טוב, נראה מה אני זוכר!
לגבי אוכל איכותי, אני לא יכול להגיד הרבה כי אני לא זוכר שמות. יש כל מיני מטבחים סיניים ולכולם יצוג בעיר, כמו למשל ההוט פוט שהזכירו שהוא מהמטבח הסצ'ואני בעיקרון. כמובן שצריך ללכת למסעדה שמגישה peking duck, אני זוכר שהייתי באחת שנמצאת על wangfujing, שדרת הקניות העיקרית במרכז העיר. מגישים לך את המנה עם כל הטקס - הטבח חותך לך את הברווז לחתיכות במקום. היא היתה קרובה מאוד לכניסה ל- night market, המקום הכי ידוע בעיר לאוכל רחוב, שלדעתי מבחינת אוכל רחוב הוא לא משהו - יותר מדי דגש על כל מיני עקרבים מטוגנים. ראיתי דברים יותר סבירים ומעניינים במקומות אחרים בעיר. איפה למשל? ובכן: יש מין מדרחוב לא ארוך דרומית לכיכר טייננמן - מתחיל ממש מהמאוזולאום של מאו וממשיך דרומה. נקרא Qianmen. זה רחוב קניות מודרני עם חנויות של רשתות, אבל יוצאים ממנו כל מיני רחובות צדדיים קטנים. מצאתי שם כל מיני דוכנים מעניינים, כולל דברים שלא היית מנחש שתמצא בסין כמו כל מיני כדורים ממולאים בגבינה מותכת (סופר טעים).
אבל האוכל רחוב שהכי אהבתי נמצא רחוק מהמרכז. אני לא יודע איפה תסתובב שם, אבל יצא לי להיות רחוק מכל מרכזי הבילוי, באזור לא תיירותי (shangdi), אם יוצא לך להיות במקום כזה חפש מקום מרכזי יחסית, נאמר תחנת רכבת תחתית, ותתחיל להסתובב בין הדוכנים. דברים מעניינים? רגלי חזיר, ברווז מטוגן בלחמניה עם ירקות, נקניקיות על מקל, שיפודי בצק מתובלים, ומה שהכי אהבתי, ואני לא צוחק - שווארמה סינית אסלית, מוגשת במיני פיתה (עם ירק - נדמה לי מלפפון, או בקצ'וי), ועשויה מבשר שאין לדעת מאיפה הגיע אבל הוא טעים מאוד.
הואהאי שהזכירו מעלי הוא מקום שגם המליצו לי אבל לא כל כך נהניתי ממנו, אולי כי טיילתי לבד. צריך להזהר שם מרמאים - כל מיני בחורות שמפתות אותך להצטרף אליהן לבר (בנוהל הרגיל במזרח).
לגבי קניות, אתה יכול למצוא כמעט בכל מקום בעיר חנויות עם ברווז צלוי בשקית במגוון טעמים. בגלל שיטת ההכנה הוא יכול להשאר בשקית הוואקום שלו הרבה זמן, ואתה רק צריך לחמם בבית ויש לך ברווז צלוי נפלא (יחסית). כמו כל דבר מחוץ למרכז העיר הוא יהיה יותר זול.