המלצות לגבי ציוד

gilad_no

New member
המלצות לגבי ציוד

קודם כל, מגיע לי מזל טוב. היום הייתה הרכישה הראשונה שלי. אני יכול להתהדר בזוג סנפירים ונעליים חדשות :) בדוגית יש מבצע לציוד. מאזן+ווסת+אוקטפוס+חליפה+תיק ב2880 ש"ח טבין ותקילין. ועכשיו שאלה קצת אדיוטית לרובכם: איך הציוד של Mares ? אני עדיין דגיג בעיניינים האלה. חברים אמרו לי שהסנפירים והמסיכות של Mares טובים אבל שאר הציוד לא משהו. מה דעתכם ? שנה טובה לכולכם

ניב ד

New member
הציוד שאתה מדבר עליו

הוא ציוד מצוין שיש עליו שירות מעולה ברמה כמעט בלתי ידועה בארץ (כמו שאולי ראית שנאמר בפורום). שאלתך אגב לא אידיוטית בכלל, אבל אותם חברים שאמרו לך את זה - טוב, אני לא אלכלך בלי להכיר אותם... כמו כן הרבה פעמים מבצעי קניית ציוד מלא בדוגית הם אכן מן המשתלמים ביותר - אתה יכול בשקט ללכת על הדיל שלהם. נקודה אחת - מובן שיש גם ציודים יותר טובים. מה זה נקרא יותר טובים? מאזנים טכניים יקרים, וסתים שהם Very high performance וכן הלאה. אלה בדרך כלל ציודים לחבר´ה מקצועיים יותר או בעלי דרישות גבוהות יותר. אבל לגבי הצולל הממוצע, אפילו ברמה גבוהה, ציוד מארס הוא בהחלט מצוין כאמור ואתה יכול לקנות גם מאזן ווסת ללא חשש. אם אתה בקטע של לבזבז כסף ולקנות דווקא דברים יותר יקרים אתה מוזמן להיכנס גם לחנויות האחרות ולהעיף מבט. אם אתה רוצה פירוט יותר ספציפי אתה מוזמן לפנות באימייל. אין לי אגב קשר מיוחד לדוגית או לכל חנות אחרת כך שהדברים נאמרים באוביקטיביות.

denna

New member
../images/Emo49.gif

hey Gilad - MAZAL TOV ,I like MARES´s regerlaters and BCs The wet suits are good too -but I´d check them out, and see if they are what your looking for. not all of their suits are good The masks aren´t as good as others - I like Technisub I think you get a bag too (for free)when you buy in dugit. this is only my opinion SHANA TOVA Denna

סילבסטר

New member
ברוך בואך לנושמי האויר הדחוס

שנה טובה ושלום ןלשאלתך הציוד של מארס לא רע בכלל השירות טוב וכן המחירים זו גם אחת הסיבות שהינו פופולרי כל כך אתה תמיד יכול לקנות ציוד של סקובה-פרו,US-DIVERS,או פוסידון הכל עניין של תקציב וכמה אתה מתכנן לצלול בשנים הקרובות כמו כן נסה לבדוק במועדונים שונים את הציוד מה שמתאים לאחד לא תמיד יתאים לאחר רק תזכור ככל שהציוד יותר איכותי ומקצועי כך גם ההשקעה בתחזוקה וחלפים יותר גדולה ולסיום הכי חשוב לטפל טוב בציוד (שטיפה וייבוש) ואחסנה בתנאים נאותים מקווה שעזרתי עד העונג הבא

זרובי

New member
תגובה לסילבסטר

לדעתי אתה טועה לגבי ההשקעה בתחזוקה ובחלפים. ככל שהציוד איכותי יותר ההשקעה בתחזוקה ובחלפים קטנה יותר מכיון שהוא לא מתקלקל.

הולנדי

New member
החבילה של דוגית בהחלט אופציה

טובה, כשאני התחלתי לצלול לפני שנתיים קניתי חבילה דומה ואני לא מצטער על כך. כדאי לבדוק שדרוגים או החלפות כגון חליפת ספא במקום חליפת מארס , ללא תוספת עלות. קומבו סונטו במקום שמן ( ניתן לצרף אלין מחשב ומצפן בשלב מאוחר יותר) , שיפור הווסת לוסת מאוזן, שדרוג המאזן למאזן עם משקלות אינטגרליות, הכל לפי ההצעות שתקבל ועומק הכיס. חשוב למדד את המאזן והחליפה על הגןף כך שתרכוש את המידה הנכונה כמובן שניתן להסתפק גם בחבילה הבסיסית.

dvdn

New member
קניה באמצעות דוגית

אני משתמש בציוד MARES, אין לי מושג באם הוא יותר טוב או פחות טוב מהשאר (לא ניסיתי את כולם) ואולם הציוד נימצא ברשותי כבר כ 3 שנים ואני די מרוצה. מא שאני כן יכול להגיד בודאות זה מילה טובה על השרות בדוגית. השרות מעולה, אדיב ומקצועי. לא השרות שאנו רגילים אליו - לצערי - בארץ.

אבי ע

New member
משהו על קלישאות... ../images/Emo39.gif

השרות בדוגית באמת טוב מאד. כהתרשמות אישית, השרות ברוב המוחלט של חנויות הצלילה בארץ הוא טוב, וכך גם היחס לתלונות, החלפת ציוד וכדומה. כך שהקלישאה על השרות הרגיל בארץ לא כל כך תופסת כאן, לדעתי...

c_f

New member
לגבי הציוד.....

א. תתחדש על הבוטיס והסנפירים. ב. לגבי המבצע המדובר : גם אני רכשתי לאחרונה ציוד ועל כן כמה טיפים מניסיוני (הלא עשיר יש לציין ) : באמת כדאי לשדרג (בייחוד את המאזן). תברר גם הצעות מחיר במקומות נוספים (כנ"ל גם על חברות נוספות).... >אם אתה רוצה קצת מהמחירים שאני ביררתי לא מזמן אתה מוזמן לפנות אלי במייל. לגבי מערכות הנשימה לי אישית המליצו על הסקובה פרו.... אבל..... (כל אחד אומר משהו אחר כך ש....) בקיצור שיהיה בהצלחה ותתחדש....

gilad_no

New member
קודם כל, תודה לכולם

תודה על ההיענות והעזרה. יש לי מספר שאלות: ווסת - באמת כדאי לשדרג למאוזן ? הבנתי שלצולל רגיל אין כ"כ הבדל. צללתי ליתוש (30 מ) באילת עם מאזן דיי פשוט ולא הרגשתי בעיות עם האוויר. יש לי תקציב אבל גם לו יש גבול (כמו לכולנו). חשבתי לשדרג את המאזן לVector Chrom ואת הקומבו לSuunto CB52. את שאר הדברים, נראה לי שאני אקח לפי החבילה: חליפה - Sporasub Atlantico שני חלקים דרגה ראשונה - R2 דרגה שנייה - Nikos אוקטפוס - Nikos בסה"כ זה יוצא 3220 ש"ח. מה דעתכם ? שווה את המחיר ? אני דיי מתחיל ואין לי הרבה דרישות מציוד. גם הצלילות שלי הן לא כ"כ מתוחכמות ולא מצריכות ציוד מיוחד. כמו כן, אם יש למישהו ציוד משומש ויכול לעזור לי, אני אשמח. שנה טובה לכולכם

קותי

New member
לגבי מאזן, אם הוא נוח לך אין סיבה

לשדרג. לגבי הוסת, לצולל ספורטיבי עד 30 מטר שלא מתכוון לצלול המון ולעשות קורסים מתקדמים אין סיבה מיוחדת לשדרג גם את זה.

ניב ד

New member
עוד עצה קטנה

קח בחשבון שציוד צלילה מחזיק המון זמן אם מטפלים בו כמו שצריך (שטיפה, ייבוש וכל זה). לכן כדאי מאד לקחת תמיד את הרמה הכי גבוהה בה אתה רוצה להשקיע. אל תשכח שאפילו אם אתה עכשיו חדש בעסק יכול מאד להיות שתוך שנתיים שלוש תרצה להתקדם או כל דבר אחר. אני הייתי משקיע בתוספת לווסת מאוזן אם זה במסגרת התקציב שלך. לגבי הקומבו - הקומבו של סונטו הוא טוב ויש אפשרות לחבר לו מצפן או מחשב של סונטו וזה יתרון. מצד שני לדעתי הוא לא כל כך קריא ופחות נוח מהקומבו הפשוט יותר שיש בדוגית. תסתכל איזה מהם יותר נוח לך מבחינת גודל השעונים. מבחינת מאזן - הוקטור 1000 מומלץ ביותר ויש לו מספר יתרונות לעומת הפשוטים יותר. אם זו חריגה מהתקציב אז גם הכרום בסדר גמור ונדמה לי שיש עוד דגם דומה. תתחדש מראש...

mares

New member
לגלעד! דבר ראשון מז"ט

לא רוצה להיות זה שזורה מלח על הפצעים (אם כבר קנית את הציוד..) אם לא, כדאי להוסיף קצת כסף ולקנות ציוד יותר טוב. מה יותר טוב? ובכן.. ווסת: לפי דעתי כדאי ללכת על ווסת מאוזן ולקנות ווסת+אוקטופוס שמוכנים כבר לנייטרוקס (אני מניח שכמו הרבה צוללנים אחרים, בוודאי תעשה קורס נייטרוקס בקרוב) לגבי הקומבו: אני חושש שבמבצעים של דוגית מד העומק עובד על שמן. אני הייתי מוסיף קצת כסף וקונה מד עומק נורמאלי. זהו, חוצמזה, mares הם חברה טובה שמייצרים ציוד אמין. תהנה בצלילות, mares.

javierg

New member
לא הייתי משקיע בקומבו.

אפרופו קומבו שמן: הם אמינים ביותר (אגב נתקלתי במעט מאד מדי עומק שהתקלקלו, וכולם היו של סונטו ולא מדי עומק שמן...). עדיף לחסוך את הכסף של ההפרש הזה בשביל מחשב. מהרגע שיהיה לך מחשב אתה בקושי תשתמש במד העומק שעל הקומבו. גם לא הייתי משדרג את הווסת למאוזן. ווסתי הבוכנה הלא מאוזנים הם לא פחות טובים מווסתים מאוזנים, ולעניות דעתי גם אמינים ביותר. עם כל ווסת תוכל לרדת לכל עומק שתרצה וכולם יתנו לך אויר. אני ממליץ לך בחום לקנות מחשב צלילה. לאחר שיהיה לך מחשב לא תוכל להבין איך צללת עד כה. לגבי המחשב: לא חייב להיות בהכרח המחשב הכי יקר. יש כיום מחשבים מעולים במחירים מצוינים אצל פולעם/לאקי דיוורס. אני לא קשור אליהם בשום צורה, רק ביקרתי שם שבוע שעבר וראיתי שיש להם פשוט מחירים מצויינים לכל הציוד. תזכור שהציוד לא עושה את הצולל. גם הציוד הכי יקר לא ישפר את האיזון ואת צריכת האויר שלך, ולדעתי גם לא את הביטחון העצמי שלך במים. את הנ"ל תשפר ככל שתצלול יותר. אגב, הציוד הכי יקר הוא גם לא בהכרח הכי בטיחותי בשבילך. אני מאמין שאם תקנה את החבילה שהציעו לך בדוגית תוכל לצלול ולהנות מהציוד הזה הרבה שנים.

gilad_no

New member
אז במה כן כדאי להשקיע ?

צריך ציוד מיוחד לנייטרוקס ? עשיתי את הקורס, אבל הבנתי שצריך ציוד מיוחד רק אם אני משתמש ביותר מ40% חמצן. אני לא צולל מקצועי או טכני אז אני לא צריך ציוד מתקדם. עדיין לא הבנתי את ההבדל בין ווסת מאוזן לרגיל. אמרו לי שעם מאוזן קל יותר לנשום אבל צללתי כבר לעומק המקסימלי שמותר לי (30 מ) ולא הייתה לי בעיה. ועד שאני אעשה DM יעבור עוד זמן ובטח אני אספיק להחליף את הציוד שלי כבר כמה פעמים. עדיף להישאר עם הקומבו הרגיל ולהשקיע יותר במחשב ?

javierg

New member
המילה "תשקיע" קצת בעייתית

מדובר בהוצאות, לא השקעות. אני אישית לא הייתי מסב את הווסתים שלי לנייטרוקס, ולא מוציא כסף על הסבות. רוב הסיכויים שווסת חדש יבוא "מוסב". בכל אופן, אם אתה מתכוון לצלול עם התערובות "הסטנדרטיות" (32% ו- 36%), לא תצטרך הסבה. אגב, התרשמתי שלמועדונים נוח לעבוד עם תערובות אלו, ולא ישמחו לדחוס מיכל בודד או שניים בתערובות אחרות. לדעתי הקומבו הכי פשוט הוא מספיק טוב. אני נשמתי דרך ווסתים מאוזנים ולא מאוזנים, ולא הרגשתי שום הבדל. כנראה שגם אתה לא תרגיש בהבדל ביניהם. סליחה, תרגיש בהבדל בכיס שלך אחרי שתחליט לקנות מי מהם. ליצרנים של ווסתים יש הרבה מספרים שעושים רושם טוב (5000 ליטר לדקה, וכו´). תעשה חישוב כמה ליטר/דקה צריך צולל בפניקה, עם נשמת, שנמצא בעומק 50 מטר. ממליץ בחום לכל אחד לעשות חישוב כזה. המספרים מפתיעים. אני גם אשמח אם מישהו מזקני הפורום שמע אי פעם על תקלה בווסת בדרגה הראשונה, שבעקבותיה הווסת הפסיק לספק אויר. אני אישית מעולם לא שמעתי על מקרה כזה. מאזן: העיקר שתרגיש איתו נוח, שלא יכסח לך את הצלעות כשאתה ממלא בו קצת אויר, וכו´. אל תשלם פי שניים בשביל שיוסיפו לך עוד כמה טבעות D ויתנו למאזן מראה יותר "מקצועי" ויגידו לך שזה דגם הידרודינמי משופר טורבו. את ההפרשים של "השידרוגים" תוכל בקלות להוציא על מחשב חמוד ולא יקר, שיעשה לך קצת סדר בצלילות.

למעלה