המלצות כבדות

shainman

New member
המלצות כבדות

שלום לכולם, אני מחפש המלצות טובות לבלוז חזק עם גיטרות בולטות ואיזה כמה כושים ברקע שיודעים לעבוד כמו שצריך... ומה קשור גזעני? הם פשוט נשמעים יותר טוב.

dudester

New member
גם יש להם אחלה גרוב והם רוקדים אחלה

וספורטאים מצוינים. ושוב, בלי שמץ של גזענות.

shainman

New member
זרקו עצם...תנו המלצה...

כל הכבוד, אבל מה בקשר להמלצות?

שבלוז

New member
המלצה למה ? לא ברור מה אתה רוצה.

אולי תיתן דוגמא למשהו שאהבת ואפשר יהיה לתת המלצות לדברים דומים.

shainman

New member
תרגיש חופשי

אני פתוח להכל. רצוי המלצות עם קטעים חזקים של גיטרות

שבלוז

New member
לא יודע באמת מה זה קטעים חזקים של

גיטרות. סליחה על הכבדות אבל אני לא תופס מהר. בעיני יש אלפי קטעים חזקים של גיטרות בלוז קשה לי לצמצם את זה. תנחה אותי, קודם כל איזה גיטרות, חשמליות, אקוסטיות, אני לא יודע. אני יכול להמליץ לך על האלבום Blues של Jimi Hendrix למשל או על Magic Sam או Muddy Waters, Big Bill Broonzy ומצד שני אני יכול להכין מאה רשימות כאלו עם שמות שונים כל פעם. בניגוד לכלים אחרים הגיטרה באה בכל מיני צורות, וצריך להיות מאוד ספציפיים.

shainman

New member
דוגמאות

קודם כל תודה על ההשתדלות והנכונות לעזור. מכיוון שאני לא שומע בלוז נכון להיום ולא בדיוק סגור על עצמי שאני יודע מה זה בכלל בלוז, אני יביא לך דוגמאות של שירים שאני אוהב ואתה תקביל את זה לבלוז: the doors eric clepton - layla dire striats pink ployed זה אומנם גודמאות מעולם הרוק אבל תנסה להיכנס לראש ולהקביל את זה לבלוז... תודה וסליחה מראש על כל הזיון שכל.....

שבלוז

New member
the doors עשו כל מיני כיסויים לבלוז

בעיקר מה שנקרא שיקגו בלוז , בדר"כ שירים שנכתבו ע"י Willie Dixon ובוצעו ע"י Muddy Waters או Howlin wolf. לדוגמא Backdoor Man, Roadhouse Blues וכדומה הם שירי בלוז כאלו. כמובן הם הושפעו מ John Lee Hooker וכדומה. אריק קלפטון עסק הרבה בבלוז, הוא שיתף פעולה גם עם אמני בלוז רבים עוד בשנות השבעים. Buddy Guy, B.B. King למשל. הוא בעצמו עשה שלושה אלבומי בלוז בשנים האחרונות, Unplugged (1992) From The Cradle (1995) Me And Mr. Johnson(2004). פינק פלויד למרות שהשם עצמו הוא על שם אנשי בלוז הם לא עשו משהו רציני בבלוז אם כי סביר להניח שהיו להם השפעות ממה ששמעו. אבל המוזיקה שלהם רחוקה מאוד מבלוז בעיני מוזיקה שהיא פופ בריטי אופייני בעיקרה. דאייר סטריטס עשו כמה וכמה שירי רוקאבילי שזה ממש נוגע בבלוז (בסגנון אלביס וכדומה) יש את Fats Domino, Little Richard, Chuck Berry וכולי.

pompadoor

New member
אני לא מסכים איתך לגבי פינק פלויד

קודם כל דיויד גילמור הוא בלוזיסט נטו. בכל אלבום של שלהם הוא מנגן בצורה בלוזית לגמרי כך שיכול להיות שהוא יכול למצוא בהם עיניין. לגבי הטענה שהם עשו פופ בריטי קצת קשה להגיד את זה למשל ב-atom heart mother חצי תקליט נושק לאונגרד. אבל באופן כללי ביותר אפשר להגיד עליהם לטעמי שהם עשו ברוב הפעמים בלוז מפחיד הם נותנים הרגשת פחד.

שבלוז

New member
סיד בארט הוא הקשר של פינק פלויד

לבלוז בצורה לא חזקה , לטעמי הוא רצה לעשות בלוז פסיכדלי בדומה להנדריקס רק על בסיס של קומפוזיציה יותר מאשר על בסיס של מקצבים , למרות זאת פינק פלויד עבדו קצת על מקצבים באלבומים הראשונים. דייויד גילמור גיטריסט מוכשר שפשוט הגיע לפינק פלויד בשלב שהיא הפכה אט אט להיות להקת דיסקו ולאחר מכן להקה פרטית של רוגר ווטרס והשגעונות הפוליטיים שלו. אבל הם לא ניסו לגעת בבלוז בצורה המקורית שלו בשום רגע ולכן אני מתקשה לומר שיש להם קשר חזק לבלוז, במיוחד כשרוב הלהקות הבריטיות של התקופה היה להן קשר חזק יותר. בסופו של דבר סיד ברט שהגה את הרעיון המוזיקלי המבריק שציינתי קודם, לא זכה לראות את פינק פלויד במלוא הדרה וברגע שהוא פרש הם עברו לעשות פופ בריטי ונטשו את הקו הפסיכדלי. נשאר משהו מההשפעה של ברט אבל בגדול ההשפעה הזאת נעלמה ככל שהשנים (והאלבומים) התקדמו. אגב את השם פינק פלויד ברט בראיון סיפר פעם שהוא לקח מ liner notes של אלבום בלוז ישן מאוד מה שמוכיח שהוא היה עמוק בהאזנה לאמני בלוז ישנים אם טרח לקרוא ליינר נוטס של אלבום נידח

shainman

New member
בשעה טובה ומוצלחת...

אוווווו. תודה רבה. סוף, סוף קצת מידע רלוונטי.

למעלה