המלצות לרודוס...

VIHIMAN

New member
המלצות לרודוס...

שלום לכולם אני טס ביום שישי לרודוס שביוון לשבוע ואשמח לקבל המלצות על מסעדות, מטעמים, וסתם כל מה שבא לכם בנוגע לרודוס תודה מראש

רומי 007

New member
יופי ששאלת

היינו ברודוס שבוע וממש אין מה לאכול. הכל מסעדות כאילו עממיות מלכודות תיירים מזעזעות. ההמלצה שלי היא כזו. אכל ארוחת בוקר ממש גדולה במלון וזה לא קשה כי המבחר גדול. בצהריים תסתפק בשווארמה (חפש את אלה הפשוטות ביותר שאוכלים בהם היוונים ולא התיירים) או סתם גלידה תלוי במצבך ובערב המוקדם לך כל יום לאותה מסעדה - היחידה שהיא באמת מעולה, לא יקרה במונחים שלנו אם כי נחשבת יקרה שם: NIREAS ברח PLATIA SOFOKLEOS מס' 22 בעיר העתיקה. לא יכולה לצרף לך מפה אבל המקום נמצא בכיכר קטנה ומתוקה. שווה לבוא לפנות ערב גם כי המקום יפה מאוד וגם כי הוא מבשל מה שדגו לו באותו היום ובסוף כבר לא נשאר כל מה שיש בתפריט. אתה יכול להתמסר להמלצות בעל הבית בסגנון אורי בורי ואידי - הוא ידע להמליץ לך על הדברים הטובים ביותצר שיש באותו היום. המקום מקסים ולא המוני. בעל הבית הוא לא יווני אלא אנגלי שהתאהב במקום ועבר לרודוס. המסעדה נחבאת בבית עתיק ולא תראה שלטים שמודיעים על קיומה כמו שאר המלכודות באי. אי לכך הסועדים הם בד"כ תיירים ששמעו על המקום מראש. האוכל הוא אוכל יווני שעשוי כמו מטבח צרפתי בעדינות עירונית ולא כפרית. זו לא מסעדת שיפודים. אין המלצות ספציפיות - הכל מעולה. וזהו. ככל הידוע לי אין טוב מזה באי. לצערנו גילינו את המקום ביומנו החמישי כך שאכלנו אצלו רק שלוש פעמים. כבר ביום הראשון קיבלנו יחס מדהים ולמחרת התקבלנו כבני משפחה של ממש. בעל הבית משווע לאורחים דוברי אנגלית. לפני כן נאלצנו לאכול המבורגרים בסניף הבורגר ראנץ' המקומי (נקרא שם גודי'ז)פשוט כי המסעדות האחרות היו מגעילות ולא נקיות. יכולה להיות פשרה מתאימה לאחה"צ. הערות כלליות: אל תשכח לבקר בארמון האבירים ברודוס - להפתעתנו גילינו שהמקום מלא בפסיפסים מרהיבים ואיכשהו זה לא מופיע בספרי תיירות. ההתניידות הטובה ביותר בעיר היא עם אופנוע - קטנוע ונדמה לי שלא צריך רשיון מיוחד אז זה תלוי בך. אם לא ואתה רק בעיר ולא מטייל בכפרים אל תטרח לשכור אוטו וסע במוניות שהן לא יקרות. הסיבה: בתוך העיר אין חניה. אנחנו חטפנו קנס ובזבזנו חצי בוקר על תשלומו - הבירוקרטיה שם מזכירה ערים מלפני מלחמת העולם השניה. צריך לעבור לא פחות מ5 פקידים בעיריה כדי לשלם קנס. בדיעבד זה גם היה סוג של חויה ונהגו בנו מאוד בנימוס. מצד שני - אם קיבלת קנס שלא תעיז לא לשלם אותו יכולים לעצור אותך בשדה התעופה. בכלל - להזהר משוטרים ביוון. הם לא מבינים מילה אנגלית. אם אתה מטייל בטבע חובה אוטו משלך ואל תתפפתה לטיולים המאורבנים המטופשים כי תמצא את עצמך עם עשרות תיירות זקנות מגרמניה.

liti

New member
לא הייתי ברודוס, אבל ../images/Emo26.gif

הבעל שהיה שם ממליץ על ג'ירוס- השווארמה שלהם העשויה מעוף או מחזיר ומוגשת בפיתה מטוגנת עם יוגורט מעל. כדאי גם לנסות את החומוס שלהם העשוי מגרגירים מעוכים בתוספת לימון, מלח ופלפל. מציעה לך גם לנסות ולשאול בפורומים האחרים. בפורום טיולים וחופשות בחו"ל גולשים לא מעט מומחי יוון והאיים ואני משוכנעת שגם הם יוכלו להנחות אותך.

כמובן שזה הפורום אליו התכוונתי

בשביל זה יש את ליטי
ולי יש בעיות התנסחות קשות

מילקי26

New member
סופלקי כך נקראת מנת השווארמה

שלהם בתוספת יוגורט טעים טעים!! כל השאר על בסיס רגיל מנות פשוטות כמו פיצות ספגטים לא ברמה גבוהה אבל לא לוותר על הסופלקי מממ..

liti

New member
יש סופלאקי ויש ג'ירוס

הג'ירוס הוא כמו שווארמה, הסופלאקי הוא כמו קבב. את שניהם מגישים בפיתה המקומית (שמזכירה לאפה) בתוספת יוגורט.

למעלה