המלצות חופש

רעיון לבילוי חינמי לימודי וכיף

אז קודם כל תודה על השירשור של שבוע שעבר השתמשתי ברוב הרעיונות שניתנו שם את הרעיונות שלא הספקתי לבצע רשמתי במחברת לעשיה עתידית. אתן מעולות!!! ולגבי הבילוי - שבוע שעבר נסענו לטיול בני דודים אני ואחותי חמושות במיטב דרדקינו וחבריהם (קיטנת הורים). התחלנו בחוות חפציבה - אתר הסטורי, חווה חקלאית מתקופת עליה שניה. כל שעה עגולה יש הקרנה של הסרט והסבר על המקום. אם מתגבשת קבוצה (שאין לי מושג כמה זה) הם גם עושים סיור במקום. אם לא תסירו לבד ותהנו. בתים עתיקים למראה, מדשאה ענקית לכדורגל ופיקניק, צל בשפע, פרדסים ונחל חדרה (רק לראות לא להכנס) וכל זה חינם ולא צריך תיאום. המשכנו לחברת חשמל (בחדרה) - גם פה חינם אבל דורש תיאום 046348742/4 - ראינו סרט על חברת חשמל שגם הלידי היפה בת החמש + הבינה ממנו איך מיצרים חשמל, שמענו הסברים ממדריכה נחמדה ונסענו לסיור באוטובוס באתר של החברה (על האוטובוס עדין מדברים אצלנו, אכן הוא חדש וממוזג היטב
) אחר כך נסענו לפארק נחל חדרה הלכנו עד לים ראינו את הגלים (לא נכנסנו כי לא התארגנו ל זה מראש, מי שרוצה להכנס לים ממליצה בחוף על חוף אולגה הסמוך) אכלנו צהרים וחזרנו הביתה מרוצים. למדנו הסטוריה ומדעים בחינם, טיילנו ונהננו ואפילו ארטיקים לא קנינו, אין קיוסק באף האתר מהנזכרים לעיל
סעו ותהנו
ואם כבר עסקית בנסיעות יש לי רעיון מעולה לפעילות לחופש (אצלנו זה לקח בגדול) - לנקות את האוטו, דלי מים סבון וסמרטוט לכל ילד, איזה תענוג
. עכשו תורכן לספר

רעיון מדליק באמת

מעתיקה מפורום אחר לדעתי זה ענק, עוד לא עשינו בבית אך בהחלט יבוצע. "חיברנו כמה דפים עד שהיה לנו דף גדול בגובה של הילדים. הם שכבו על הרצפה, ואני ציירתי על הנייר מסביבם - ככה שיצא ציור של הילד בגודל טבעי. מכאן - השמים הם הגבול. ציירנו עיניים, פה ואף (שזה בעצם תפיסה מרחבית, ציור של צורות, התאמת צבעים, סגירת עיגולים) אספנו אבנים קטנות והדבקנו אותן בתור שיניים הדבקנו שערות מחוטי צמר (הבכור עשה לעצמו צמות ונהנה מזה מאד, הקטנה לא הפסיקה לסרק את השערות של הציור שלה) הם צבעו לעצמם את הבגדים (כלומר, לציור שלהם) באיזה צבעים שרצו, הבכור צייר לעצמו כיסים בכל מקום, הקטנה "סתם" מילאה בצבע עשינו חורים לנעליים והשחלנו בהם שרוכים גזרנו קרטונים בצורה של כל מיני משחקים והדבקנו לציורים בידיים ובסוף, שפשפנו עם סקוצ´ את הרצפה שהעידה על כל מה שעבר עליה, וכמובן איך אפשר בלי לעשות בועות סבון (כי זה מים עם סבון, ממש לא תחסום שור בדישו)."

ממשיכה לשרשר לעצמי - הפעם עם שאלה

אולי אני יזכה לקצת צ'ומי במסגרת פעילויות החופש אני תוהה על קנקנו של האתר "הסוד של מיה" מה שיש לה דעה בעניין מוזמנת לספר לי לפני שאני מבזבזת את כספי. מה מעניין אותי לדעת - עד כמה האתר מעניין את הילדים כלומר האם זה אטרקציה לשבוע וזהו או כדי לעשות מנוי שנתי??

הנה קצת צומי + דעתי על הסוד של מיה

האתר מושקע ונהדר, אין ספק. א-ב-ל לא הייתי עושה מנוי שנתי. הם ממצים את העניין מאד מהר. בנוסף, יש דברים שעדיין לא רלוונטיים אליכם בגלל שהליידי רק בת 5. ובנוסף-בנוסף - יש המון אתרים שכולם או חלקם בחינם, ושווה לנדוד ולהרוויח את המגוון ואת הכסף

תודה על הצומי' חסכת לי הרבה כסף ככה

איזה אתרי חינם יש (תגלי לי רק את המובחרים שלכם)

משחקים בתפוז

קיבלתי את זה, אולי כולם קבלו ואולי לא. נראה שיש משחקים לכולם. http://www.tapuz.co.il/games/ אפשרויות נוספות, א. להכנס לחדר, לסגור את הדלת. להדליק מזגן, רצוי גם רדיו, לקרוא ספר. ככה לא שומעים את הילדים... אבל אפשר גם ב. לעשות איתם ארוחת צהרים, ארוחת ערב, כדורי שוקולד, ג. להכין שנות טובות, ד. לסדר את החדר, ה. לעשות רשימת מצאי של ציוד בית ספר לפני שהולכים לרכוש ציוד חדש, לעטוף מחברות וספרים בדרך מקורית ונחמדה, ועוד ועוד. טוב, אני אסביר לגבי עטיפת הספרים. גוזרים תמונות יפות של מה שאוהבים, שמים על המחברות ועל הספרים ואז עוטפים בטפט שקוף. את הטפט רצוי שההורים ישימו. אנחנו קונים כל פעם גליל של 50 מטר. זה יותר יקר אמנם אך בחישוב ארוך טווח יותר זול מגלילים קטנים ומספיק לבערך 3 שנים או יותר. הטפט שומר יפה על הספר וגם רואים מצויין את מה ששמים מתחתיו. המשך חופשה נחמדה. אה, ולאמיצים במיוחד, פארק מים. למשל, ימית 2000 באוגוסט - תענוג צרוף. עדיף אופציה א' שנתתי.... יעל

פאקא

New member
אוהבת את אופציה א' ../images/Emo63.gif

והייתי מוסיפה לה גם נמנום קל לפני הספר כרגע מאד דרוש לי הנמנום הזה ואני בעבודה נלחמת בניקורים
פאקא

אכן אופציה א' לוקחת בגדול

אבל המימוש רק בחלום הרעיון של המחברות נהדר אבל אין לנו עוד ילדי בי"ס. לגבי המשחקים בדקתי אבל הם מתאימים לגדולים יותר (הליידי היפה בת 5) אבל גליתי היום באיחור של עשור את אתר zoolooהגברת שחקה ונהנת

למעלה