המלצות לספרי גו

asafield

New member
המלצות לספרי גו

שלום לכולם, אני בארה"ב לזמן קצר וזאת הזדמנות לחפש ספרים יד שנייה בזול מאוד. אני שחקן גו מתחיל (ללא כוונות להיות שחקן תחרותי), ומעוניין לקנות ספר טוב על המשחק. אני מצפה שהספר יהיה: מאוזן - שלא יתמקד רק בפתיחות או רק באספקט צר אחר של המשחק. יותר עקרוני ופחות טכני: אני מעדיף ללמוד עקרונות של דינמיקת המשחק מאשר לשנן מאות "מקרים ותגובות". אני יודע שזה מה שהופך שחקן לשחקן טוב, אבל אני לא תחרותי, ומעדיף ללמוד טכניקה מתוך משחק ולא מתוך שינון. אם יש למישהו המלצות אני אשמח לדעת. תודה לעונים!

asafield

New member
מקריאה באינטרנט נראה שהספר טוב..

אבל אני לא מוצא אותו במנועי חיפוש ספרים יד שנייה. האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג אותו? תודה רבה.

LeCagot

New member
מספר ספרים שאני מכיר

1. אם אתה ממש מתחיל, הספר הטוב ביותר שאני מכיר הוא Go - A complete introduction to the Game מאת Cho Chi Kun. ספר מעולה ומפורט שנכתב בידי אחד מגדולי השחקנים. 2. בערך באותה רמה - קצת מעל - נמצא Go for Beginners מאת Kaoru Iwamoto. בתחילת הספר יש דגש יותר על טכניקה, ובהמשך על רעיונות חשובים. 3. ברמה של מתחיל אבל עם קצת יותר נסיון, יש את Elementary Go Series #1 - In the Beginning. ספר זה מפרט גם על הפתיחה של המשחק ועל משמעויות פתיחות שונות, וגם מדבר על עקרונות של המשחק. יש עוד הרבה ספרים טובים, אלו הספרים המועדפים עלי אישית למתחילים. אני אנסה להעלות לפה עוד מספר המלצות ממורים מנוסים כמו איתן, אורי ושלמה.

למעלה