המלצות. לי.

PURPLE CHICKEN

New member
המלצות. לי.../images/Emo9.gif

שלום לכם, מה נשמע? טוב, אז ככה, יש לי וידוי- בשנתיים האחרונות קראתי רק איזה 7 ספרים.
יש סיבה, משהו כמו שנה וחצי ביליתי עם "שר הטבעות" (ואני לא מתחרטת על אף שניה!). בכלופן, גם לא ממש הרגשתי חוסר ב... קריאה, אבל עכשיו אני פתאום מרגישה שיש רשימה ענקית של ספרים שאני רוצה לקרוא, ואני לא יודעת איך להשתלט עליה, פלוס, אני לא יודעת מה אני אוהב. אם אוהב.
בקיצור- אני מבקשת המלצות על ספרים שאהבתם.
כדי שיהיה לכם טיפה "רקע" עלי, מספר פרטים: אממ... אני בת 14, אבל אני מעדיפה ספרים שנכתבו ל... יותר מבוגרים.
הספרים האחרונים שקראתי (חוץ מטרילוגיית שר הטבעות) הם "התפסן בשדה השיפון", "עליסה בארץ הפלאות", "יש ילדים זיגזג" ו-"הנחשול" (שד"א- ממש לא התלהבתי מאיך שהוא כתוב.
אני אפילו די בטוחה שאם העלילה לא הייתה כ"כ... מצמררת, לא הייתי אוהבת את הספר הזה בכלל.). חוץ מזה, אהבתי את הספר "מר אל, כאן אנה" ו... עוד המון. אני באמת צריכה לעבוד על טקס החניכה שלי.
אז, אם תוכלו להמליץ לי על ספרים נחמדים (לא כבדים מדי. שר הטבעות הספיק לי לחמש שנים הקרובות.
), זה יהיה מאוד נחמד מצדכם.
ד"א, מישהו שמע על הספר "ופו היה אומר..."?
אני נורא רוצה אותו.

Rivendell

New member
בואי נראה.

אהבת את שר הטבעות - משמע את אוהבת פנטזיה. אז אולי להתחיל קצת עם הכיוון הזה? טרי פראצ'ט למשל, שכותב פארודיות משעשעות מאוד. כל ספר שלו יתאים לך. יש גם את "קורליין" של ניל גיימן, שאם אהבת את אליס ואת נארניה, בטוח תאהבי גם אותו. יש עליו פירוט במאמרי הפורום. מה עם עמוס עוז? אולי "קופסא שחורה יתאים לך. נסי את זה. ואת יהושע קנז גם כדאי מאוד. אני אהבתי במיוחד את "בדך אל החתולים" ואת "התגנבות יחידים" - על שניהם יש פירוט במאמרים. וכמובן, "יער נורווגי" של הרוקי מורקאמי, ספר נפלא. ו"עפיפונים" של רומן גארי, גם הוא נהדר.

PURPLE CHICKEN

New member
תודה רבה! ../images/Emo24.gif

אתם ממליצים על פאולו קאולו? חשבתי לקרוא משהו שלו...

המלצות

לפי מה שכתבת, אני יכולה לנחש מעט על הטעם שלך (ולהתפלא איך שחכתי את אליס בסקירה רבת המלל שלי
), כך שלדעתי לא תאהבי את פאולו מאותה הסיבה שאני לא אהבתי את "האלכימאי" הפשטני להחריד, הבאנלי והנדוש. לעומת זאת אני ממליצה על אוסקר ווילד. החביב עלי הוא "הרוח מטירת קנטרוויל", אם כי זה באמת קצת סיפור ילדים. כמעט כל משפט שנשמר מווילד הוא פנינה שצוטטה רבות אח"כ... סוויפט ("מסעות גוליבר") מזכיר לי אותו ביחס לבני האדם ובנימה הצינית (אם כי ווילד רומנטיקן בהרבה). לצערי, הגירסא של "מסעות גוליבר" שקראתי כילדה הייתה ספר מתפורר כמעט לגמרי בתרגום ארכאי, ולדעתי גם מסורס (אם כי אני לא אדע עד שלא אקרא כבר את הסיפור כמו שצריך...).

מסעי גוליבר- לקרוא רק בגרסה המלאה!

לפני מספר שנים יצא תרגום מלא עם הערות בהוצאת שוקן. אין קשר לגרסה לילדים. ממש כמו שהגרסה המלאה עם הערות של אליס היא משהו אחר לגמרי מהגרסה לילדים.

ferlio

New member
מול, תודה לך על שהמלצת לי

על הספר "ברבורים.....משהו" הסיני בעקבות הביקורת שלי כאן על "בלזאק והתופרת הסינית הקטנה". קראתי אותו לפני הרבה שנים והוא אכן זכור לי כספר טוב. ואם בסין עסקינן, אז אני ממליצה לך על ספריה הראשונים של איימי טן: "חוג שמחת המזל", "מאה החושים הנעלמים" ו"אשת-אל המטבח". כולם טובים וכולם דנים בקונפליקט בין דור ההורים (יותר נכון האמהות ילידות סין )אשר היגרו לארה"ב לבין דור הבנות - ילידות ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. הרבה אנושיות, רגישות, וחוכמה יש שם. מה שכן, הספר האחרון שלה "בתו של מרפא העצמות"- נפילה. פשוט קרה לה מה שקרה לכל אלו שמרגישות שכל שנה הן צריכות ללדת ספר - מסחרה, שמאלץ אמריקאי מצוי. עליו את יכולה בשקט לפסוח.

דוסטו

New member
כמה סינים עם כנור גדול-בשביל פרפל'ה

סינים סינים (טובים. קראתי מזמן. לא לצפות בודאי לא בשעה זו לדברי חכמה) ג'אנג שיאנליאנג/ עץ המשי/עם עובד וכן 'חצי הגבר הוא אשה' /ספרי מעריב שניהם סיפורי אהבה על רקע מחנות החינוך מחדש של ידידנו מאו. שן צונג-ון / עיירת גבול /עם עובד : תאור של חיי העם הפשוט באקוולט של סין. שן פ'ו / החיים הסחופים / ספרית פועלים. לא זוכר על מה. ושל מהגרת לארה"ב מאי נג / ארוחה סינית בערום / הד ארצי. על פער הדורות של מהגרים סינים לניו-יורק. הבת שגדלה בארה"ב בעימות עם הוריה שלא ממש נקלטו - האב השובניסט התוקפן ואם החיישנית והכפופה.

ferlio

New member
../images/Emo51.gif רשמתי לפני

אלוהים יודע באיזה מאה אני אגיע לזה, אבל בכל אופן, ו
שוב

בגילך (בעצם עוד לפני כן)

קראתי את גבעת ווטרשיפ. ספר מדהים. ואם אהבת את שר הטבעות, תאהבי גם אותו.

פרפל

כיוון שאהבת את אליס אני אמליץ לך על ספר אחר שמתחפש לספר ילדים והוא בעצם הרבה יותר - מסעי גוליבר. המלצתי עליו לא מזמן, ראי מאמרים. כמו כן, כשהייתי בגילך (איך שהזמן רץ...) קראתי את דיוויד קופרפילד. גם ספר שנחשב ספר ילדים, אבל כל כך מרגש. אני חושבת שאת בגיל האידאלי לקרוא אותו. פנטזיה אני לא כל כך קוראת. אבל אני ממליצה על רבקה של דפנה דה-מוריה שהוא ספר מסתורין עם אווירה מאוד מיוחדת. אני זוכרת את משפט הפתיחה : "הלילה חלמתי שאני חוזרת למנדרלי". משפט פתיחה בלתי נשכח לספר בלתי נשכח. מנדרלי הוא בית שכמו רדוף רוחה של רבקה, אשתו המתה של מקסים. רבקה היתה אישה יפה ואשת חברה ומארחת למופת. לאחר מותה, הוא מתחתן עם אישה אחרת, שהיא למעשה המספרת של הספר. שמה לא מוזכר אף פעם בספר. היא מרגישה כל הזמן בנחיתות במעמדה לעומת רבקה, עד שהיא מגלה עובדות מפתיעות. יש גם סרט מעולה של היצ'קוק לפי הספר. אבל מומלץ קודם כל לקרוא את הספר.

ILet

New member
המלצות ל purple chicken

אינני מכירה את הספרים שנכתבו בהשראת פו הדב. אני ממליצה בחום לקרוא את המקור: פו הדב והבית בקרן פו. ספרות משובחת. בעקבות המלצה מילדי קראתי את מחזור שער המוות של מרגרט וייז וטרייסי היקמן. זוהי סדרה של שבעה ספרי פנטסיה. המחברים הושפעו ללא ספק משר הטבעות, אך לדעתי הסדרה הזאת בשום אופן לא מהווה העתק דלוח של שר הטבעות. היא מאד מקורית, יש בה הומור במידה, ואותי היא מאד עניינה. לדוגמה, יש דמות קוסם בשם זיפנאב. הקוסם הזה אוהב להתעמת עם רוחו של גנדלף. לדעתי, את תאהבי את הסדרה הזאת.

PURPLE CHICKEN

New member
תודה לכולם! ../images/Emo140.gif

אמממ... כן, תודה רבה.
אבל כולכם הסקתם מזה שאהבתי את שר הטבעות שאני אוהבת מד"ב. ש... זה נכון, אבל אני אוהבת הרבה סוגים.
זאת אומרת, אני לא יכולה להצביע על סוג מסוים של ספרים שאני אוהבת, כי זה נורא תלוי בספר עצמו.
בכל אופן, שוב תודה.

Danial***

New member
שר הטבעות

זה פנטזיה, לא מד"ב... בכל מקרה כמה ספרים שלדעתי תאהבי: בורות של לואיס סצ'ר - קשה לתאר אותו, תנסי ותראי איזה ספר כיפי זה!פנטזיה - סדרת הרואים למרחק מאת רובין הוב (מתחילה ב"שוליית הרוצח") ורומן היסטורי מצוין - האפיפיורית יוהנה מאת דונה וולפולק קרוס. ספר על נערה בימי הביניים שהתחפשה לגבר כדי לרכוש השכלה במנזר ועלתה בדרגות הכנסיה הקתולית עד לרמת אפיפיורית. ספר מעניין ומומלץ. תהני

שאלה קטנה, אם מותר

אולי לא קשורה בדיוק, אבל מהי ההוצאה של "הרואים למרחק"? ראיתי שלא מעט אנשים המליצו (בעיקר בפורום מד"ב ופנטזיה) ומאחר וזהו סגנון שמאוד חביב עליי (אם אפשר לומר כך, לצערי הרב מספר הספרים שקראתי עד היום הוא מאוד מצומצם... :( ) רציתי לברר. עוד ספר לרשימת הקניות (ההולכת וגדלה...).

Danial***

New member
טרילוגיית הרואים למרחק

היא בהוצאת "אסטרולוג" הסדר: 1. שוליית הרוצח 2. רוצח מלכותי 3. שליחותו של רוצח ואם את מתעניינת גם באחרים - בורות בהוצאת עם עובד ו"האפיפיורית יוהנה" בהוצאת נירם

danieljj

New member
מה עם הארי פוטר?

ספר פנטזיה קליל שדיי קשה להתנתק ממנו, אני אישית נהנתי מכל רגע.

סיטרא

New member
טוף...

מתחום המד"ב - "המדריך לטרמפיסט לגלקסיה" קליל, שנון ושווה. מהתחום הישראלי - "מישהו לרוץ איתו" של דויד גרוסמן, ספר מרתק + דמויות מעניינות, ממש לא כבד. מתחום הפנטזיה - טרי פראצ'ט, ( נדמה לי שמישו כבר המליץ עליו כמה הודעות למעלה ) לא משנה איזה ספר, הכל טוב, שנון, ציני ויפהפה ! ואולי תנסי ספר שאני קראתי בגיל 14 - "חופן של שקרים" אולי יגידו פה שזה זבל, אבל אני עד היום נוהג לעלעל מדי פעם בספר.

Danial***

New member
אם כבר טרי פראצ'ט

לדעתי כן משנה איזה ספר.. הטוב ביותר שלו היא לטעמי "תרועת מוות" - אני פשוט אוהבת את מוות שלו

למעלה