המלצות יתקבלו בברכה - - -

פזית-

New member
המלצות יתקבלו בברכה - - -

לכל חברי הפורום שלום ברצוננו לקנות רכב בסכום של 35000 שח +- , אך אין לנו מושג כלל איזה רכב לחפש. חשבנו על יונדאי אקסנט. אך נשמח לשמוע האם מישהו יודע על עלות אחזקתה, צריכת דלק, בטיחותה וכו´. כמו כן נשמח לשמוע המלצות על רכבים אחרים אשר אתם מרוצים מהם. דרישותינו- בעיקר נסיעות עירוניות או בינעירוניות קצרות, שני אנשים עד שלושה. אך אחד מהם גבוה מאוד... בברכת שבוע שקט ותודה....

fazer

New member
יונדאי אקסנט

אומנם חברי המוכבדים לפורום לא יסכימו איתי, אבל הנה דעתי: אתמול נהגתי לראשונה באקסנט של ידידה, והופתעתי. הרכב מזעזע מבחינת הנאה מנהיגה, אבל לאותה בחורה יש אותה כבר שנתיים (לדעתי) והרכב לא היה במוסך ולו פעם אחת, חסכוני, ונוסע...ואחרי שנהגתי בו אתמול, התרשמותי: הרכב נוסע 100-110 בשמחה ובששון, אוטומאטי, חביב בעיר, קטן וקומפקטי, ובעיקר לא חודר גשם כמו ב CH שלי (לא שאתמול ירד גשם, אבל נניח). לכן הכל תלוי בדרישות, אם הנאה מנהיגה נחשבת בעינייך, יש כמה וכמה אופציות עדיפות, אם אמינות וחיסכון בדלק, ו...זהו הם מה הקריטריונים אני לא הייתי פוסל את האקסנט על הסף.

rtwingo

New member
ואילו אני הייתי פוסל אותה על הסף,

לאו דוקא בגלל ההתנהגות, אלא יותר משום שהרכב עליו מדובר הינו לא בטוח בעליל (נפסל לשיווק בארופה), ועבר ריקול בטיחותי חמור (בעיות בחיבורי המתלה)- שתוקן בארץ, ע"י המוסכים המקצועיים מאוד שיש כאן בארץ. אתה מרגיש בטוח לנהוג ברכב שהולחמה שלדתו בא-ר-ץ? אני לא. כמו כן, נוחות, וכמובן התנהגות הם מונחים זרים לאקסנט כמו סוף רע בסרט אמריקאי.

fazer

New member
מצד שני....

גם הרנו קליאו, שרבים מדברים בשבחה (ואני מדבר על הדגמים הראשונים) נקטלה מבחינה בטיחותית, ולמרות זאת אם מישהו היה שואל אם כן או לא לקנות קליאו רבים היו אומרים כן לקנות. הנוחות שלה לא כל כך נוראית כמו שרבים מתארים זאת כאן, ולגבי ההתנהגות - אני מסכים שהיא לא ממש ספורטיבית. עדיין, אני חושב שלרבים היא תהיה קניה טובה מבחינה כלכלית. א-נ-י לא הייתי קונה כזו לעצמי, לי זה היה עונש לנהוג בה.

rtwingo

New member
מאוד לא מדוייק.

אתה שוכח שהקליאו הוצגה לעולם נטול NCAP, בעוד שהאקסנט כבר היתה צריכה לדעת. האקסנט המשיכה להמכר עם מגרעותיה, וכך גם הקליאו. אך בעוד שלאקסנט בטיחות מחפירה, לא בהרבה מהקליאו המקורית, הרי שהקליאו יודעת לכפר עם התנהגות טובה ונוחות.

רן 56

New member
כבעלים לשעבר של אחת כזאת...

לפי המחיר מדובר בשנת 96-97, רכב מאוד זול לתחזוקה ומאוד אמין (לפחות שלי). מבחינת בתיחות אומרים שהיא לא, לא יצא לי לבדוק (לשמחתי). אני מאמין שיש חלופות יותר טובות במחיר שאת מחפסת. מבחינת נוחות היא לא, ולא יעזור כלום (בעצם אולי ריקארו ???). יש פה מספיק מומחים שיכולים להציע חלופות הרבה יותר טובות. רן 56 לשעבר אקסידנט.

redroze

New member
תלוי מה אתה רוצה ????

יש: מזדה- 323 (93-94) פג´ו- 106, 205, 309 סיטרואן- קסארה, zx ,ax ,bx טויוטה- קורולה (93-91), סטארלט רנו- קליאו (הישן), 19 סובארו- לגאסי (91-94) פולסווגן- גולף (90-93) יש עוד הרבה שלא עולה לי לראש עכשיו, אתם יודעים לאיזה כיוון- מיני או קומפקטית ???? יש העדפות ליצרן מיוחד???? לא הייתי ממליץ ללכת על יונדאי בגלל הבעיות הנ"ל (שחברי הפורום האחרים הזכירו), למרות שהאוטו יחסית נוח, קטן וחסכוני ומחיר מצחיק . . . . יש מספיק אלטרנטיבות טובות מאוד, הזולות והטובות ביותר הן פג´ו 309 ורנו 19.

מצמץ

New member
redroze תגיד לי בבקשה...

חשבתה על מה שאתה ממליץ או שאתה סתם פותח מחירון ורואה מה אפשר בתקציב? אתה ממליץ על מכוניות כגון BX וגולף ישנה (ועוד לאנשים עם תקציב של 35 אש"ח
) על סמך מה ולמה?

Alfa156 GTA

New member
קודם כל ככה

תקראו את דעת הפורום על יונדאי כל שהיא בפורום. ממש ממש לא!. ו"אתה ממליץ על מכוניות כגון BX וגולף ישנה " יש פה משהו.... הגולף גרועה,יקרה,מוסך נייד וכו´. יש הרבה טובות אחרות באותו תקציב. אך היונדאי...שלילי.

redroze

New member
אני חושף בפניו את כל הקלפים

רק שתדע שאני אישית מעדיף BX במצב טוב מאוד (לא משנה שנתון) על פני יונדאי אקסנט חדשה. ואם אני אחליט לא ללכת על מכונית ספורטיבית (mx3, סיליקה, גולף vr6 וכו´) אני אחפש 309 במצב טוב למרות שהתקציב שלי 40K-60K מכיוון שאני דבר ראשון חושב שצריך להתחיל מנמוך (כל עוד המכונית בבעלותך ולא בבעלות אבאמא) ואח"כ לעלות למעלה לפי היכולות (כספיות ויכולות הנהיגה) . . . . ואני לא פותח מחירון הכל מהראש, אני פשוט מצויין במציאת מכוניות עם תקציב נמוך . . . . . .

פזית-

New member
תודה תודה תודה

לכל העונים. שמחתי לקרוא את תגובותיכם- אך התבלבלנו עוד יותר.... חשוב לנו שהרכב יהיה מעל שנת 95, אפילו עם המחיר ייצטרך לעלות... כמובן חשובה הבטיחות... (וכנראה ה AACENT לא מצטיינת בכך)... איך הסוזוקי בלנו?

Alfa156 GTA

New member
הבאלנו רכב מוצלח מאוד, אך לדעתי

הוא קצת יותר יקר מהתקציב שלך. (אולי שווה את התוספת...)

טיפה כבוד ליונדאי...

בתור בערך בעלים של יונדאי, אני ממש מרוצה ממנה. מאיצה נחמד, לי נוח (אע"פ שאני חוכך בדעתי להחליף מושבים), סה"כ אוטו קושקוש... אני רק משתדל לא להתנגש, כי אז כל הקסם הלך...:) (אני פרימיטיבי, לא מוסיף ציורים של תפוזים מחייכים) ממה שראיתי הסוזוקי בלנו שווה את ההשקעה, ובהחלט יותר טובה מהיונדאי. לדעתי אל תרצחו את היונדאי ככה, אבל תחסכו עוד חודש שניים ותשקיעו בסוזוקי... סוחב יותר טוב, נוח יותר, מנוע יותר רציני, רק לא חמוד כמו היונדאי... רוני.

redroze

New member
תגובה

לי אין שום דבר נגד יונדאי, זה רכב נחמד וזול מאוד. אבל לחבר שלי יש יונדאי אקסנט מהעבודה (ליסינג) והוא כל שני וחמישי במוסך, הוא חורש על האוטו כל היום והוא אמר לי שהוא החליף כמעט את כל הרכיבים באוטו מרוב הפעמים שהוא ביקר במוסך (ללא תאונות).

redroze

New member
לא נראה לי

אם כבר להשקיע קצת יותר אז בפג´ו אם אתה אוהב צרפתיות (306) או אם אתה מחפש אמינות אז יפניות למיניהם. אני ממש לא אוהב את הבלאנו, הוא סתם גדול, מכוער, זולל דלק ואפילו אם הוא אמין ונוח עדיין (אני) לא הייתי חושב אפילו על באלנו. . . . redroze, איך בכלל קפצנו מאקסנט לבאלנו ?????

רן 56

New member
אם בלנו, היונדאי יותר טובה.

הבלנו לא נח, רועש, רועד. יתרונות מנוע נמרץ יחסית. לא היתי הולך על הבלנו.

zakiboy

New member
בלאנו בטוחה../images/Emo122.gif

אים את חושבת בכלל על בטיחות שלא תעזי לחשוב על בלאנו אופנוע יותר בטוח

מסקנה

ככה או ככה, אם נשקיע את מיטב כספנו בצרפתיות יפניות ומה לא, בסופו של דבר, אם נכנסים במרצדס נהייה ספלאט קטן על הבמפר שלו...:) ואלפא המליץ על הבלנו, ואני הוספתי מנסיוני הממש לא עשיר. והסוזוקי לא בטוחה? בעצם יכול להיות, עוד יפני... בכל מקרה, אני די בונה על להתנגש כשאני בתוך ולוו\מרצדס\בנטלי. עד אז אני נמנע מההרגל המגונה הזה...(;

Alfa156 GTA

New member
חברה זה ממש לא ככה

זה נכון שהבאלנו לא שיא התחכום, נתחיל עם זה שהיא עדין יפנית כך שבאמינות היא מנצחת. דבר שני זה בכל הרכב נמרח בתאונה לא עושה אותו לא בטוח, (וזכיתי להיות בתאונת שרשרת בין סקודה => באלנו => וולוו, כל הנהגים חוץ מהבלנו נסעו אפילו ללא שריטות בפגוש, והנזק לבאלנו היה 16,500 ש"ח, אבל כולם נשארו בחיים. ולידע כללי רכב שנמרח כולו בזמן תאונה בולם את כל הנזק שהגוף אמור לקבל וסופג אותו במקומנו. Alfa156 GTA שמעדיף לתקן את הפגוש ולא את הרגל.

sronis

New member
תגידו, השתגעתם??

באלנו היא מכונית ג-ר-ו-ע-ה!!!! ג-ר-ו-ע-ה!!!!!! וגם אקסנט היא מכונית גרועה!!! אפילו גרועה מאוד!!! שתיהן לא בטיחותיות במיוחד, לא נוחות, לא כלום!!! נא לתקן את סדר העדיפויות שלכם חבר´ה... רוני, לא נותן לאף אחד לצאת מהפורום הזה אחרי שקיבל המלצה על אקסינדט או באלנו

למעלה