המלצות לבייג'ינג?

המלצות לבייג'ינג?

שבוע הבא אני נשלח לבייג'ינג לשבוע, הייתי שמח לשמוע המלצות על מקומות מקוריים ומה כדאי לקנות ולהביא לארץ.

salo22

New member
אוף, לא

הייתי בשנחאי לפני כמה חודשים וקיבלתי מכמה תושבי סין המלצות נהדרות בהחלט שהוכיחו עצמן, לבדוק לגבי בייג'ינג ולעדכן אותך ? מה להביא ? מה מעניין אותך ?

מקומות טובים לאכול ולקנות דברים מוזרים

אני אשמח לקצת מידע מה כדאי לאכול, מאיפה כדאי להתרחק ואיפה יש שווקים מלאים במאכלים מוזרים ומה כדאי להביא לארץ.

NoaHK

New member
בייג'ינג

הו! סופסוף נושא שאני קצת מבינה בו.

לקנות ולהביא לארץ - תכנס לאיזה סופר, נניח carefour או wallmart או רשת אחרת. יש שם מגוון עצום של תבלינים, סויה, חומץ שחור, שמני שומשום, חריף מעולה, נודלס (יבשים מן הסתם),
שקיות ענקיות של פטריות מיובשות, אוריאו בכל מיני טעמים. (הסטייה שלי - אני קונה שמפו בריח אבוקדו שפופלרי שם עכשיו וסכיני גילוח שיספיקו לי לשנה... TMI אני משערת).

לאכול שם - שתי מסעדות ספציפיות שאני ממליצה הן של אוכל יונאני (ממחוז יונאן, בדרום סין), אחת נקראת no name ונמצאת ליד Houhai - איזור מסביב לאגם שמלא בברים ומסעדות קטנות וחמודות.
http://www.thebeijinger.com/directory/no-name-restaurant זה האתר
יש עוד מסעדה יונאנית של רשת שנקראת Lost heaven, אכלתי במסעדות שלהם בשנגחאי והיה נהדר
http://www.cityweekend.com.cn/beijing/listings/restaurants/yunnan/has/lost-heavenqianmen/

ממש ממליצה לנסות מסעדות סיניות "דרג ביניים" - לא כוכים של מסעדות פועלים ולא מסעדות יוקרה אלא משהו בין לבין.
איך מזהים אותם? הן יהיו גדולות יחסית, יהיו בהם סינים שלרוב יעשנו וישתו, שולחנות עגולים, נקיות יחסית.
ברוב המקומות יש תפריטים עם תמונות - זה לא סימן לא להכנס למסעדה.
מזמינים שם כמה מנות לחלוקה לכל השולחן ואם רוצים אפשר גם מנת אורז אישית לכל אחד.

יש גם רשת של מסעדות הוט-פוט שנקראת Haidilao, מאוד פופולרית בסין והאכילה חוויתית.

דוכנים של באו-דזה (לחמניות מאודות ממולאות) וג'יאו-דזה (כיסונים מאודים) תמצא בכל פינת ברחוב, בכולן יהיה טעים
. כמו בכל אוכל רחוב, מקומות עם תחלופה גבוהה מומלצים.

בהצלחה ותהנה! בייג'ינג מדהימה.

תודה על ההמלצות!

מקווה שיצא לי לנצל אותם (כרגיל הכל מתחיל ונגמר בכמה שעות אני עומד לבלות במשרד סגור...)

מיכאל ג

New member
טוב, נראה מה אני זוכר!

לגבי אוכל איכותי, אני לא יכול להגיד הרבה כי אני לא זוכר שמות. יש כל מיני מטבחים סיניים ולכולם יצוג בעיר, כמו למשל ההוט פוט שהזכירו שהוא מהמטבח הסצ'ואני בעיקרון. כמובן שצריך ללכת למסעדה שמגישה peking duck, אני זוכר שהייתי באחת שנמצאת על wangfujing, שדרת הקניות העיקרית במרכז העיר. מגישים לך את המנה עם כל הטקס - הטבח חותך לך את הברווז לחתיכות במקום. היא היתה קרובה מאוד לכניסה ל- night market, המקום הכי ידוע בעיר לאוכל רחוב, שלדעתי מבחינת אוכל רחוב הוא לא משהו - יותר מדי דגש על כל מיני עקרבים מטוגנים. ראיתי דברים יותר סבירים ומעניינים במקומות אחרים בעיר. איפה למשל? ובכן: יש מין מדרחוב לא ארוך דרומית לכיכר טייננמן - מתחיל ממש מהמאוזולאום של מאו וממשיך דרומה. נקרא Qianmen. זה רחוב קניות מודרני עם חנויות של רשתות, אבל יוצאים ממנו כל מיני רחובות צדדיים קטנים. מצאתי שם כל מיני דוכנים מעניינים, כולל דברים שלא היית מנחש שתמצא בסין כמו כל מיני כדורים ממולאים בגבינה מותכת (סופר טעים).
אבל האוכל רחוב שהכי אהבתי נמצא רחוק מהמרכז. אני לא יודע איפה תסתובב שם, אבל יצא לי להיות רחוק מכל מרכזי הבילוי, באזור לא תיירותי (shangdi), אם יוצא לך להיות במקום כזה חפש מקום מרכזי יחסית, נאמר תחנת רכבת תחתית, ותתחיל להסתובב בין הדוכנים. דברים מעניינים? רגלי חזיר, ברווז מטוגן בלחמניה עם ירקות, נקניקיות על מקל, שיפודי בצק מתובלים, ומה שהכי אהבתי, ואני לא צוחק - שווארמה סינית אסלית, מוגשת במיני פיתה (עם ירק - נדמה לי מלפפון, או בקצ'וי), ועשויה מבשר שאין לדעת מאיפה הגיע אבל הוא טעים מאוד.

הואהאי שהזכירו מעלי הוא מקום שגם המליצו לי אבל לא כל כך נהניתי ממנו, אולי כי טיילתי לבד. צריך להזהר שם מרמאים - כל מיני בחורות שמפתות אותך להצטרף אליהן לבר (בנוהל הרגיל במזרח).

לגבי קניות, אתה יכול למצוא כמעט בכל מקום בעיר חנויות עם ברווז צלוי בשקית במגוון טעמים. בגלל שיטת ההכנה הוא יכול להשאר בשקית הוואקום שלו הרבה זמן, ואתה רק צריך לחמם בבית ויש לך ברווז צלוי נפלא (יחסית). כמו כל דבר מחוץ למרכז העיר הוא יהיה יותר זול.

salo22

New member
מאוד מאוד להיזהר

עם צעירים שפונים אליך ומבקשים שתצלם אותם ואחרי זה מנסים לפתח איתך שיחה. בשנחאי לא יכולתי לעבור קילומטר בלי מטרידים כאלו ולכולם מטרה אחת, להפיל אותך בפח.
מילאתי המזוודה במגוון אריזות של פטריות מיובשות, יש שם מבחר עצום והן מאוד מוסיפות לצירים של מרקים אסיאתיים. קניתי הכל בסופרים הגדולים, כוכבי אניס ושאר תבלינים במחיר נמוך, אבקות סומסום שחור.. רוב הדברים קלים מאוד, במיוחד הפטריות, שקיות ענקיות ואפס משקל שזה נהדר. יש גם מוצרי תה מעניינים מאוד אבל צריך להבין בנושא.

למה צריכים להקפיא הכול ל-3 ימים?

נגד המזיקים או שסתם הכול יותר טעים מתי שהוא קפוא בקיץ הישראלי?

passioneta

New member
נגד מזיקים. חשוב במיוחד כשמביאים דברים מחו"ל

ע"מ לא ליבא לארץ זנים מזיקים (ראה נמלי אש שהגיעו בריהוט שיובא ממקסיקו אאל"ט)

בהחלט. כל מה שיבש ומהווה מצע

להתפתחות חרקים קטנים. קמח לדוגמא, אני מחזיקה רק במקרר. כנ"ל תבלינים שאני קונה במשקל.

passioneta

New member
גם אני. האמת שגם בובות רכות מסין הייתי מקפיאה

וגם חפצים מעץ לא מעובד וספרים.

ספרים עתיקים עם סימני עש, בהחלט!

כדי למנוע את ההתפשטות. לחפצים מעץ ולסתם ספרים אין לי מקום בפריזר...

למעלה