המלצות...המלצות

AOphir

New member
המלצות...המלצות

מזה זמן מה אני קורא חבוי של הפורום ונדהם מחדש לגלות את טבע המין האנושי אצל אנשים כל כך צעירים שאולי אמורים לשנות את העולם. לצאת מהצגה ולכתוב "לא אהבתי", "שנאתי", "התלהבתי", "רוצו גם אתם" זה רצוי ומעורר דיון יפה ומעמיק (או לא) גם אם הביקורת אינה ממש מנומקת בפרמטרים מקצועיים אלא אישיים לחלוטין. אבל להשמיץ אדם על סמך דעות של אנשים שהיו איתו בקשר מקצועי כזה או אחר, ולתת ביטוי כל כך חריף, קיצוני ופומבי עד כדי מילות שטנה ללא שום הכרות שהיא מקור ראשון עם האיש- זה נראה לי רוע לב מדרגה ראשונה. גם את המחמאות שבאות ללא הכרות עם האיש אני נוטה לקחת בפרופורציה - אבל תודו שמחמאות לא פוגעות כל כך והן לא ימנעו מאנשים אחרים ליצור איתך קשר כלשהוא או להכיר אותך יותר מקרוב. ואשר לאותם אנשים שסיפרו שעבדו איתי ושאני אדם רודני, כוחני, קריזיונר או כל בגדרה סימפטיץ אחרת , אולי הם פשוט קיבלו תפקיד שלא הלם את האגו שלהם? אולי הם לא עמדו בדרישות מקצועיות פשוטות כמו לדעת בעל פה -להגיע בזמן - או להודיע כשהם לא מגיעים? אלה דברים שמוציאים במאי מדעתו ומוציאים ממנו צדדים לא נעימים. בכל מקרה - צריך שניים לטנגו. תמיד. באשר לסטיגמות לגבי מוסדות: במקום לקבוע את עתידכם על סמך נסיונם הטוב או המר של אחרים, אני ממליץ לכם לעשות את שעשיתי אני ברגע ההחלטה הגורלית. לבקר בכל המוסדות, לקחת תוכנית לימודים מכל בית ספר, לשאול האם יש יום פתוח, לעבור על כמות ההצגות ואיכות הרפטואר של השנה המסיימת ולהפנות שאלות שמתעוררת מכך. בתיאטרון אין שיטה אחת. כל שחקן הוא שיטה בפני עצמו והיא סך כל השיטות שהוא למד ואימץ לעצמו בהתאם לאישיות שלו. איזה סוג של תיאטרון אתם רוצים לעשות? איזה מין אנשים אתם בעבודה? אלה שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם - ולא מה היא אמרה על בית מבי או מה הוא חושב על ניסן או יורם לוינשטיין. אתם רוצים לחרוץ את גורלכם ולהחליט על עתידכם? תשקיעו בעצמכם קצת יותר ממחקר שווקים אצל השכנים. מגיע לכם יותר מעצמכם. באשר לתחרות: כמו בכל קריירה (רפואית, משפטית, כלכלית וכו´) יש תחרות והיא קשה. מי שמפחד ממנה שלא ייגש למקוצועות האלה או שילמד אותם לצורך השכלה בלבד ולא לצרכי פרנסה. התחרות קיימת בכל בתי הספר למשחק ואת זה אני אומר מהכרות אישית. היא מקבלת צורות שונות בהתאם לאורח החיים הנהוג במקום. והתחרות היא בריאה. היא בריאה כאשר אתה מתחרה בעצמך. תביס את ההשג האחרון שלך. תמחוק את הכשלון האחרון שלך. רק ככה תתקדם. זאת דעתי גם והיא כמובן אינה תורה מסיני. ככה זה - גם לאנשים כוחניים רודניים מגעילים ובעלי נטייה למצב רוח יש דעות מזל שאנחנו לא מכונות א. אופיר

suzzie q

New member
מסכימה איתך..

אני בהחלט מסכימה איתך. קורה לפעמים שאנשים שבחנת אותם לאיזשהו אודישן או עבדו איתך או נתקלו בך במהלך הנסיון לפיתוח הקריירה שלהם מביעים את חוות דעתם עליך ושופטים אותך על סמך רגע. אם זה כאלו שבחנת אותם לאודישנים ולא עברו, אם זה אנשים שפגשו אותך לאחר הצגה ולא היית סימפטי אליהם אם זה שחקנים שנזפת בהם והם נפגעו ולכן הם משמיצים אותך ובטוחים שאתה בנאדם נוראי כשבעצם אתה רק ניסית לעשות את העבודה שלך כמו שצריך. אבל ככה זה, בעיקר כשמדובר בפורום שהרוב בו הם צעירים ונוטים לרגשנות. אז הם נעלבים,אז הם משמיצים... אני רק מקווה שאנשים כאן יפסיקו להשמיץ אחרים על סמך דברים ש"מישהו אמר להם" ומצד שני גם מקווה שיפסיקו כאן את תופעת ההערצה המוגזמת. ותודה לך על העצות

CheRy LipS

New member
אבל עכשיו ברצינות...

אתה באמת צודק... ואני עד עכשיו לא שפטתי אף שחקן על פי האופי שלו או על פי ניסיון אישי. אני יכולה לקחת לדוגמא את הדיון הארוך (מדי) שהיה לנו על ג´וליאנו מר. יש כאלה ששונאים אותו. יש כאלה שאוהבים אותו. כל אחד חושב משהו אחר ורק בגלל מעשים מסוימים שהוא עשה. גם אני יכולה להגיד שאני לא סובלת את ארתור קוגן כמו הרבה מאוד בנות שאני מכירה (והמבין יבין..), רק בגלל שהוא לא קיבל אותי ל"תלמה ילין". אני לא אשפוט אותו לפי זה כי יש לו את השיקולים שלו. אבל בכל מקרה, באמת צריך קצת לשנות את הגישה פה. וכמו שאמרה פה מישהי שהדברים נאמרים מתוך רגשות, היא צודקת. יש כאלה שנפגעים והם מביעים את הכעס שלהם בהשמצות. סך הכל אנחנו בני נוער.. אני מקווה שדברי אינם מיותרים.. ליאת

suzzie q

New member
ליאת...

אני מבינה את הרגשתך לגבי ארתור. ואני מקווה שלא תמשיכי להיפגע ולקחת קשה את "תלמה". אני בטוחה שהאדם לא ניסה או רצה לפגוע בך אישית. אני מעריכה וחושבת שהוא מאוד מקצועי אבל לפני כמה שנים חשבתי בדיוק כמוך (והמבין שוב יבין) בגלל סיבה דומה (וקצת שונה) פחות או יותר. ואני הבנתי שטעיתי ואין לי זכות לשפוט אותו. אני כותבת כי אין לך מושג כמה חבל וקשה לי לראות את כל האנשים שעצובים ומדוכאים בגלל תלמה שלך סוזי

stars

New member
אוי ויי זמיר

בהחלט, זה לא צודק להגיד על איזשהו שחקן שהוא בנאדם רע אם לא מכירים אותו. וזה גם לא טוב להעריץ שחקנים יותר מדי כמו לירן ושונרא (במיוחד שזה מגיע להפצצת הפורום בהודעות כמו "אלון אופיר שולט" אני מזכירה, אני ונגה אף פעם לא כתבנו הודעות כאלה.. גררר) אם מי שכתב את זה עליך (למה לעזזאל אתה הולך באופן כזה עקיף?? שים את הדברים על השולחן! החיים זה לא אלדין- טוב זה לא קשור אבל היתי חיבת להכניס את זה איכשהו..) בקיצור, אם מי שכתב את זה עליך היה יודע שאתה קורא את ההודעות פה, הוא מן הסתם לא היה כותב את זה (הצביעות... הצביעות) אני ממש לא מצדיקה את מה שכתבו פה, אבל זה פשוט בלתי נימנע. ככה הם בני האדם, לפעמים הם מפעילים שיקול דעת מוטעה ומקבלים רושם מוטעה על אנשים\מקומות מסוימים ללא היכרות אמיתית- זה תמיד יהיה כך! זה לא איזה משהו אישי נגדך! אם היתי כותבת פה איזה הודעה על ארתור קוגן, אני בטוחה שהיתה פה שרשרת תגובות ארוכה ארוכה של הודעות ומכתבי נאצה נגד ארתור (המניאק לא העביר אותי ב3 סדנאות... גררר.... אינס להשתלט על עצמך... פרוזאק דחוף!!!) המממ, כן חזרתי לעצמי... אז מה למדנו היום? לא להפגע! זה לא משהו אישי נגדך! ריכולים על אנשים ומקומות שאנחנו לא באמת מכירים יש בכל מקום ובכל זמן!(זה כמו שאתה בטח בלי להכיר אותי חושב עכשיו שאני מטומטמת, ואני לא. או שבעצם כן.) מקווה שתכתוב פה לעיתים קרובות יותר בברכת יום טוב ומזל טוב על הזכיה בפרס התיאטרון הישראלי אינס או בכינו שלי stars (טעיתי השיר המקורי הוא של Dubstar ולא של לאקונה קויל...) זה ממש לא קשור אבל הוספתי סיפור שכתבתי.

אינס את צודקת...

אני לא יכולה לפרט מהי דעתי, בגלל שאני צריכה לארוז (אני נוסעת מחר לאילת) מזוודה, ואם אימא שלי תגלה שאני במחשב היא תרצח אותי ואחר כך תתלה את הגופה שלי על המנורה... בכל מקרה, ברוב הדברים שאמרת את צודקת.

שונרא2000

New member
דברי בשם עצמך

תראו, תראו, מי קופץ בראש עם האשמות..... ישר, אופיר אלון כותב דברים נכונים (קצת מתחסדים מידי, אפשר לחשוב שכולנו הארי קרישנה או משהו..) אבל עזוב את הקטע הזה אני מבינה. הקטע שאני לא זה את! ישר להאשים "אנחנו אף פעם לא כתבנו דברים כאלה..." הצביעות שלך הורגת אותי כל פעם מחדש. את מלאך משמיים עלי אדמות נכון??? אז יש לי חדשות בשבילך גברת אני-יודעת-הכל-יותר-טוב-כי-אני-סופר-סטאר-ולירנוש-ושונרא-תת-חיים: למה כתבנו מה שכתבנו ומה כתבנו בעצם (לפני שסילפת את הדברים והוצאת אותם מהקשרם) ולמה אנחנו אוהבות את אופיר: את חושבת שאם היינו רואות את אופיר ברחוב היינו אוהבות אותו כ"כ?? למה את חושבת שכתבנו דווקא על אופיר ולא נגיד על אורלנדו (או איך קראו לאח החתיך הזה שלו.. אררררר) כי אופיר שחקן טוב, כי אופיר מוכשר כי אופיר גנב לכולם את ההצגה, זה למה הוא "שולט" וזה למה הוא אחלה. אני באמת לא מכירה אותו בתור בנאדם, יכול להיות שהוא זבל של בנאדם, יכול להיות שהוא מותק. אני אישית מאמינה שרוב אנשי העולם טובים אם באמת מכירים אותם... כמובן שיש תכונות כאלה ויש כאלה. בכל מקרה הפואנטה שלי היא, שאני באמת לא מכירה אותו אז ממילא אני יכולה להסיק מסקנות רק לגבי מה שאני יודעת (חשבתי שתבינו את זה לבד.....) אז לפי מה שראיתי הוא פצצות ומשחק פצצה וזה לא בגלל הגוף שלו וזה לא בגלל הגובה שלו וזה לא בגלל העיניים בכחולות שלו אלא בגלל המשחק שלו ואולי אני שיטחית אבל איך שראיתי אותו על הבמה הוא נראה חמוד לאללה. תאמיני לי שעדיף להיות שיטחית מצבועה מלוקקת..... לפחות אני יודעת מה אני חושבת את רק כותבת מה שנחשבה נחמד לכתוב לפי מה שאנשים יחשבו עלייך, אין לך באמת אישיות. (שוב אני מסיקה מסקנות רק ממה שנראה לי יכול להיות שאני טועה. אם אני טועה תוכיחי לי אחרת.) אז קודם תסתכלי במראה לפני שאת באה להאשים אנשים. Hope I Made My Point ואקטרס, אמרתי מה שאני חושבת, מותר לי שיהיו לי דיעות מנוגדות לאנשים אחרים בפורום שלך כי הרי ויכוח הוא המהות של הפורום, להגיב עפ"י מה שבאמת חושבים (רמז...) אז בבקשה אל תמחקי, לא מוחקים הודעות סתם

stars

New member
דבר ראשון: אלון אופיר... דהינו אלון

זה שם פרטי ואלון זה שם משפחה. רק מתחילת ההודעה רואים שאת לא מבינה כלום. מה את בכלל יודעת??? לא ניראה לי שבכלל איכפת לך מי זה אלון אופיר, באיזה הצגות הוא שיחק וכו´. ונכון, אני (ונגה)לא כתבנו הודעות כאלה טיפשיות. אני חושבת שאלון אופיר שחקן ובנאדם טוב וזהו.

stars

New member
למה לעזאזל???

למה את חושבת שאני צבועה??? אני לא שיניתי שום התנהגות! נו באמת- רואים שאין לך מה להגיד!

stars

New member
ועוד משהו

למה את מתכונת כשאת אומרת שהוא "גנב את ההצגה"- ממש לא!

טוב יאללה חלאס../images/Emo46.gif

מה אתן רבות בחג????? אפשר לחשוב שאין לנו מספיק צרות גם ככה.... תשמרו את הריבים לאחרי החג.... למרות שעדיף לא לריב בכלל ובטח שלא בגלל שטויות כאלה...קחו הכל חפיף!!!! חג שמח ושקט אמן!!!!

שונרא2000

New member
לא עניתי כי לא הייתי בפורום

אני לא 24/7 כאן.. אני זזה, אני אגיב ל... אני לא אגיד אפילו מה שלך, ביי

שונרא2000

New member
לירנוש הצדק איתך

אנחנו פה במצב קשה ואנחנו עוד רבות..... מישהי מאיתנו צריכה להיות בוגרת ולהפסיק ובאופן מוזר מאוד (?) החלטתי להיות בוגרת (כן, אני יודעת מה אתם חושבים..... שונרא??? בוגרת???? מאיפה הקריצו את הרכילות הפושעת הזאת????) למרות שסטאר לא ממש רבה ירשם לזכותה... רק אני לא מבינה איך.... טוב, אמרתי שאני אפסיק. מריבות לא מביאות לשום מקום. בכל מקרה, מקווה רק שהבנת מה שניסיתי להגיד כי נמאס שמבקרים כל מה שאני עושה. זה הכל ושיהיה לך פסח שמח. מריבות ובעיות לא חסרות בארץ שלנו באמת..

stars

New member
נו באמת....

כזה שקוף שאת אומרת את זה בגלל שאין לך מה להגיד על מה שאמרתי.. כי אני צודקת... דיייייייי אין לי כח אליך יותר!!!!

stars

New member
השם שלי הוא סטארז ולא סטאר, זה שיר

של להקה גותית שאני מאוד אוהבת וזה לא רומז שאני רוצה להיות כוכבת או משהו! כי אני לא!! ~הערה קטנה אבל חשובה~

suzzie q

New member
אני מרגישה ממש טיפשה אבל...

קראתי את הסיפור ואני לא חושבת שהבנתי אותו מספיק לעומק... תוכלי אולי להסביר לי?

למעלה