למרות ההמלצות עלי לגבי לה פלאן
אתר אייל לה-פלאן דורש את התייחסות הנ"ל כי זהו אתר הבית שלו ועל שמו (ואין אתר מלבדו).
הייתי בלזארק, עברתי ללה-פלאן יומיים כדי להיזכר בחופשה הנהדרת שם לפני המון שנים.
מסכים עם מה שנאמר לגבי לזארק, האתר יותר קשה ומאתגר, לה פלאן יותר קליל , אולי שטוח ובטוח פתוח - לפעמים זה טוב ואפילו מעולה, אני מעדיף מסלולים קלים יותר כדי לשפר וליישם טכניקה במקום להילחם במדרונות קשים.
מצד שני היו כחולים מאוד תלולים בלה-פלאן, שמה שעשה אותם כחולים זה הרוחב.
לגבי המעבר והחיבור - כן זה לוקח הרבה זמן, תלוי מאיפה לאיפה.
מלזארק 2000 למעלית לקח לי 15-20ד' כאשר תיקתקתי מסלולים וללא עצירה כמעט (זה גם דורש רק 2 מעליות מ-2000 אל 2600 וזהו..רק לא לטעות ולרדת לולנדרי אלא שמאלה לפלאן פסי).
המעבר עצמו גם 15-20ד עם ההמתנה והיציאה.
בצד לה-פלאן יש לעלות 2-3 מעליות תלוי מה לוקחים, ורק אז למעשה מגיעים ניתן לומר לאתר בקצהו השמאלי (במפת המסלולים) נדמה לי זה מזרח, מעל מעלית Bijolin.
להגיע משם חזרה לגונדולה המחברת זה רבע שעה, ועלול להיות קצת על שלג דחוס (המכונה קרח). להגיע משם לצד השני של לה-פלאן זה כשעה.
בסיכום של כל הבלגן הזה שרשמתי, אם זה ברור בכלל, החיבור מאפשר לעשות טיול באתר השני ופחות לחרוש אותו - כי להגיע ולחזור לוקח לא מעט זמן.
לגולשים בינוניים ומעלה אני הייתי כן ממליץ כי זה כיף.
165 יורו זה סקי פס לצד אחד, 199 יורו לכל המרחב - 34 יורו יותר.
סקי פס מעל 3 ימים נותן פרדיסקי מלא ליום אחד.
תוספת יום תעלה 37 יורו.
כדאי להחליט אם רוצים לעבור מעל ליום אחד מראש.
מסלולים אני פחות חזק, אהבתי את הפאן סלופ בקצה השמאלי של המפה, בתור גימיק (לא לטוס ישר כי קופצים...מי שלא מסוגל לעוף), אהבתי כחולים שיורדים מהפסגות עד העיירה למטה. בשמות אני חלש.