המלצות לספרים:

המלצות לספרים:

תרגישו חופשי להוסיף פה כמה, סיימתי עכשיו לשמוע ספר אודיו בשם blink של Malcolm Gladwell (כי אני עצלנית ואין לי חשק לקרוא ספרים באנגלית וגם כי עם מילון הכל איטי יותר), ואני ממליצה בחום . הספר עוסק במה שאנחנו קוראים לו "מחשבה ללא מחשבה" , תחושת בטן, שמסתבר שלפעמים היא מצילת חיים ולפעמים כמו במחקרים חדשים שמקשרים גזע לדברים שליליים אפילו בקרב בני הגזע המדובר (שחורים למשל) יתגלו דעות קדומות בסיסיות שמשוקעות בנו ומשפיעות על השיפוט , במכירות , בקבלה לעבודה וכדומה. הספר מסביר איך אנשים מסוימים לומדים את היתרונות של אותו שיפוט מהיר ללא מחשבה ואיך אנשים אחרים מפספסים את המשמעות שלו. אחת הדוגמאות היפות בסוף הספר היא שבעקבות גילוי העובדה שאפילו מומחים , כמו נגנים ומנצחים תזמורות קלאסיות ותיקים שופטים ולא מקבלים נשים שמנגנות טוב לתזמורת כי בראשם אישה בהכרח תנגן פחות טוב מאדם אחר , ודאי גבר לבן. מסתבר שכאשר בהתאם לתובנה הזו החלו לערוך את הקבלה לתזמורות נחשבות כך שהבוחנים ידעו רק את מספר הנבחן שהיה מאחורי מסך שחור הדעות או הטענות שנשים או גזעים אחרים מנגנים פחות טוב (אצל הנשים הטענה הייתה שבגלל מבנה גופן הן מנגנות על כלים שנחשבו מסורתיים לגברים פחות טוב כי הן חלשות ועדינות יותר) דווקא נבחרו רוב של נשים שדורגו כנגנים מוצלחים יותר. :) בקיצור ספר קטן וטוב, אפשר להוריד באינטרנט באתר של google או לעשות כמוני ולהוריד את גירסאת האודיו בטורנט. הנה תקציר קטן , לא פרי עטי כמובן :p : http://lifeslessons-lisa.blogspot.com/2010/09/blink-malcolm-gladwell.html

Nimrodster

New member
חפשי עוד ספרים שלו.

הוא נחשב לסופר ספרי המדע הפופולארי הטוב ביותר כיום.

באמת?

אין אף אחד שיעבור את סטיבן פינקר ^^ ... בעיני לפחות (כתיבה מרתקת , עמוסה וחתרנית). אגב לא הבנתי שהספר שלו "מדעי" כי רוב הספר היה מחקר וסיפור שנלווה לידו להדגים את הפואנטה של המחקר , זה היה מעניין וחדש בשבילי (המחקרים דווקא לא , אבל המסקנות שהוא מניח מהם) בכל מקרה זה נשמע יותר כמו ספר פסיכולוגיה עם נגיעות של ביולוגיה בין לבין, לא כל כך ספר מדעי.

יש לך המלצות?

קיבלתי עוד המלצה אחת שלו לספר, אבל אם יש משהו שראוי לקריאה /האזנה אני אשמח.

למעלה