לא מסעדות,
אבל הייתי לפני שלושה שבועות ובעיקר טיילתי ברחובות ואכלתי על הדרך.
ליד תחנת המטרו המרכזית - Deak ferenc ter, היה יריד סוף-שבוע (שישי-ראשון) שאמנם אין בו בשורות קולינריות ונראה שהוא מכוון לתיירים אבל עדיין היה יפה להסתובב בין הדוכנים, וגם לפתוח את הבוקר עם Virgin mojito (לימונדה עם סודה
מכרו את זה בעוד מקומות בשם הזה), ופעם אחת גם נקניקייה טעימה למדי.
מבחינת אוכל רחוב הכי נהניתי לאכול לנגוש בשוק Lehel, שנמצא ממש מול תחנת המטרו Lehel ter. בניגוד לשוק המקורה התיירותי זה שוק מקומי ומוכרים בו הרבה פחות קשקושים תיירותיים (לדעתי ראיתי רק דוכני פפריקה ואלה יכולים להיות גם מקומיים). יש הרבה דוכנים שמוכרים גבינות/בשרים/חמוצים/ירקות ופירות שעליהם בעיקר הסתכלתי. נדמה לי שגם יש שניים-שלושה דוכנים למאפים ועוגות למיניהם. יש שם מקום שמוכר לנגוש (משהו בין לחם לסופגנייה ועליו תוספות לבחירה) עצום בגודלו, וטרי וטעים (כ"כ טעים שלא הצלחתי להתאפק ואכלתי את כולו למרות שהקיבולת שלי היא בערך חצי לנגוש).
לא יצא לי ללכת למסעדות מלבד אלו שלקחתי אליהן חברים שפגשתי שם: קפה ניו-יורק כדי שיראו את המקום - מעבר לחוויה התיירותית אני לא ממליצה כי האוכל עצמו לא מעניין או מיוחד והמחירים בהחלט לא זולים; ופאטאל - מסעדת תיירים שסיפרתי להם עליה כדי ש*לא* ילכו לשם והם התלהבו ודרשו שאני אקח אותם (אוכל הונגרי-מלכודת-תיירים סטנדרטי אך יש לציין שטעים, כשהקונספט של המקום שהמנות עצומות בגודלן מעבר לכל היגיון).