המלצות ליין טוב

• פותח הנושא pXL
  • פורסם בתאריך

pXL

New member
המלצות ליין טוב../images/Emo35.gif

היי כולם, אני רוצה להתחיל בזעיר אנפין את מרתף היינות שלי, ממש מאפס, ורציתי את דעתכם המלומדת עם אילו יינות כדאי להתחיל, כאלו שיוכלו להתיישן שנים רבות ולהשתבח גם בתנאים שאינם אופטימליים ומפונקים להחריד. Thanx

marsala

New member
תשובה קטנה......

כתוב אילו יינות אתה אוהב,באופן כללי, מהו התקציב (חשוב מאד) כמות בקבוקים רצויה.. חמישים? חמש מאות?.....וכו´ שלך מויש

pXL

New member
רלוונטי

אוקיי... תחום היין חדש לי למדי כך שלא התנסיתי הרבה. מרלו מעט כבד לי ולכן ההעדפה היא קברנה בין שני הקלאסיים האלו, הפעם האחרונה שטעמתי זינפנדל הייתה ב-98 ושירז נחמד לי. בוודאי יש רבים אחרים אך לא היה לי העונג (אולם הראש פתוח מאוד
התקציב בורגני ומטה, חשבתי על יינות שערכם הממוצע כיום עד כ-60 ש"ח, 80 בחריגה יוצאת דופן (כפי שאלו נוטות לרוב...). הכוונה להתחיל מבודדים, לבנות משהו פרטי ביתי ונחמד עם השנים... מכירים כאלה?

marsala

New member
תשובה pxl../images/Emo48.gif

תתחיל עם יינות מקומיים, חפש יינות מעניינים מיקבים קטנים , ססלוב, מרגלית, קסטל . כדאי לרכוש ביקב שם ניתן לפעמים לטעום ולהתייעץ באנשי מקצוע . נסה קודם לחפש את החביבים עליך ורק אז לקנות בכמות של ארגז ומעלה בקרוב אפרסם כאן מדריך מפורט לאספן המתחיל (זה בתכנית שלי כבר המון זמן) מוש "מרסלה"

pXL

New member
גרובי

אולי עכשיו הזמן באמת להתחיל לשבת על המדריך הזה? :) אגב, היכן נמצאים היקבים האלו? (שאקפוץ אח"כ לפורום אוכל ואטווה טיול מעניין)

saslove

New member
הזמנה לביקור ביקב ססלוב

כל שבת, 11:00 - 16:00 יקב ססלוב פתוח לביקורים. כל חובב יין הוא אורח אישי שלנו. סיור חופשי עם הסבר ביקב וטעימה של מבחר מהיינות. כמובן מכירה במקום. נשמח לראותך וגם לראות אחר כך את התרשמותך ביקב.

pXL

New member
../images/Emo13.gif

חן-חן על ההזמנה, נילי (אם הבנתי נכונה :). האתר שלכם, אגב, עשוי טוב וחביב מאוד, לא אכחיש שמספר שורות העלו בי חשק עז להפריד בין בקבוק לפקקו...

למעלה