המלצות וטיפים

Malcolm X

New member
המלצות וטיפים

שלום רב, אני כבר די זקן, בצד הלא נכון של גיל 25. עשיתי פסיכומטרי בעבר (ציון 600), אחרי חוסר-השקעה בקורס בקידום. אני מרגיש שאני רוצה לנסות שוב, כדי לממש את הפוטנציל. הבעיה שלי היא שאין לי תקציב לעוד קורס. יש ברשותי את כל הספרים והחוברות מהקורס ההוא (לפני איזה 4-5 שנים). לכן, האופציה היחידה שנשארה לי - להתכונן בבית. איך אתם ממליצים להתכונן בבית? יש טיפים? פתרונות יצרתיים?

idanmn1

New member
היי

טיפ ראשון - תשיג חומר מעודכן יותר. ספרים שהיו רלוונטים לפני 4-5 שנים כבר לא הכי רלוונטים כיום. הרמה של הבחינה השתנתה, כמו-כן חלק מהנושאים, כמות השאלות וכד'.

Malcolm X

New member
מה לגבי שיטת עבודה?

בגלל שזה מבחן לא קונבציונלי....האם רצוי לשבת שוב עם הספרים? לעבור על כל הדפים וכל התרגילים של הקורס ההוא? או שפשוט הרבה סימולציות חדשות ועדכניות יעשו את העבודה? איך הרמה היום יחסית לתחילת העשור? לגבי החומר המעודכן...האם הרמה עלתה או ההפך?

a1b2c3333

New member
אהלן!

הרמה עלתה, כן. אתה יכול לעשות סימולציות של המרכז הארצי- האוגדן, שזה בעצם בחינות אמת שהיו לפני כמה שנים- ותראה הבדל בין 6 שנים אחורה ל-3 שנים אחורה... עכשיו בקשר לשיטת העבודה- לדעתי לא להתחיל עכשיו עם סימולציות אלא עם תרגולים של החומר עצמו ב-3 הנושאים-כמותי, מילולי ואנגלית. עדיף לך באמת לקנות ספרים חדשים של מכון מוכר, ולהשיג סימולציות מכל מכון אפשרי. אחרי שסיימת לתרגל בשלושת הנושאים-תתחיל בקטנה: קודם כל פרק אחד שלם של 25 דק'.(מכל נושא) , אח"כ 3 פרקים של שלושת הנושאים, ורק אח"כ- בערך חודש-חודש וחצי לפני המבחן תתחיל לעשות סימולציות ממש, של 8 פרקים. אני לא יודעת איך אתה באנגלית, אבל לקרוא מאמרים/ספרים/חדשות באנגלית-יכול רק לעזור לך... שיהיה מלא בהצלחה! :)

אחרי כמה שנים...

במקביל לחזרה הכללית על החומר תעשה לך מנהג קבוע, לפתור כל יום או יומיים פרק מכל סוג, ככה כדי להתרגל ללו"ז ולהסיר חלודה בגישה ומסגרת. בשביל לא לבזבז פרקים חדשים מהבחינות האחרונות(לא שחסר מבחנים או משהו כזה) אתה יכול להשתמש בבחינות ישנות מהאוגדן או מהסימולציות של הקורס שעברת ,בלי קשר לעליה ברמה שהיא יחסית (אנשים שוכחים שגם ל800 העגול יש טעויות של ניחוש בסוף פרק ). אין סיבה שלא תשפר אם תשב ותלמד (בהנחה שלא ממש השקעת בקורס לפני כמה שנים).

Malcolm X

New member
אנגלית אני רגוע

מכיוון שאני עובד ככתב בעיתון העברי הכי טוב ארץ (רמז דק...
)... הבעיה העיקרית שלי זה במילולי. אז אני אארגן לעצמי ספרים חדשים ואתחיל לעבוד. תודה רבה על העזרה.

למעלה