המלצות למחשב נייד

• פותח הנושא uzi2
  • פורסם בתאריך

uzi2

Active member
המלצות למחשב נייד

הצרכים: מחשב נייד, יחסית קל משקל ואמין. עוצמת חישוב פחות משמעותית. אמור להחזיק כמה שעות 2.5 לפחות) על סוללה. לגבי התקציב, זה נושא לא פתור שכן לא ברור אם יהיה לו מימון או לא. אז אם אפשר כמה אפשרויות בכמה תקציבים. נניח אפשרות בתקציב של עד 5000, אפשרות בתקציב של כ- 6000 ואפשרות יקרה יותר בתקציב של כ- 7500 ש"ח. (אם אין מימון אז נלך על הזול, אם יש אז ננסה להשיג מימון ליקר יותר). גודל מסך יכול להיות 14 אינטש (לצורך הקטנת משקל) אבל נראה לי ש- 12 אינטש על אף המשקל הנמוך יהיה כבר קטן מדי. אשמח לשמוע המלצות בשלושת סקלות המחירים.

bar666xp

New member
ההמלצה היחידה שיש לי...

ביקור בזאפ לסנן לפי מחירים ולבדוק מה ידך מסגת... לעיין בקישורי הפורום וכדומה כדי לקבל אינדיקציה על אילו נחשבים למוטגים ואילו לא... עוד המלצה להיכנס למקומות בהן יש תצוגה {כמו BIG-BOX לדוגמה} לראות בעין את המסכים השונים... מבריק/מט, רחב או רגיל... מה נוח יותר לך, גודל מה קטן מדי? מה גדול מדי כדי להצדיק את המשקל. מומלץ לתת דגש לא קטן על הדברים הללו... לדוגמה אם מבריק גורם לך לדמוע ו/או לכאבי ראש לאחר 10-15דקות עבודה/מבט בהם הרי הוא לא טוב לך לחילופין אם במסך מט אתה לא רואה כלום ומתעמץ כדי לקרוא/לראות אז הוא לא בשבילך... וכו' וכו'. אילו תוכנות יעבדו על מחשב זה? שימושים יגדיר איזה מעבד עדיף וכמה זיכרון נחוץ... יכול להיות ב5Kש"ח מחשב מתואם בדיוק לצרכים שלך וב10Kש"ח שלא יתאים ביכלל לצרכים... אין זה מחייב אגב שאחד מהם יהיה טוב יותר מהשני הקשר בין המחיר לטיב {טיב במובן חומרה}.... לפעמים זה יהיה חוזק פיזי שגם הוא יכול/צריך להיות חלק מהשיקולים.

uzi2

Active member
תודה בשלב זה, אם כי על חלק מהשאלות

שאתה שואל, כבר עניתי. כפי שציינתי עוצמת חישוב אינה בעיה. הצרכים הם די פשוטים: גלישה פשוטה, דוא"ל, ואופיס. לגבי מסך מט-מבריק, אכן נקודה מעניינת ואעביר אותה הלאה (המחשב הוא לא עבורי). חוזק פיזי ואמינות מול משקל ועלות (כאשר ההחלטה לגבי עלות, תבוא רק לאחר הצעות קונקרטיות) זה בעצם השיקול. אני מבין כמובן שחוזק פיזי בא הרבה פעמים על חשבון משקל קל, אבל ב- ZAP לא ממש כתוב מה החוזק הפיזי של המחשבים השונים. מה שכן, עבור מחשב קל ואמין ומסך לא קטן יותר מדי, בהחלט תהיה הצדקה לשלם מחיר גבוה יותר במקרה שלה. שאלה אם יש לכם על הפרק מחשב אמין וחזק עם מסך של 14 אינטש ועדיין ששוקל יחסית מעט (למשל 2 ק"ג). היא אמורה להסתבובב כל הזמן עם המחשב עליה, וממה שראיתי משקל וקומפקטיות נעשים שיקולים משמעותיים במקרה כזה. יתכן שגם 12 אינטש יהיו טובים אבל אז צריך לראות מה איכות המסך, כי היא תרצה את זה ברזולוציה שאופיינית למסכים גדולים יותר. ראיתי גם שמחשבים עם מסכים כאלו עולים יחסית יקר. מעבד וכרטיס מסך יכולים להיות חלשים. צורב DVD מומלץ. אחריות מורחבת במחיר סביר נראה לי חשוב. גודל דיסק קשיח: גם 40 ג'יגהבייט יספיקו כך שזו לא הבעיה. זכרון: אם במחיר הזול אז אפשרי להסתפק ב- 512, ואם במחיר יקר, אז תוספת המחיר ל-1024 תהיה מוצדקת בד"כ. הבעיה עדיין נשארה דגמים ספציפיים. בכל מקרה, נראה לי שאולי קודם נבדוק את עניין המסך מט/מבריק. תודה.

bar666xp

New member
תיראה בסופו של יום יש גם כאילו...

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=4108 במשקל כלום עם מסך 12" מעבד U2500 אאל"ט לתשומת לב זה צורב DVD חיצוני {לא מובנה בנייד}. 1G זיכרון {שהיום זה כבר דיי בסטנדרט הנמוך ביגלל WINDOWS איכסטה בעיקר} שלוש שנים אחריות... זאת דוגמה סתמית מתוך ים אפשרויות... את החיפוש לא יעשו בישבילך ואני נגד הצהרות כמו קנה את X או Y... תמצא כמה שניראים לך תואמים +- נגיד לך איפה אתה מקבל יותר תמורת ה$$$ וגם אם לדעת חברי הפורום משתלם לשלם יותר ביגלל רמת שירות של יצרן/יבואן X או Y אם ביגלל איכות המוצר/גימור אם ביגלל יתרון משמעותי לחומרה כזו או אחרת ביכלל ו/או במיוחד בשימושים אילו ואחרים.

למעלה