המלצות למידה

lotti27

New member
המלצות למידה

שלום,

אני סטודנט שנה א' בבן גוריון- מדעי המחשב.
לפני כשבועיים היה לנו בוחן ראשון בסמסטר, במבוא למדמ"ח.
מדובר בחלק היותר קל של הקורס, שדי תואם ל5 יחידות שלמדתי בתיכון.
8 ימים לפני הבוחן, הייתי בטוח שמצבי טוב, כי הצלחתי להבין כמעט הכל בהרצאות ובתרגולים, והכנתי תמיד את שיעורי הבית.
אבל כשהתחלתי לפתור תרגילים ושאלות מבחנים של שנים קודמות- ראיתי שהמצב שלי לא מזהיר, בלשון המעטה.
לאחר שבוע אינטנסיבי במיוחד, שבו הזנחתי דברים אחרים ולמדתי כמעט אך ורק למדמ"ח, השתפרתי מאוד- אך לטעמי זה לא היה מספיק.
בבוחן שהיה ברמה סבירה פלוס קיבלתי 71, שזה די טוב ביחס לממוצע שלנו, אך לא יכלתי שלא לחשוב אחרי זה מה יקרה בהמשך, כשכמות החומר תהיה גדולה פי 2-3, והחומר יהיה קשה יותר. עושה רושם שהבעיה הגדולה היא שאני פשוט לא מתרגל מספיק- החומר שנותנים לנו בשיעורי הבית לא מספיק מכין אותנו (לדעתי) לבחנים ולמבחנים.
הקטע הוא שפשוט אין זמן לפתור עוד תרגילים... מה הייתם ממליצים לעשות? איך לומדים בצורה יעילה יותר?

oromer

New member
מנהל
מדעי המחשב

קודם כל אם מצבך טוב לעומת אחרים אז כנראה שאתה תסתדר. באקדמיה היד קלה על הפקטור, ומי שטוב באופן יחסי, יקבל ציון טוב בסוף. בד"כ.
תראה, קודם כל חשוב לדעת את התיאוריה כמו שצריך. היא הבסיס שיאפשר לך להבין את החומר ולפתור שאלות שלא ראית לפני...

עכשיו תראה, מי שיעיל עכשיו יהיה לו קל יותר בתקופת בחינות.. מן הסתם שתפתור תרגילים לפני הבחינה...אבל כדי למנוע מועדי ב (אפילו סתם בשביל לשפר ציון חשוב שעכשיו תתן הכל. תחלק את המן לנות קטנות ותקדיש זמן מוגבל לתרגול.

lotti27

New member
אם אני מצליח לקרוא בין השורות

אני מבין ממך ממך שיותר חשוב להבין את התיאוריה, מאשר לפתור תרגילים?
ממה שאני ראיתי עד עכשיו, אני לא באמת יודע משהו עד שאני פותר תרגילים- וזה כמעט לא משנה כמה הבנתי בהרצאות/תרגולים.
אחרי שאני פותר תרגילים ומצליח גם להבין אותם- אני מרגיש שרמת ההבנה שלי בחומר עלתה באופן משמעותי (ובהחלט יותר מאשר לחזור שוב על הרצאה או תרגול שהייתי בהם, באותו נושא).
&nbsp
מה דעתך?

littlerunaway

New member
אני דווקא חושבת שגם התרגילים וגם התיאוריה מאוד חשובים,

וחשוב מאוד לפתור כמה שיותר תרגילים. תיאוריה זה טוב ויפה אבל חייבים גם להשתפשף על החלק הפרקטי ולפתור את סוג השאלות שתקבל במבחן בפועל.
אגב, תרגילי הבית לא אמורים באמת להכין אותך למבחן/בוחן בצורה מספיקה. לא לסגל ולא לך אין זמן לזה (לך אין זמן לפתור תרגילים בהיקף כזה ולסגל כנראה אין אפשרות לבדוק תרגילים בהיקף שיכסה את כל החומר ויכין אותך למבחן).
(אני מדברת בתור סטודנטית שנה שלישית למדמ"ח בטכניון).

lotti27

New member
אז אם תרגילי הבית לא באמת יכינו אותי למבחנים

אולי כדאי לתרגל שאלות ממבחנים על הנושאים שאני לומד במקומם?

oromer

New member
מנהל
לא ממש

אני לא למדתי מדעי המחשב אלא כלכלה. יכול להיות שזה יותר רלוונטי לכלכלה. בכל מקרה, חשוב להבין את התיאוריה כדי שיהיה בסיס לפתרון התרגילים.
אתה אמרת שאין לך זמן לפתור תרגילים. לכן, לפחות את מה שאתה לומד ועושה, תבין לעומק.
אם תצליח להקדיש זמן לפתרון תרגילים מורכבים יותר זה יהיה טוב. לפני הבחינה אתה תתרגל הרבה, אבל לאורך הסמסטר חשוב שתבין את התיאוריה, את שיעורי הבית, תרגילים מורכבים יותר שאותם תבין לעומק. ברגע שאתה מתחקר משהו ולומד אותו לעומק אתה מפתח את החשיבה וזה מקדם אותך. לדעתי לפני מבחן מתרגלים רבה ופותרים מבחנים לדוגמא. אבל היות ולא תמיד יש מספיק זמן אז אנשים לא מצליחים כמו שיכלו ועושים מועדי ב. לכן תנסה לפתור כמה תרגילים שאתה יכול לפני, כדי שתלמד למבחן יהיו לך כלים להתמודד

GuestOfHonor

New member
בטוח שיש סביבך סטודנטים עם רקע קודם

חלקם אפילו נחמדים.

תתחבר אליהם, העזר בהם ובקש הכוונה.

S h a r k 1 8

New member
כמה דברים:

דבר ראשון - לקחת בפרופורציות. אם אתה הרבה מעל לממוצע כבר אתה יכול להיות מרוצה.
בד"כ ציון המבחן הסופי הוא גבוה בהרבה מציון בוחן האמצע. יש לזה שתי סיבות:
א. המבחן הסופי בודק גם נושאים שנלמדו בתחילת הסמסטר ואתה כבר יודע טוב בסוף הסמסטר.
ב. המבחן "נופל" בתקופת מבחנים, כשיש לך כמה ימים טובים ללמוד אך ורק למבחן. מומלץ להקדיש את תקופת המבחנים לפתור כמה שיותר מבחנים משנים קודמות, ועל זה לשים את הדגש. אל תבזבז זמן בלחזור על התאוריה, בהנחה שלמדת כמו שצריך כל הסמסטר.
לגבי שיעורי הבית שלא מכינים אותך בצורה מספיק טובה למבחן - זאת אכן נקודה בעייתית. אם יש לך זמן לפתור תרגילים נוספים תוך כדי הסמסטר הייתי מציע לך להציץ במבחנים משנים קודמות ולנסות לאתר שאלות בנושאים שכבר למדתם עד הסוף ויש לך מספיק ידע כדי לפתור אותן.
&nbsp
&nbsp

למעלה