המציעות חנויות מסוג מיוחד שמוכרות ממתקים, צעצועים, וגלי עבודה לצד המבורגרים בעשר בבוקר.

למעלה