המלצות ללה-פלאן ...?

davesh

New member
המלצות ללה-פלאן ...?

טס בשבוע הבא ללה-פלאן אחרי שלפחות 10 שנים לא הייתי בצרפת.
אשמח לקבל המלצות למסלולים שווים, מסעדות טובות (בעיקר לארוחת צהרים), מקומות לעשות בהם קניות (מתנות לבנות), מקומות בילוי/אפרה סקי.

icecold7

New member
סגרת עצמאית או חבילה? מנהל הפורום יתעורר בקרוב וינדב לך מידע

את ההמלצות הטובות ביותר לצרפת/בכלל תמיד מצאתי לבד, גוגל+Trip Advisor
&nbsp
עד עכשיו די הוכיח את עצמו

davesh

New member
עצמאית ...

כרטיס טיסה באיזי-ג׳ט לז׳נבה ב-65 יורו (הכרטיס טיסה שלי יותר זול מה"כרטיס" של הסנובורד שלי
).
העברות ע"י alps2alps ב-78 יורו.
מלון ע"ב חצי פנסיון ל-8 לילות מבוקינג ב-85 יורו ללילה (לא סגור על הסכום המדויק כי החבר שילם).
וסקי פס פרדיסקי ל-6.5 ימים ב-290 יורו.

icecold7

New member
אם כבר נכנסת לפרטים.......

גם אני התנסתי עם alps2apls והם ממש אחלה
חזרתי לפני כשבוע מהמרחב SKIWELT שבאוסטריה והם ממש היו מצויינים
(שלא לדבר על זה שהגענו כשהדרכים חסומות בחלקן עקב סופת שלגים והדאגה הזו היתה של מישהו אחר כי לשמחתי לא היינו עם רכב שכור...)

ובעניין לה פלאן
שילמת מחיר ממש זול 85 יורו ועוד חצי פנסיון...
האם סגרת הרבה זמן מראש או משהו?

אני בדיוק בודק ומברר עבור חבר ולא מצאתי אפשרויות טובות/סבירות,
הוא מחפש חדר יחיד למרץ אפריל, עדיף בלי ארוחות (מסתדר עצמאית)
אם יש לך רעיונות/הצעות אשמח

davesh

New member
שייכנס לאתר של לה-פלאן

שייחפש מקומות לינה בטווח המחירים שמתאים לו (גם אם לא פנוי בתאריכים שלו), ושיישלח מיילים למלונות.
לפעמיים יש ביטולים של הרגע האחרון.
אפשר גם לנסות ולהיעזר ב-TOURIST INFORMATION של האתר. לשלוח להם מייל ושהם יפיצו למלונות.

icecold7

New member
ושאלה אחרונה: כמה שוני לדעתך יש בין לה פלאן לבין לז ארק?

הרי שניהם "מחוברים" באמצעות גלישה+רכבל אך האם לדעתך קיים שוני גדול בין השניים?
שוני שבגללו רצוי לקחת חופשת סקי נפרדת ללה פלאן ואחת נפרדת ללז ארק? (ואני מדבר על גולשים מקצועיים, כאלו שעושים מרחקים ולא מתחילים)
&nbsp
תודה.

davesh

New member
כבר שנים שלא הייתי בצרפת, אז אני לא יודע לענות

היתרון של לה-פלאן זה שהגישה אליה יותר נוחה. לז-ארקס נמצא גבוה יותר על ההר.
הסקי פס של לה-פלאן לא תופס ללז-ארקס ולהיפך.
ניתן לקנות סקי פס מורחב שתופס עבור שניהם, אבל לפי דעתי רק גולשים מנוסים יכולים לנצל את כל המרחב.
גולש מנוסה יכול לתפור את שני האתרים בחופשה אחת.
גולש מתחיל עדיף שיסתפק באחד מהאתרים, ואז יש סיבה לעשות 2 חופשות שונות כל פעם באתר אחר.

icecold7

New member
תודה! ואני משאיר את הבמה לאלו שמכירים והיו לרבות מנהל הפורום

matar

New member
זה מאוד תלוי בסוג המסלולים שאוהבים

גלשתי בשני האתרים לפני שהיה חיבור בניהם וגם לאחר החיבור בניהם
מדובר באתר בעלי אופי מעט שונה, לדעתי לז ארק יותר מאתגר ואילו לה פלאן קצת יותר שטוח.

בשניהם נהנתי מאוד, אבל החיבור שבוצע בניהם הוא מאוד מלאכותי
לוקח הרבה זמן ( ומעליות ) להגיע מאחד לשני ומכיוון שהחיבור בין העמקים הוא בנקודה די נמוכה, לאחר שעוברים מאחד לשני מבלים הרבה זמן בעליות כדי לחזור לגובה גלישה או כדי להגיע לקרחון.

בהנחה שכבר סגרתם חופשה, אני הייתי ממליץ לקנות סקי פס מורחב ורק לאחר מכן להחליט האם נדרשת חופשה נפרדת באתר השני

בהצלחה

marceloros

Member
מנהל
למרות ההמלצות עלי לגבי לה פלאן

אתר אייל לה-פלאן דורש את התייחסות הנ"ל כי זהו אתר הבית שלו ועל שמו (ואין אתר מלבדו).

הייתי בלזארק, עברתי ללה-פלאן יומיים כדי להיזכר בחופשה הנהדרת שם לפני המון שנים.
מסכים עם מה שנאמר לגבי לזארק, האתר יותר קשה ומאתגר, לה פלאן יותר קליל , אולי שטוח ובטוח פתוח - לפעמים זה טוב ואפילו מעולה, אני מעדיף מסלולים קלים יותר כדי לשפר וליישם טכניקה במקום להילחם במדרונות קשים.
מצד שני היו כחולים מאוד תלולים בלה-פלאן, שמה שעשה אותם כחולים זה הרוחב.

לגבי המעבר והחיבור - כן זה לוקח הרבה זמן, תלוי מאיפה לאיפה.
מלזארק 2000 למעלית לקח לי 15-20ד' כאשר תיקתקתי מסלולים וללא עצירה כמעט (זה גם דורש רק 2 מעליות מ-2000 אל 2600 וזהו..רק לא לטעות ולרדת לולנדרי אלא שמאלה לפלאן פסי).
המעבר עצמו גם 15-20ד עם ההמתנה והיציאה.
בצד לה-פלאן יש לעלות 2-3 מעליות תלוי מה לוקחים, ורק אז למעשה מגיעים ניתן לומר לאתר בקצהו השמאלי (במפת המסלולים) נדמה לי זה מזרח, מעל מעלית Bijolin.
להגיע משם חזרה לגונדולה המחברת זה רבע שעה, ועלול להיות קצת על שלג דחוס (המכונה קרח). להגיע משם לצד השני של לה-פלאן זה כשעה.
בסיכום של כל הבלגן הזה שרשמתי, אם זה ברור בכלל, החיבור מאפשר לעשות טיול באתר השני ופחות לחרוש אותו - כי להגיע ולחזור לוקח לא מעט זמן.
לגולשים בינוניים ומעלה אני הייתי כן ממליץ כי זה כיף.
165 יורו זה סקי פס לצד אחד, 199 יורו לכל המרחב - 34 יורו יותר.
סקי פס מעל 3 ימים נותן פרדיסקי מלא ליום אחד.
תוספת יום תעלה 37 יורו.
כדאי להחליט אם רוצים לעבור מעל ליום אחד מראש.

מסלולים אני פחות חזק, אהבתי את הפאן סלופ בקצה השמאלי של המפה, בתור גימיק (לא לטוס ישר כי קופצים...מי שלא מסוגל לעוף), אהבתי כחולים שיורדים מהפסגות עד העיירה למטה. בשמות אני חלש.

davesh

New member
טעית במחירי הסקי-פס

זה 265 ו-299.
מעל שלושה ימים סקי-פס של אחד המרחבים נותן לך יום אחד פרדיסקי (מתוך הימים שרכשת, לא יום נוסף).
ו-6 ימי פרדיסקי נותנים לך חצי יום נוסף חינם.
אפשר להשיג 15 יורו הנחה ממחיר הסקי-פס את קונים בקבוצה מעל 3 אנשים.
אצלינו המלון הציע 5% הנחה מהמחיר בקופות.

marceloros

Member
מנהל
מדוייק, אני כבר לא יכול לערוך

ואני שיכור מהשבוע שהיה אז הורדתי 100 יורו...בכל מקרה מה שהיה חשוב לי לציין זה את ההפרש

החצי יום כן, זה רק אם תגיע מוקדם ורק ביום שלפני ההתחלה - לרובנו לא רלוונטי אם כי שמעתי שמישהו הלך וקנה אז זה היה מיותר.

davesh

New member
דווקא רלוונטי עבורי

אני טס ל-8 ימים, ויש לי 7 ימי סקי. אז במקום לקנות עוד יום, ביום הראשון נקום מאוחר, החברים ילכו להשכיר ציוד בניחותא, וב-12 בדיוק נגיע למעליות.

marceloros

Member
מנהל
שווה לך להפסיד חצי יום גלישה?

כדי לא לרכוש עוד יום סקי פס?
חבל.

icecold7

New member
ממליץ בחום לגלוש ביום העזיבה אך גם ביום ההגעה ; )

מדבר מתוך נסיון אישי מוכח

davesh

New member
כמה שעות גלישה כבר ארוויח?

ביום רגיל, אם אני לא מתמהמה יותר מידי במלון, אני בד"כ מגיע למעליות סביב 9:30-9:00. כאשר 9:00 זה אם באמת תקתקתי את ההתארגנות וארוחת הבוקר.
אם זה ממש בניחותא, אז אני יכול להתחיל לגלוש גם ב-10:00.
אז אם ניקח בחשבון שביום הראשון אנחנו צריכים לשרוף עוד שעה לפחות בהשכרת ציוד, במקרה הכי גרוע אני מפסיד שעתיים גלישה.
לשלם עוד 36 יורו עבור שעתיים גלישה נראה לי קצת מוגזם.
עדיף לי לשרוף אותם על מתנה לבנות.

דרך אגב, יש איזה מקום טוב לעשות שופינג בשביל מתנות לילדים?
חשבתי לקנות לגו.

marceloros

Member
מנהל
אצלי כל דקה על השלג נחשבת

שעתיים זה ממש חצי יום.
בגלישה בקבוצה בקלאב מדובר בשעתיים וחצי בבוקר ושעתיים וחצי אחה"צ, זה חצי יום, זה לא 12 שעות חצי יום

בגלישה ללא קבוצה מ-9 עד 4 נניח, זה 7 שעות פחות חצי שעה למרק על ההר, או שעה בקלאב. אז מעל 3 שעות זה חצי יום.
מעבר לזה צריך כושר וכח, בד"כ ללא קבוצה ב-3 אחה"צ השרירים זועקים.
&nbsp
כאמור זה אצלי, כ"א יגלוש כמה שהוא רוצה וכיף לו.
קניות בלזארק אין כלום, ממש כלום, חנות המתנות לילדים בארק 1950 זה שחיטה.
הנעלי בית בצורת נעל סקי כבר לא נמכרות שם, אבל כן בחנות ציוד סקי ממול וב-40 יורו...שזה 170 שקל לנעל בית !
השוקולד מילקה בסופר יש אותו דבר ברמי לוי בחצי מחיר אם לא פחות.
לה-פלאן אני לא יודע מה יש או אין ובאילו מחירים.

icecold7

New member
מתנות תנסה בעיר מוטייה, MOUTIER, אפשר גם בורג סן מוריס

מה שבטוח, לא בז'נבה
&nbsp

בתכלס, שני האתרים לא שונים בענק זה מזה

הם רק מאורגנים אחרת על ההר. אני אהבתי יותר את לז ארק, אבל אהבתי גם מאוד את לה פלאן. כמו שאמרו, מלז ארק ועד מרכז לה פלאן זה שעה. ואחר כך שעה חזרה. קח את זה בחשבון.

למעלה