המלצות לפאריס -

שח_מט

New member
המלצות לפאריס -

אני רוצה להתכונן מראש ואשמח לעזרתכם. אנחנו נוסעים לפאריס ב- 24/4 לשני ארועים מרכזיים: 1. לחגוג יום נישואים ראשון (ב- 26/4 לפי זמן קפריסין...) 2. לראות הופעה של קיט ג'ארט (פסנתרן ג'אז ידוע...ב- 27/4) אי לכך אשמח להמלצות חמות על מסעדות טובות בפאריס. לארוחה חגיגית וסתם כך באמצע היום... תודה מראש!!! S

Amoureuse

New member
היה לי נורא קשה לבחור

על מה להמליץ, אז בחרתי באחת חמודה שגיליתי במקרה בפעם האחרונה. כמובן שזה לא "מבחר מייצג", ואיכשהו יצא שאף אחד לא הוסיף. אם אתה קורא צרפתית, אפילו ממש בסיסית, אני ממליצה לך על ספר שנקרא: Les meilleures tables a Paris au moins de 35 Euro. (מקווה שלא טעיתי בכתיבה, לצערי אני במשרד והספר לא). קניתי אותו בפנאק, ממש לא קשה למצוא. הוא ממליץ על מסעדות בהן ארוחה ליחיד ללא יין עולה עד 35 אירו. זה לא זיל הזול אבל מה לעשות פאריס התייקרה נורא כמו כל אירופה (בגירסה שיש לי הסכום הוא 200F ופעם לא מזמן בכלל זה היה 110-120 ש"ח, היום 35 אירו זה בערך 180 ש"ח!) כמעט כל ארוחה שלי ע"פ המלצות הספר היתה מעולה. אפשר להסתדר איתו גם בלי צרפתית, רק לקרוא שם ופרטים כאלה, אבל אם מצליחים לקרוא אז יש שם גם תיאור וביקורת קצרה על כל מסעדה. כשאהיה בבית אני אסתכל בספר כדי להזכר וארשום פה כמה המלצות (רק כאלו שבדקתי בעצמי!)

Arfilit

New member
Je voudrai l'acheter - mais ou?

או אם לבחור בשפה המוכרת לי יותר - איפה אפשר לקנות את זה?

Amoureuse

New member
כפי שכתבתי, פנאק זו התחלה טובה

זו רשת, יש בכל עיר בצרפת, ויש גם באינטרנט. בדקתי עכשיו ב fnac.fr, השם המדויק הוא: Les meilleures tables de Paris à moins de 35 euros מאת Leo Fourneau וזה עולה 15.16 אירו - פחות מחצי ארוחה
אני מניחה שניתן לקנות גם בחנויות ספרים אחרות. לגבי הבטחתי לרשום פה כמה המלצות - לצערי אני ממש לא מצליחה להתחבר לתפוז בערב מהבית, אני לא יודעת אם זה עומס או בעיה במחשבי היקר, אבל בגלל זה קיום ההבטחה מתעכב.

paul_oyster

New member
גילחו ממליץ על

אלה. מהן, אני ממליץ בחום על Astier לארוחת צהריים: לבוא מוקדם (12:30) כדי לתפוס מקום, ולהתכונן לחוויה קולינרית של שעתיים. נ.ב.: בפאריס מעשנים במסעדות (ומעשנים, ומעשנים).

Arfilit

New member
2 המלצות

1. DeBarcadire - אני מקווה שאנ מאיתת נכון - מקום עם אוכל טוב והרבה מאוד אוירה - קצת חשוך, מאוד אסתטי - אחלה יופישל מקום לערב זוגי (את הכתובת אחפש אם תבקש). 2. 401 (או שמא זה 404) - אוכל מרוקאי - מ-ע-ו-לה!!! ישיבה נמוכה, מוסיקה מרוממת ומשמחת (שם שמעתי לראשונה את "עאישה", אבל גם שירים מרוקאיים אמיתיים) - והמון המון המוןאוירה (בענין הכתובת - שוב - אם תבקש - אחפש). במקרה הזה - חשוב להזמין מקומות מראש.

Arfilit

New member
מתקנת את עצמי:

debarcadere - אומרים לי מקורותי בפריס שנסגרה - וזה חבל. 404 - עדיין מומלצת! פרטיה: 69 rue de Gravilliers, 3eme (01-42-74-57-81)

Amoureuse

New member
מסעדות בפאריס

סופסוף אני בבית, מצליחה להתחבר לתפוז, והספר שהזכרתי פה לידי, אז הנה ההמלצות המובטחות. לא הייתי שם "לפני יומיים" אז אני מקווה שעדיין אפשר לסמוך על המידע הזה. בדרך כלל הצרפתים יותר יציבים מאצלנו, אז אם המסעדה עדיין פתוחה סביר שהרמה לא ירדה. רובע 11: Le repaire de cartouche מסעדה קטנה ולא מכופתרת. התפריט היה בכתב יד כך שהיה לנו קשה מאד לפענח ודי הימרנו על ההזמנות, והיה מצויין. blvd Filles-du-Calvaire 8 0147002586 מטרו Saint-Sebastien-Froissart, Filles-du-Calvaire רובע 6: Le Bastide d'Odeon מקום די מכופתר (בהשוואה לקודם, אבל לא התכוונתי שיש חובת חליפות), עם המון מלצרים עומדים לשרת מכל עבר ומפות לבנות מעומלנות. אוכל פרובנסאלי מעולה. Rue Corneille 7 0143260365 מטרו Odeon או לוקסמבורג (RER). Sud-Ouest et Cie אוכל מדרום מערב צרפת - כבד, שמן, טעים: קונפי דה קנר, קסולה לסוגיו, וכו'. blvd Montparnasse 39 0142843535 מטרו מונפרנס רשת: Le Petit Bofinger זו רשת של בראסרי, אני הייתי בסניף בבסטיליה (rue de la Bastille 6) אבל אני מניחה שהם אותו דבר. מומלצת למי שרוצה פלטה ענקית של פירות ים קרים (צדפות, סרטנים וכו'). חלקתי כזו עם הסועדת הנוספת בחבורה ובקושי יכולנו לחסל, אבל זה גם עלה המון. הבנים לקחו אוכל רגיל, שהיה בסדר אבל לא משהו מיוחד. שווה גם בשביל החווויה של הבראסרי - שונה מאד משאר המסעדות שדומות יותר לביסטרו. ה annex של הגדולים: ביסטרויים השייכים לשפים גדולים. זו לא המסעדה הראשית שלהם, לא אותה איכות וגם לא אותו מחיר, אבל בסדר גודל שלי זה מצויין. הייתי בשניים כאלה: Vin et Maree - דגים. יש 3 סניפים בפאריס (רובע 11, 14, 16). Le Bistrot d'a cote (אין לי פה אקסנטים, קוראים את זה "לה ביסטרו ד'קוטה" - של השף Michel Rustang. יש 34 סניפים (רובע 1, 5-מתמחה בים, 17). אוכל צרפתי מודרני מעולה.

liti

New member
את כל ההמלצות האלו ../images/Emo26.gif

הוספתי למאמרי הפורום, למאמר "מסעדות באירופה", כך שבהמשך מי שיתכנן לבקר שם יוכל לבדוק במאמרים במקום לחפש בארכיון. ושח_מט- המון מזל טוב! מקווה שתהנו ושכל יום נישואין תטוסו לאכול ולראות הופעות ולהנות מהחיים!

למעלה