המלצות לגן טוב ושאלה בעניין שילוב

SMADAR55

New member
גני תקשורת של אלו"ט או של העמותה לילדים

בסיכון מצוינים. יש לנו ניסיון עם שניהם (הבן שלי היה שנה בגן תקשורת של אלו"ט ושנה בגן תקשורת של העמותה לילדים בסיכון.). מבחינת השקעה, מקצועיות צוות והיקף שעות טיפולים- לא היה הבדל משמעותי בין הגנים.

אני בדעה שכדאי לנסות קודם גן תקשורתי.
הבן שלי היה באלוטף שנה, שנתיים בגני תקשורת ולאחר מכן מעבר הדרגתי לשילוב במסגרת שילוב בתכנית "השילוב הבטוח" שפועלת במודיעין, רק אח"כ עבר לשילוב יחידני

שיהיה בהצלחה

רואה 6 6

New member
אני גרה ביישוב בשרון הצפוני

שבו משקיעים בהחלט בגני החנ"מ ונבנים עוד.אם תרצי אומר לך היכן במסר אישי.
לגבי שילוב, אני משלבת את בני כי לאחר בילוי של שנתיים נעימות בגן שפתי היגענו למסקנה שהוא יכול להתמודד עם גן רגיל ותכניו.
אך אני חושבת שילדים משולבים צריכים לקבל הרבה יותר הבנה ועדינות כלפיהם ממה שאני רואה באופן כללי על מנת שימצו עצמם בגן רגיל.
מובן שילדים בתפקוד גבוה יפנימו עקרונית את המסגרת אך אם יקשו עליהם לא יהיה שווה המהלך.
בהקניית אוירה סובלנית ככל הניתן בכל גם תפקודים נמוכים יותר ימצו עצמם.

תודה, לפי מה שאני מבינה

בנך בתפקוד גבוה יחסית, ביתי בתפקוד מאד נמוך לא מדברת ולא מתקשרת כלל... אז נראה לי ששילוב אולי נראה רחוק...

רואה 6 6

New member
יתכן...

אנחנו נהננו מאוד מהחממה הנעימה והרוח האנושית שהיו בגן ההוא.
כדי שילד ימצה עצמו בגן חנ"מ חייב ליהיות צוות שמאוד בעד הילדים,אופטימי,חם ואקסקלוסיבי.
לא כל גן תקשורת/שפתי יכול ליהיות כזה.
אם הגן לא כזה,שילוב בגן רגיל הוא בחירה עדיפה (בהינתן התנאים שציינתי).

אריה127

New member
לדעתי

בהתחלה אנחנו שלחנו לגן שכל המומחים באזור שלנו המליצו עליו.
כיון שאנחנו הבאנו כל בוקר את הבן שלנו לגן (לא בהסעה) אז ראינו מה קורה שם...
בגן מאוד לא אהבו את זה, ולחצו עלינו לשלוח בהסעה.
ואנחנו לא אהבנו לראות את העבודה החפיפית שהייתה.
(במאמר מוסגר: גן בשיטת dir עם סל בריאות מקדם...)
אז העברנו את הילד לגן אחר (בנובמבר!) לגן בשיטת aba.
ב"ה הוא התקדם מאוד מאוד, ומילד שנחשב בקצה הנמוך מאוד של הספקטרום הוא היום בקצה הגבוה בשנה הקרובה אנו שולחים אותו לגן שפה.
המסקנה - תעקבו אחרי מה שקורה בגן. שעות הבוקר (והצהרים) הם עיקר הזמן של הילד וצריך לראות שהזמן הזה מנוצל כראוי.

אנחנו הוצאנו אותו מהגן בשעה 14:30 (בצהרים היה בגן סוג של קייטנה, הוא היה חוזר בהסעה ובמהלך הנסיעה ישן) ומשעה 17:00בבית היו עובדים איתו בתוכנית ביתית.
אני גם חושב שצריך השקעה מרובה המותאמת לצרכים וליכולות של הילד ע:מ לקדם. (אגב, כל ילד לאו דווקא בספקטרום)
מה שהיה טוב זה שעבדנו בתוכנית הביתית בשיתוף פעולה מלא עם הגן.

שילוב זה דבר שכל הזמן צריך להיות ברקע ולהגביר לפי היכולת והרצון של הילד, במיוחד יכולת החיקוי, והרצון להיות עם ילדים. כדאי להתחיל עם ילד אחד קבוע, מאותו רמה התפתחותית (גם אח זה נחשב) ואח"כ בשלב יותר מתקדם להוסיף עוד ילד. קבוצה גדולה זה דבר די קשה (אגב, אפילו למבוגרים...)

למעלה