המלצות לספר

ניב ד

New member
לא לא ושוב לא ! ספרים פשוטים בלבד

חברים - האיש מחפש משהו בסיסי כדי להכיר קצת את נושא הצלילה לפני קורס ואתם שולחים אותו לכל מיני אנציקלופדיות וספרים למתקדמים. בחייכם !! איליה - עזוב אותך מכל זה. אתה צריך את אחד הספרים למתחילים ולא אנציקלופדיות של הצי ולא אנציקלופדיות למדריכים ולא כלום. זה סתם יבלבל אותך ויש שם מלא חומר שלא תבין או שלא תבין אותו נכון לפני שעשית קורס. שורה תחתונה - לך על הספר של לירון או על קח אויר. אני מבטיח לך שזה יתן לך את התמונה הכי טובה שאתה מחפש לפני קורס הצלילה.

ilia

New member
ניב אל תדאג ../images/Emo13.gif

אני לא הולך לגעת בכל הספרות המתקדמת זו לפני סיום כוכב שני. אבל זה טוב לדעת מה קיים כך שאני מודה לכל אלה שנתנו את הצעות הללו.

javierg

New member
למה לא?

המדריך של ה-NAVY הוא בסך הכל די מקיף אבל ברמה של 2 כוכבים וקצת. החלק של ההיסטוריה של הצלילה לא יסבך אף אחד גם אם הוא לא למד שום קורס והוא די מעניין. לדעתי אין שום בעיה לקרוא מספר זה לפני, בזמן ואחרי קורס צלילה כלשהו. יש שם הסברים מצוינים על כל הפיסיקה של הצלילה ברמה של תיכון (לא רואה עם זה בעיה בקורס *,** או *****). כנ"ל לגבי פיזיולוגיה שך הצלילה. בסה"כ הדברים כתובים שם בצורה עניינית, מעשית מוסברים היטב ומומלץ לקרוא לכל אחד. לא ממציאים בספר הזה את הגלגל ולא מסבכים אותו, פשוט מסבירים אותו כמו שצריך.

puffush

New member
כן. אבל נראה לי שלא כדאי לך לקרוא

כ"כ הרבה עוד לפני הקורס הראשון. קח את הזמן, לך לצלול. אם תעמיס את כל המידע הזה, לא תהנה מהקורס עצמו.

Astralbeing

New member
ממש אין צורך

עזוב אותך שטויות ואל תבזבז כסף על דברים שאתה לא צריך, סיימתי לפני שבועיים קורס במרינה דייוורס וממש אין לך שום צורך להגיע מוכן (אלא אם אתה מאלה שאוהבים להיות פלצנים שיודעים הכל :) סתם בצחוק). אבל באמת כל מה שתצתרך יסבירו לך בקורס גם אני וחברה שלי הגענו ללא רקע מוקדם על עולם הצלילה והעשרנו את השכלתנו בקורס. מה שכן אם אחרי הקורס, שתדע פחות או יותר מה מעניין אותך, תמיד תוכל למצוא ספרות בנושאים אלו וכמובן האינטרנט. אך אם בכל זאת חפצה נפשך ודעתי אינה מקובלת, נסה לפני רכישת ספר, קפיצה לאתר IDIVE הישראלי יש שם כל מה שתרצה לדעת על צלילה ברמה של מתחילים + (סוגי אביזרים מושגי צלילה וכו´.) אז שיהיה בהצלחה ובאמת, עזוב ספרים פשוט קח את עצמך כמה שיותר מהר ותעשה קורס, זו חוויה מדהימה והייתי מגדיר אותה ב-ה´ הידיעה. בהצלחה.

ilia

New member
טוב לגבי הספר אני

אחשוב, כמו שאתה רואה יש אנשים שמאוד בעד ויש מאוד נגד כמוך כך שאני אחשוב קצת. יש לי שאלה אחרת איך היה הקורס ? למה בחרתה במרינה דייוורס (לא שיש לי משהוא נגדם )? את התשובה אם אתה רוצה זרוק לEMAIL שלי כדי שלא נתחיל לעשות פרסומות למועדון זה או אחר. תודה

javierg

New member
אם מישהו ממליץ על מועדון, זה המלצה

לא פרסומת. תמצא כאן לא מעט המלצות על "מרינה דיוורס". אני כמעט ולא משתמש בשירותי "מרינה", ולא עשיתי שם קורס, ובכל זאת מהמעט שיצא לי להכיר שם, המועדון מצויין. האנשים מאוד נחמדים ואדיבים ויתנו לך הרגשה טובה (זה מאוד חשוב). אני מכיר לפחות מדריך אחד שם והוא רציני ומעולה ובלי הפוזות של דאווין (שלדעתי זה חשוב. אתה רוצה שילמדו אותך לצלול, לא להשויץ). ב-"מרינה דיוורס" הוכיחו לא פעם שהם לא מתפשרים על מקצועיות. מעבר לכך, יש עוד הרבה מועדונים וכולם מלמדים לצלול. לדעתי המועדונים מתואמים במחירים, אבל בכל זאת תעשה סקר שוק קצרצר ואולי תגלה קצת הבדל במחיר או בתוספות מסביב (סידורי לינה למשל). האוירה במועדונים שונה, ויכול להיות שיותר מתאים לך מועדון כמו סיאם (הייתי אומר ששם האוירה יותר ביתית) או מנטה (יותר גדול ו-"תעשייתי", בלי להעליב. אני מאוד אוהב את המועדון הזה).

דג רקק

New member
איליה. קודם כל

כל הכבוד על הגישה!! והלוואי שכולם או לפחות הרוב היו בגישה רצינית כמו שלך. למרות זאת קורס הצלילה הראשוני נותן את הבסיס של הדברים ולימוד עצמי מוקדם יכול רק לבלבל אותך ובמקום להוסיף הוא יגרע. לכל ארגון הדרכה יש ספרות שתומכת במערך הלימוד והשיעורים של אותו ארגון מה גם, כפי שאכן צויין כבר בתחילת הקורס תקבל ספר וחוברת עבודה שתומכים את תוכנית ההכשרה. העמקה והרחבת ידע הם דברים מבורכים וראויים ועצתי לך לעשות אותם אחרי שתסיים את הקורס הבסיסי ומונחי יסוד כמו גם השפה והטרמינולוגיה יהיו שגורים, בהירים ונהירים לך. בשלב הזה אני מציע לך להתמקד ב: "היכן לעשות את קורס הצלילה" בהיהט של מועדון צלילה ומדריך. מחיר הוא לא שיקול משום שאני מעריך שחייך ובריאותך שווים לך יותר משלוש מאות שקלים שיהיו ההפרש בין ההצעה הזולה ביותר להצעה היקרה ביותר שתקבל. כפי שאמרו חכמינו: טעמו המתוק מתפוגג הרבה לפני טעמו המר של השירות הגרוע והרשלני. מה שחשוב זה הסטוריית הבטיחות של המקום ושל המדריך גם באופן אבסולוטי וגם ביחס לשנות פעילותו. מספר הצלילות המבוצעות במסגרת הקורס ומעטפת הבטיחות המתקיימת. בהצלחה !!!

Astralbeing

New member
תשובה לאיליה

האמת שעשיתי הרבה סקר שוק לפני שבחרתי במועודון בסה"כ כולם נותנים אותו הדבר והמחירים משחקים ב300+- ש"ח כאשר קורס בריף הדולפינים היה היקר מכולם אבל לפי מה שהבנתי המועדון שם ברמה גבוהה. בכל אופן שמעתי המלצות על המרינה והם גם נתנו פנקס הטבות לצלילה בגנים היפנים קורס צילום תת ימי וכו (האמת שבדיעבד זה לא כזה משהו). סה"כ הקורס היה מצויין והרגשתי בטח לחלוטין היה רק דבר אחד שהציק: את הקורס עשיתי בסוכות והיו המון קבוצות דבר שהפריע לקורס תקין (כל יום היה צריך לחתום מחדש על ציוד במקום ציוד קבוע) אבל בסה"כ נהניתי מאוד הן מהרמה והן מהמועדון. אהה וחוץ צזה הם מתחייבים למינמום של 18 צלילות (כל השאר 17). בסה"כ ראיתי עוד מעודנים משהותי באילת. יש מועדונים שנראים ממש כמו פאב פתוח וכל הצוללים יושבים שם ונראה נחמד מאוד. זהו, תיכנס לאתר נטקס www.netex.co.il תכנס שם את המילה צלילה ותראה את כל המועדונים באילת תרים טלפון ותתרשם. בהצלחה

ilia

New member
תודה

יש לי את כל הטלפונים ואתרי האינטרנט שלהם כבר, כרגע הבעיה הגדולה ביותר שלי זה זמן פנוי יש לי יותר מידי עבודה + מילואים + לימודים כך שאני לא מצליח למצוא זמן. הייתי בטוח שאני עושה קורס בספטמבר אז זה עבר לאוקטובר וכרגע זה בתכנון בסוף נובמבר תחילת דצמבר;) אני יודע שיש את האופציה לעשות את זה מפוצל ובסופי שבוע אבל אני רוצה לעשות את זה באילת.

שרלוק

New member
אחוז בזה, וגם מזה אל תנח ידך

אפשר לשלב - גם לי יש בעיית זמן קשה, אז עשיתי כוכב אחד במרכז בסופי שבוע, וכוכב שני בסופשבוע אחד באילת. ממילא (ואני יכול להעיד רק על עצמי) בצלילות של כוכב אחד הייתי יותר מדי עסוק בלהתרגל לנשום במים, להתאזן, להיות מרוכז בציוד (עובד או לא עובד?), באוויר (יש לי מספיק או לא?), בעומק (אני בסדר?) ובתירגולים השונים (להוריד מסכה, להוציא ווסת, ועכשיו את שניהם). הצלילות והנושאים של כוכב שני עוסקים יותר במה קורה מסביבך, ולזה יש יתרון באילת.

Princes Vespa

New member
אני עשית את הקורס באותו פורמט

וזה היה מאוד יעיל לדעתי. אחרי הקורס היה לי ניסיון של צלילות בים תיכון , צלילות בים סוף . צלילות מסירה וצלילות מהחוף. כך שיחסית יש לך מגוון של צלילות והתנסויות במהלך הקורס. וזה עוזר לך להתמודד עם הצלילות אח"כ. כדאי לזכור שככל שתכנס לתוך החורף , ים תיכון הופך להיות קררררררר. לא שזה צריך למנוע ממך לצלול כמובן , אבל זה שיקול שכדאי לקחת אותו בחשבון. מה שכיף בקורס של סופי שבוע זה שיש למה לחכות כל השבוע
החיסרון הוא שזה נמשך , אתה כל פעם צריך להתרענן בחומר שלמדת , להיזכר בכל התרגולות וכו´. אבל לדעתי זה גם יתרון כי החומר נטמע טוב במח. בכל אופן בהצלחה ותיהנה כי זה מה שהכי חשוב!

ilia

New member
תודה, הבעיה

היא שקודם כל אני לא רוצה למרוח את זה וחוץ מזה כמו שאמרת החורף כבר כאן כך שהתקופה לא ממש טובה לעשות את זה במרכז גם בגלל הקור ובעיקר בגל מצב המים.

שרלוק

New member
אחוז בזה, וגם מזה אל תנח ידך

אפשר לשלב - גם לי יש בעיית זמן קשה, אז עשיתי כוכב אחד במרכז בסופי שבוע, וכוכב שני בסופשבוע אחד באילת. ממילא (ואני יכול להעיד רק על עצמי) בצלילות של כוכב אחד הייתי יותר מדי עסוק בלהתרגל לנשום במים, להתאזן, להיות מרוכז בציוד (עובד או לא עובד?), באוויר (יש לי מספיק או לא?), בעומק (אני בסדר?) ובתירגולים השונים (להוריד מסכה, להוציא ווסת, ועכשיו את שניהם). הצלילות והנושאים של כוכב שני עוסקים יותר במה קורה מסביבך, ולזה יש יתרון באילת. אם הייתי מחכה לשבוע פנוי לעשות קורס באילת, הייתי עושה את זה בגיל 65 ולא 34

למעלה