המלצות לספר

ilia

New member
המלצות לספר

אני מחפש ספר טוב להכיר את תחום הצלילה ( כדי להגיע לקורס צלילה קצת יותר מוכן ) עד כמה שהבנתי "קח אויר-מדריך לעולם הצלילה" הוא ספר טוב אבל לא הצלחתי להשיג אותו ( הזמנתי בסטימצקי אבל בסוף ביטלו לי את ההזמנה כי לא הצליחו להשיג אותו ). יש המלצות אחרות? וגם איפה ניתן להשיג ( רצוי באינטרנט כי אין לי יותר מידי זמן פנוי כך שאני מעדיף להזמין באינטרנט) ? תודה

ניב ד

New member
תתקשר להתאחדות לצלילה

טלפון 5236436-03 ותזמין את ספרו של לירון תירוש. שכחתי את שמו המדויק של הספר אבל הוא דומה מאד לקח-אויר וחדש יותר (יצא לא מזמן). אני חושב שגם את קח-אויר המקורי תוכל אולי להשיג דרכם. הם גם ישמחו לשלוח לך אותו בדואר כך שזה הכי נוח. שני הספרים מצויינים לצולל שני כוכבים פלוס.

ניב ד

New member
בדקתי - ספר הצלילה נקרא

"צלילה - מדריך לעולם חדש" מאת לירון תירוש. אפשר להשיגו גם במספר מועדונים.

שרלוק

New member
את הספר של לירון תירוש...

קיבלתי במסגרת הקורס. אני לא חושב שיש טעם לקנות אותו במיוחד לפני הקורס, כי במהלך הקורס די מכסים את כל הנושאים שהוא מכיל. אחרי המפגש הראשון בקורס עברתי עליו די ביסודיות (גם אני רציתי להגיע קצת מוכן לקורס) וזה נראה לי מספיק בהחלט.

ilia

New member
תודה אני מכיר את זה

אבל זה מאוד בסיסי וקצר אני מחפש משהו יותר רציני

זו הרמה הכללית של הספרים

עד כמה שידוע לי ´קח אוויר´ המודפס כולל את החומר הזה פלוס פרסומות, לי יש ספר של SSI מכוכב ראשון שנראה מאוד דומה. אל תזרוק כסף על ספרים שניתן להדפיס חינם.

ilia

New member
היתי בטוח שיש שם יותר

אבל אם אין בספר יותר מידע אז באמת לא כדי לקנות כלום

ניב ד

New member
בספרים בהחלט יש יותר !

באתר יש רק תקציר של קח אויר. ממליץ לך בחום לרכוש את אחד הספרים שפירטתי (אגב נדמה לי שבאמת את קח אויר הפסיקו להדפיס) מכיון שבהם יש הרבה מאד מידע בצורה ברורה מאד, וגם לאחר שתעבור קורס תגלה שתמיד טוב שיש את הספר בבית.

lizard

New member
קח אוויר של גידי שמיר ?

בטח תוכל לקנות אותו באקווה ספורט. אולי הם יוכלו לבצע חיוב דרך הטלפון ולשלוח לך אותו בדואר או משהו כזה. בגדול,אתה מקבל ספר (חוברת) כשאתה נרשם לקורס. יש הרבה סוגי ספרים /חוברות - לכל התאחדות יש את הספר שלה.

sjarjar

New member
בשביל מה

את חויית הצלילה שום ספר שבעולם לא יצליח להעביר לך, והחומר התאורטי הנלמד בקורס אינו קשה, ואתה גם מתרגל אותו באופן מעשי. אתה גם מקבל ספרים בקורס. אז לשם מה לנסות להשיג ספרים לפני הקורס?

ilia

New member
תגובה

אני לא מכיר את תחום הצלילה, אבל מניסיון שלי התחומים אחרים כאשר אתה מגיע לקורס ללא שום ידע מוקדם אתה לא יודע לשאול שאלות נכונות כי הידע שלך 0 אבל כאשר אתה מגיע "מוכן" החומר כבר מוכר לך ואתה יודע מה לשאול וכך הקורס שלך הופך להיות הרבה יותר מעניין. אני מדריך במקצוע שלי כבר כמה שנים טובות ואני רואה קורסים של אנשים שלא יודעים כלום ואותם קורסים אם אנשים בעלי רקע קודם. קורס של אנשים בעלי ידע הקודם בדרך כלל יותר עשירים ומעניינים בגלל שתלמידים מעלים שאלות טובות וכו

sjarjar

New member
ללא כל רצון להתווכח

אבל טוב שסיווגת את דבריך לקורסים בנושאים אחרים. בצלילה אין הפרדה בין חומר תיאורטי למעשי, וגם אין על מה להתכונן ואין מה לשאול מראש. את כל הדברים ילמדו אותך שלב אחר שלב. עיקר הקורס הוא הצלילות עצמן וצבירת הידע המעשי להתאזן וההרגשה במים, וזה שום ספר לא יכול להעביר. את הקורס שלי עברתי בשנה שעברה באילת, ואת הפרקים הדרושים בלימוד ביצענו תוך כדי מנוחה בדירה או אפילו במועדון בסוף היום ועדיין נשאר מספיק זמן כדי לבלות (אבל לא כל-כך כח). וללא כל קשר ועל אף זאת, לאחר 5 ימים, בכוכב השני, עדיין היו אנשים שלא צללו טוב וגם "דפקו" לנו צלילת עומק אחת. ובקשר לעניין: הצלילה הופכת להיות מעניינת ומהנה (מאד!!!) רק לאחר שכבר יודעים לצלול, מאוזנים ושולטים בצלילה וזה לא קורה בקורס. שום ספר לא יעזור בזה.

ilia

New member
גם ללא רצון להתווכח ../images/Emo13.gif

אני מבין את הדעה שלך ויכול להיות שאתה צודק ב 100% אבל א. אני קורא את הפורום כבר זמן מה וראיתי כאן אנשים שיש להם כוכב אחד או שנים ועדיין שואלים שאלות לא מעשיות שאפילו אני לאחר קצת קריא באינטרנט יודע. כך שאני לא בטוח שהקורס מלמד אותך 100%. ב. הספר לא עולה הרבה כסף אז מה אני כבר יפסיד. ושוב אין לי שום רצון להתווכח ואני באמת חושב שיכול להיות שאתה צודק ואני יבין את זה לאחר קורס צלילה. תודה

javierg

New member
אתה צודק ב-100%. תקרא ספר (לא משנה

איזה כי בסופו של דבר כולם עוסקים בצלילה ומסבירים את אותם הדברים). אם יש לך עוד שאלות אחרי שתקרא קצת ותדע מה לשאול ומה לא ברור לך, אתה כבר יודע איפה לשאול (כאן, כמובן). אם אין לך בעיה אם אנגלית תוכל לקרוא אינספור (מתפתה לכתוב "אינסוף") מידע על כל תחום ונושא בצלילה באינטרנט. החל משאלות על ציוד, פיזיולוגיה ועד הדברים הכי ביזאריים כמו איך לקיים מגעים עם דולפינים (המדריך השלם באדיבות הזהרון נמצא בהיסטוריה של IOL ז"ל). וזה נכון שאם אתה כבר מכיר קצת אז תדע יותר מה לשאול בקורס וגם אולי תבין יותר טוב.

ilia

New member
אין בעיה אם אנגלית

כך שאם יש לך דברים להמליץ אני אשמח

puffush

New member
ספרים מתוצרת PADI

Hש את "מדריך הצולל במים פתוחים" שהוא ספר הקורס הבסיסי (Open Water) של PADI בעברית. מאוד מפורט ומקיף, אבל ברמה בסיסית ומייגעת משהו. אם אתה מעוניין לדעת הרבה, ובצורה מעמיקה (הרבה יותר ממה שתלמד בקורס הצלילה), יש את "האנציקלופדיה לצלילה" של PADI. באנגלית. גם היא כתובה לצולל ולא למדען ולכן הכל ברור ונוח לקריאה. יש אותה גם על סי.די-רום.

ilia

New member
תודה ורק עוד

שאלה קטנה מה השם של "האנציקלופדיה לצלילה" באנגלית ? זה Encyclopaedia of Recreational Diving או שלא ?

javierg

New member
בתור התחלה: המדריך של ה-NAVY.

תשתמש במנוע החיפוש של הפורום כדי למצוא קישור אליו (או שתחפש באינטרנט). מדובר על קבצי PDF של כ-10 מגהבייט. יש שם חומר די מקיף על היסטוריה של צלילה, ציוד, פיזילוגיה ומה לא. לדעתי זה חובה אצל כל צוללן. כמעט בכל אתרי המגיזינים למינהם (יש כנראה כמה עשרות אם לא מאות) תמצא מדורי הדרכה לקריאה.

למעלה