המלצה

DaViD3.11

New member
המלצה

שלום לכולכם! ברצוני להמליץ על ספר נהדר בשם "מהות הרייקי" מאת דיאן שטיין. מופיעים בו כל הסמלים של הרייקי המסורתי, הסברים ועוד... ספר חובה לכל מי שמעוניין ללמוד ולהרחיב ידע... אני מקווה שלא טעיתי בשם לא של הספר ולא של המחברת (השאלתי ת´ספר, כך שאני לא יכול לדעת אם אני צודק או לא... עשו חיפוש ב"מיתוס" או אתר דומה...). המחברת שברה מוסכמות ואת השתיקה ופירסמה את הסמלים, איך לעשותם, שמותיהם ועוד... מומלץ ביותר למי שלמד רק רייקי I ולא ניתן לו הסמל הראשון... אם אינכם מוצאים, כיתבו אלי... אברר שוב וביתר דיוק/פירוט... הערה: על הכריכה (בצבע חום) מופיע פרפר צהוב. מומלץ! באהבה - אני.

hayonkoby

New member
שימוש בסמלים ללא חניכה

לא המעוניין להשתמש בסמלים ללא חניכה ... אין כל טעם לעשות זאת כי זה לא פועל , את הסמלים ניתן "להפעיל" רק לאחר מעבר חניכת רייקי 2. ומעבר לכך - פרסום הסמלים בספר מוכיח על אי הליכתה של המחברת בדרך הרייקי של אוסוי . על פי המסורת את הסמלים אסור לפרסם , אלא למי שעבר את חניכת הרייקי 2. בעבר היה אסור אפילו לצייר אותם על דפים , היו מציירים אותם ומשמידים מייד עם סיום המפגש. כיום מקילים על הנושא ובסדנאות רייקי 2 מותירים בידי החניכים העתק של הסמלים. מכאן ועד הוצאת ספר עם הסמלים הדרך קצרה ... אך אינה על פי המסורת.

DaViD3.11

New member
מסורות...

מסורות מסורות מסורות... שלום לך, אגב...:> כמובן שלא ניתן להעביר רייקי ללא חניכה... רק ציינתי שהספר עוזר, מרחיב וכו´... מלבד זאת, כידוע, ברייקי I לא נותנים את הסמל הראשון (אלוהים יודע למה!) ודרך הספר ניתן ללמדו... אתה מסכים איתי שזו קטנוניות וטיפשות שלא להעביר את הסמלים ולשמור אותם בסוד? למה לא להעביר? זה יפגע במישהו, זה יזיק? מה יקרה? למה הקטנוניות? יש למישהו בעלות עליהם? להיפך! אני חושב שמה שהמחברת עשתה זאת מצווה ועבודת קודש! "חילקה" (עד כמה שאפשר) את הידע ואת ההבנה ואת התובנות שלה לכל דיכפין! זה יותר נגיש, יותר נהיר ועוד... גם אני הייתי עושה אותו הדבר... ואין קשר לתאוות בצע וכו´... רייקי צריך להיות נגיש לכולם! המסורת... העולם לא יסוב על צירו ולא יתקדם אל העתיד ואל הקידמה אם נשאיר הכל בידי המסורת... עוד דבר... יש לי סברה שניתן להעביר רייקי גם ללא חניכה... חניכה אולי רק נועדה למעין השאה עצמית... אוטוסוגסטיה... כדי שהחניך יאמין ביכולותיו... אך אם ייהיו בידיו הסמלים... יוכל לזמן את האנרגיה ע"י ציורם... כפי שניתן להעביר את הרייקי ללא ציור הסמלים... רק שיקח יותר זמן לאנרגיה להתמקד... בסופו של דבר... הכל מתרחש במוחנו... לאוסוי אין בעלות על הרייקי, הוא לא קבע חוקים, אלא רק חניכתו ההוואיית (מהוואי, לא זוכר שמה) שחילקה את הרייקי לדרגות/רמות וקבע חוקים ושטויות במיץ שאולי היו נכונים לשעתה, אך לא כך הדבר כעת... שלך באהבה - אני.

נתי נתי

New member
רייקי לא לומדים מספרים!!!

זה נחמד מאוד להעשיר את חייך מספרים אבל אם לא קיבלת חניכה אל תשתמש בציורי הסמלים שאינם ביידך! ד"א גם עם רייקי 1 אתה יכול לטפל מצויין. ללא כל סימנים. ככל שתעשה טיפולים רבים יותר כך תוכל להיות צינור נקי יותר ולהגביר את עוצמת ונקיון הרייקי שאותו הנך מעביר. שיהיה לך בהצלחה!

השלום והברכה דוד 3/11

במקרה יש עימי את הספר המדובר- קראתי אותו מתחילתו ועד סופו. 1. דיאן שטיין קיבלה את ה"מאסטר" כבדיחה גרועה מאחת התלמידות שלה. (זה כתוב בהקדמה לספר) 2. דיאן שטיין התחילה "ללמד" רייקי כאשר ברשותה רק דרגה ראשונה וגם זה תמוהה מאוד באשר לידע שלה. 3. דיאן שטיין כותבת בספרה כי אם הסמלים מסובכים מידי ניתן "להמציא" אחרים יותר קלים - האומנם? באשר לשאר השאלות לגבי "בעלות" "מסורת" ועוד... שציינת בהודעתך השניה: האים נכון לתת לילד בגיל 3 לקרא אנציקלופדיה ברטניקה מבלי ללמדו את הא´-ב´? איך הוא יקרא את זה? או שמא אולי רק יקרע? הסמלים של הרייקי הינם מקודשים וכשם שאין נושאים את שם ה´ לשוא (ראה עשרת הדיברות דיברה מס´ שתים) כך אין זורקים לחלל את סמלי הרייקי או משתמשים בהם כתאבת בצענו אלא לצרכים מאוד מדוייקים. או שמא נלך עם השיטה של דיאן שטיין עוד קצת יותר רחוק (ראו פרקים על עיסוי האשכים לגברים או החדרת כדור מיוחד לנרתיק של האישה תוך כדי נשימות מוזרות וגילגול הלשון אחורה) הבא נוסיף לטיפול רייקי אוננות פרועה עם המטופל תוך ריקוד ממבו סוער ודיקלום שמות של סמלים חדשים שהרגע המצאנו וציורם באוויר. זה נראה לך רציני? ספר רייקי טוב שנכתב עד כה הוא הספר של בודו ג. ושלילה שרמן: רייקי, אנרגיית חיים אוניברסאלית. ספר כחול עם ציור של יד המעבירה רייקי. בספר ניתן לילמוד מהו הרייקי, ההסטוריה, איך הרייקי עובד, צ´אקרות והילות דרכי טיפול ועוד... ספר פשוט, ענו וצנוע כדרכי הרייקי המסורתי, ללא שינוי סדרי בראשית ושבירת המסורת המקודשת. אור וטוב אוריאל מעוז

DaViD3.11

New member
תגובה לתגובה...:)

שלום אוריאל! מה שלומך? אני לא אענה על כל התגובה, כי איני רוצה להיכנס לוויכוח (אפשר בצ´אט מאוחר יותר), אך אענה בנקודות מספר (לא בהכרח עפ"י הסדר ולא תמיד בהקשר); 1. ההשוואה בין ילד בן 3 עם בריטניקה ביד לבין לימוד/הסבר רייקי אינו במקום ונטול טעם. באם אישה בהריון עברה חניכה, למשל (ובלי כל קשר לדיון הלז) אזי יוולד לה "ילד רייקי", כלומר, ילד שעבר גם הוא חניכה. מכאן ועד לספר הדרך קצרה - כל ספר רייקי אחר אינו מסביר מפורטות ומחסיר רבות (בגלל ה"מסורת") על הרייקי. "נתינת" הסמלים לאדם שלא נחנך אין בה כל נזק (אולי גם לא תועלת, אך לבטח שלא נזק) חוקי הרייקי באופן שרירותי למדי על ידי אישה הטוענת לשמירה על "כבוד הרייקי/המתנה" אם אפשר לנסח זאת כך ואני (לפחות) שולל מכל וכל את המחירים המוגזמים של החניכות, שלא לדבר על המאסטר... לא מוצדק! אין כל סיבה שאנרגיה נפלאה זו תהייה עד כמה שיותר נגישה לכל... זו מטרת היקום בנותנו/החזירו אנרגיה זו לאנושות! ואם מישהו רוצה לתלות תעודות על הקיר SO BE IT!!! אז מה? אסון גדול? עוד מטרה הושגה! הן של היקום (השואף לכמה שיותר עובדי אור) והן של החונך להעביר אנשים ולפתוח אותם כמה שיותר לאור... נכון שאין הרבה הבדל מהותי בין 2 ל-3/מאסטר, אבל... ככל שנוכל להעביר יותר אנשים כן יטב... ולמחירים האלו אין מקום בעבודת קודש זו... 2. היא לא אמרה (עפ"י הזכור לי. אם תוכל לצטט - אשמח) שניתן להמציא סמלים אלא שאם טועים בציור הסמל זה לא נורא, כיוון שהמדריכים שלנו יתקנו את הטעות... העיקר הכוונה. וכן! אני חושב ומאמין שכל אחד יכול ליצור סמל עפ"י אינטואיציה (אם אתה מכיר את ה"ביו-אנרגיה" עפ"י שיטתו של רפי רוזן, תדע שניתן לעשות כן) סמל לריפוי ולכל תחום אחר! מהם אותיות ה-א´ ב´ העבריות אם לא סמלים??? וסמלים רבי עוצמה! צירופים שונים שלהם יכולים לברוא עולמות (הצירוץ מ.ש.ה. למשל, שהוא אחד משמות האל, משמש לריפוי עפ"י הקבלה). מה יעשה אדם קטוע יד או קטוע ידיים למשל? איך יצייר? אדם אילם שלא יכול להגות אותם ולקרוא בשמם לזמנם? וילדים? מה אתם? הם אינם זקוקים לחניכה עבור כל סוג שהו של אנרגיה... הם יכולים להעביר אנרגיה (הילינג) באופן טבעי... כמו גם חתולים ועוד... אמרתי זאת כבר ואומר שוב - הכל במוח! הידיים הן לשם נוחות (ע"ע ביו-אנרגיה, כנ"ל)! אפשר להתווכח על כך שעות, אבל... מה הטעם? 3. בקשר לפעולות המגונות כביכול אשר הבאת כדוגמתן מתוך ספרה, הרי שכנראה לא הבנת את מטרתם. אני אישית לא ניסיתי ולא מכיר מישהו/י שניסה/תה את זה, אך מטרת התרגילים, מועילים או לאו היא לעורר את הקונדליני... אתה יודע מה זה? ניסית לעורר אותו (עם או בלי התרגילים הנ"ל)? כאשר הקונדליני נפתח ועולה, הוא פותח חסימות, מגביר את האנרגיה שלנו ומאפשר לנו להעביר אנרגיה רבה יותר דרכנו... יש דרכים רבות להעלאת הקונדליני, זו אחת מהן (שוב, איני יודע עד כמה היא טובה או יעילה) וזאת דרך פשוטה (ונראת אף נעימה...:) מאשר מדיטציה, הדורשת *שנים* של אימונים... ועוד בקשר למסורת - אנשים נהרגו בגלל מסורות (קבר יוסף מצלצל לך?). אולי ההשוואה/דוגמא קיצונית מדי ולא במקום אבל... יש מסורות שגם הן אינן במקום... ייתכן והדבר היה נכון לשעתו אך לא עוד... אשמח אם תגיב (ואני בטוח שתגיב, אז אני כבר עכשיו שמח...:) שלך באהבה - אני. נ.ב. אתה דתי?

אני אגיב....

אבל לא כעת. אני מדפיס את מכתבך על דף ואהרהר בכתוב ואז אגיב. אינני רוצה להגיב מהשרוול סתם תגובות. ויש כאן באמת מקום לפתוח דיון מעניין. אור וטוב אוריאל מעוז נ.ב. אני לא - במובן שאתה חושב.

DaViD3.11

New member
תודה תודה ../images/Emo51.gif !

והרבה אהבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שלך באהבה - אני!

DaViD3.11

New member
נ.ב.

ד"א, עוד משהו קטן, בקשר למוח האדיר... נושא אפקט הפלסיבו... הכל במוח... הכל... שלך באהבה - אני. נ.ב. 2 קראתי איזה מאמר באתר "בית הרייקי" על סיפרה של דיאן שטיין... יש כמה דברים שליליים שאני נוטה להסכים בבחינה מחדש...

נואליה

New member
ואני אנצל את זה כדי לשאול

יכול להיות בכלל דבר כזה? דתי שעוסק ברייקי? אני לא דתיה. רוב האנשים יגידו שאני אפילו לא מסורתית. אבל בדרכי, היהדות מאוד חשובה לי. ואני משתדלת שציונות ותיקון עולם ואהבת חינם יהיו עקרונות מנחים בחיי. ואני רוצה להימנע מעבודה זרה. כבר הרבה זמן שאני מתעניינת ונמשכת לרייקי, אבל מתלבטת אם ללמוד אותו בגלל הסוגיה הזו. אני יודעת שזה לא דת, אבל איכשהו, "מבחוץ" זה נראה ככה.

נואליה יקרה

הרייקי המסורתי מופיע ביהדות ובקבלה. ראי במאמרים ותרגומים בעניין בקישור המצורף, דברים שכתב נימרוד ודברים שכתבתי. אור וטוב אוריאל מעוז

DaViD3.11

New member
רייקי .Vs יהדות...

נואל. יקירתי שלום! לא אכביר במילים ואין הרבה מה להוסיף על תשובתו של אורי, אך הרשי לי לחזק את דבריו ולומר שהמקור להכול (רייקי, היליג וכו´...) זו הקבלה... יש רייקי יהודי (שאומרים שעוצמתה של האנרגיה בשילוב סמלים יהודיים חזקה הרבה יותר - יש לנו במה להתגאות! :). הכוהנים עצמם (מוכר לך ברכת כוהנים?) עשו הילינג לעם בכינוסים (למשל)... ורק לשם להוסיף ולחזק אף יותר, דתיים רבים מעדיפים לבוא לטיפולים ברפואה משלימה על פני טיפולים ברפואה קונבציונלית כיוון שזו רפואה שבאה מהאל/יקום ואם יש מחלה/בעיה, אנרגיית האל תפתור אותה ולא בני-אדם ושיטות/טיפולים שהומצאו ע"י בני-אדם... הם מאמינים שהכל מלמעלה (מלמעלה באה הבעיה ומלמעלה תבוא הישועה...). שלך באהבה - אני.

הנה תגובתי ../images/Emo13.gif

איש יקר שוב ושוב קורא אני את הודעתך על מנת לתת תשובה נאותה ולעניין ולא להכנס לוויכוח. כאשר אני מגיע לשלושת השורות האחרונות אני מתעצב, מתעצבן, לא מבין לכן אגיב עליו ראשון ושוב אני חוזר ומדגיש שאני לא בא להעליב אף אחד וזוהי דעתי האישית ואם מישהו יפגע אני מתנצל מראש והוא עושה זאת על דעתו בלבד. כתבת: בקשר למסורת – אנשים נהרגו בגלל מסורת (קבר יוסף מצלצל לך?) ותשובתי היא כן זה מצלצל לי וגם השואה ... האם מצלצלת לך? אנשים נהרגו שם רק בגלל מסורת. הקמת המדינה מצלצלת לך? גם שם אנשים נהרגו בגלל מסורת (בארץ ישראל קם העם היהודי בה...) אין ספק בדבריך, המסורת לא רלוונטית ומיותרת להיום. הבא נתאבד קולקטיבית ונפתור אחת ולתמיד את בעיית האנטישמיות בעולם. הרי היהודים ומסורתם הן כמו קוץ בתחת של האנושות כולה. זה נכון לאז וזה נכון להיום... וכעת ברצינות. אם כל דור ודור יפסיק להתכחש למסורתו ויביט אחורה ויבין ש"אין חדש תחת השמש" ודור הולך ודור בא אך המנגינה לעולם נשארת. נבין סוף סוף שאין צורך להמציא את הגלגל כל פעם מחדש. המידע מדוייק, המידע נמצא, הוא נוסה שנים והצליח – למה לקלקל על מנת לתקן מחדש ולהגיע לאותה מסכנה שהיתה קודם? – שיישאר !. מנקודה זו אפנה לשאר הנקודות על מנת להסביר את השאר: לגבי העוררות הקונדילני... אין ספק שזוהי שיטה טובה ל... טנטרה. אומנות האהבה החושנית ומדיטציות אהבה עם בת הזוג. זה מעולה, זה מצוין, אך זה לא רייקי. ולגבי דייאן שטיין שלקחה מעט מכל דבר ועשתה מהן סלט רייקי – זה פסול בעיני. הכרתי אדם שטען כי לקיים יחסי מין עם מטופלת זה חלק מהטיפול והשתמש בספר של דיאן שטיין על מנת להוכיח את צידקתו. איך תגיב אם אשתך/חברה תחזור הביתה ותספר לך ש"פתחה ועוררה את הקונדלני" יחד עם המטפל שלה במסגרת טיפול רייקי? או האם תקבל את זה שיוולד לך ילד קונדילני-רייקי שלא שלך בטעות? (הרי קנדומים ואמצעי מניעה לא מוזכרים בספר של דיאן שטיין בטיפולים). ולנושא הסמלים: בסעיף שתיים בהודעתך ענית תשובה לעצמך. כתבת: מהן אותיות הא-ב אם לא סמלים – סמלים רבי עוצמה – אשר צרופם ושמותיהם בוראים עולמות. סימלי הרייקי הינם אותיות בכתב עברי קדום ושמותיהם הינם צרופים מתוך השם המפורש (שם ע"ב) ואכן צרופיהם בוראים עולמות ומכוונים את כוח החיות האלוהית לעבר המטופל. ודאי הרי תסכים איתי שכל הצירופים של אותיות למילים הם קבועים ולא ניתנים לשינוי. כגון : המילה "אבא" שכולנו יודעים מה פירוש ומה זה מייצג, אני לא יכול "אינטואיטיבית" או בגלל שזה נראה לי מסובך להמציא ש"אבא" נכתב מהיום "צתצ" הרי אף אחד לא יבין אותי ואבא לא יבוא. כך גם סימלי הרייקי. נכון שיש שוני בין הסמלים אך כמוהם ככתב יד של שני אנשים שונים ואת זאת ה"מדריכים" מתקנים ולא סמלים שונים ואחרים. רייקי הוא רייקי וכך הוא פועל. ישנם עוד ערוצים של אנרגיה בעולם המשמשים לעיתים לתפקידים דומים כגון הילינג, ביו אנרגיה, ועוד אך הם אינם רייקי. רייקי יש רק אחד וכך הוא פועל לפי מסורתו. לגבי קטועי ידיים ואילמים וכו... בכל כלל יש יוצא מהכלל. אך זה לא אומר שהכלל ראשי להשתמש ביוצא מן הכלל. (אני מקווה שאני ברור) ואתן דוגמה מהתנ"ך: בחג פסח ראשון במדבר באו אנשים למשה וטענו: אנחנו טמאים ואין אנו יכולים לחגוג את חג הפסח – מה עושים? שאל משה את האלוהים וכך ענה: מי שטמא בפסח יחגוג חודש אחר כך – פסח שני. זה לא אומר שמהיום אפשר להחליט איזה מהם לחגוג! אלא רק היוצאים מן הכלל יש להם אופציה אחרת. כך ברייקי: קטוע ידיים – יכול לעשות זאת עם הידיים ה"הילתיות" (תופעה שברפואה נקראת: תופעת הפנטום). אילם יכול לדמיין את הסמל ולהקרינו על אדם כולל דימיון שמו של הסמל וכן הלאה.... ואגב ידיים כתבת: רק מטעמי נוחות – האומנם? ראה קובץ מצורף על כוחן של הידיים. "נתינת הסמלים לאדם שלא נחנך אין בה כל נזק" כתבת. האומנם? בא ניתן לסתם אנשים מהרחוב להחליף את החבלן משטרה בפירוק מטען חבלה רב עוצמה... אין בזה כל נזק... נכון אני לוקח דוגמאות קיצוניות אך צריך לזכור משפט אחד: דין פרוטה כדין מאה. אין הבדל בגודל המעשה אלא במעשה עצמו. ומכיוון שעם הסמלים האלה בוראים עולמות אפשר גם להחריב עולמות, הרי כבר נאמר "החיים והמוות ביד הלשון" (ומעשיה בסוגריים: מעשה במלך ששאל את עוזרו ויועצו הנאמן: האם יכול להיות מצב שבקשת סליחה תהיה גרועה יותר מהמעשה עצמו? ביקש היועץ לחשוב על זה. ולמחרת כאשר עלה המלך במדרגות בא היועץ וצבט בישבנו של המלך. הסתובב המלך בכעס ושאל: למה עשית את זה? ענה היועץ: אופס...סליחה... חשבתי זאת המלכה.... – טוב אומנם לא קשור אבל המשפט החיים והמוות ביד הלשון הזכירה לי את הסיפור הזה). בכל אופן, אני חושב ששלב רייקי 1 יעיל וטוב לכל דיכפין אך מכאן והלאה כל שלב שבא אחריו מצריך עבודה עצמית רבה במעלות הרוחניות ותאמין לי או לא יש הבדל גדול בין שלב אחד לשלב שתיים והבדל גדול ומשמעותי לשלב המאסטר. ו"תעודה על הקיר – עוד מטרה הושגה" ??????? איזה מטרה? מה אנחנו בתחרות עם מישהו? להיות "עובד אור" זו עבודה עצמית קשה מאוד עם עליות וירידות, עם שאלות ותהיות, עם ניסיונות קשים והתגברות עליהם ולא בקניית תעודה וחניכה. לגבי המחירים הינך מוזמן לקרא גם בצרוף קובץ על : רייקי – תמורה שבא אחרי כוחן של הידיים. אור וטוב אוריאל מעוז.

DaViD3.11

New member
תגובה לתגובה על התגובה...

אורי ידידי היקר שלום! קראתי! אקרא שוב (בעיות זמן - איינשטיין הזה...:) נוטה להסכים עם דבריך, מלבד אי-אילו הסתייגויות ותיקוני צבע קלים... אגיב בסופ"ש... שלך באהבה - אני.

אמתין בסבלנות... ../images/Emo13.gif

ובבקשה שמי אוריאל ולא אורי. את שמי בחרתי בגיל חמש וחצי לפני עליתינו ארצה מצרפת ואני לא מעוניין לקצץ את עצמי בחצי ולבטל את שם האלוהים משמי. תודה מראש אור וטוב אוריאל מעוז

DaViD3.11

New member
תגובת סוף השבוע המובטחת חם מהתנור

שלום שלך ידידי! מה שלומך?!?!?!?!?!?!??! בקשר למסורת, אני כמובן, וכך גם ציינתי, הקצנתי בנושא קבר יוסף וכו´... מסורת זה דבר נחמד ויפה, אך לא כשהדבר יוצא מכל פרופורציות, כל שכן ממשיך להיות נחלת מעטים (שוב, בגלל מסורת). המציאות של היום אינה המציאות של אתמול, נאמר. כמו כן הקידמה. יש מסורת ויש קידמה ואם נישאר ונקיים מסורות בלי פתיחות, נדשדש במקום ולא נתקדם... ראה למשל את הזרם הרפורמי הדתי היפהפה שקם... על זה אני מדבר! לא צריך להישאר במקום! צריך לזרום עם השינויים, להתקדם, להתפתח... ועל זה דברתי! בזמן כה חשוב, בו כדוה"א מתקדם לעבר תנודה חדשה, בזמן שעל מנת להגיע לתנודה זו יש להשיג מסה קריטית של עובדי אור אני חושב שרייקי, שצריכה להיות האנרגיה הראשונה (בגלל עדנותה ונגישותה והאפשרות להעבירה מאחד לשני ללא צורך בלימוד ותרגול ממושך כמו מדיטציה וכו´) שתינתן לאדם הפונה לדרך רוחנית/אנרגטית כלשהי לא צריכה להיות מעוקבת בגלל מחירים מרקיעי שחקים. מה עוד, שיש מקום אף להעבירה בחינם (ה"חינם" הזה נשמע כ"כ לא טוב לצד ה"רייקי", לא? כל המסחרה הזו...) או תמורת מחיר סימלי או עבור תרומה למעוטי יכולת, לקשי יום, לאסירים וכו´... בנוגע לרייקי מאסטר - אני לא אומר שלא צריך לשלם, עד רבה! זו חובה בהחלט! כסף זה גם אנרגיה, מכאן שיש חילופי אנרגיות... אני יודע שבני-אדם לא מעריכים מה שלא התאמצו עבורו או נקנה בכסף וכאן בא נושא התשלום. ישנן כמובן עוד מספר סיבות בעניין "למה צריך וחובה לשלם ולקבל תמורה", אך לא אכנס לזה, אני מניח שזה ברור... הדבר אליו אני מתנגד זה מחירה הגבוה של סדנת ה"מאסטר". לא היה, אין ולא יהיה הצדקה למחיר כ"כ גבוה. נקודה. בקשר לקונדליני (ד"א, אתה יודע שקונדליני פירושו טבור בהודית?) – עפ"י זיכרוני הקונדליני בספרה של הנ"ל, היה בפרק נפרד, כמעין נספח, היא לא ציינה שזה רייקי ולא קישרה. מה שכן היא ציינה הוא שע"י עירור הקונדליני אנו יכולים להגביר את זרימת האנרגיה דרכנו ולהתנקות שכן הקונדליני, בהתעלו במעלה גופנו, דרך הצ´קרות ,פותח חסימות, מנקה ומגדיל את אנרגיית הגוף. דבר שאני מסכים איתו לגמרי! ברגע שאתה לא נקי, כל נסיון לעירור הקונדליני עשוי להיות קשה ואף מסוכן/כואב וכאן באים תרגילים ע"מ לעורר אותו (אני חושב שהיא אף העירה כי הדבר ייקח זמן). בקשר למהות התרגילים, אפקטיביותם וכו´, לא אוכל לומר אם הם אכן פועלים או לא, אך אני יודע שיש שם איזורים (גם האינטימיים ביותר) שהינם נקודות אנרגטיות חזקות (ביו-אנרגיה). חוץ מזה, שווה לנסות, לא? זה לא כואב, אין מה להפסיד... מקסימום...:> בקשר לאנשים שאתה פוגש בדרכך, זה מאוד אישי ולא שייך, אני פגשתי אנשים שרצחו, אז מה? זו הדרך... כל מטפל והמטופלים שמתחברים אליו... תמיד אפשר לומר "לא" או "דרך טיפול זו לא נראית לי", אם המטופל (אני יכול להבין שהוא טיפל רק בנשים?) בחר בדרך זו אזי זו הבחירה שלו... למטופל יש שיקול דעת משלו ואם הוא הסכים לשיטת טיפול זו (על סמך מה? ספר שהמטפל הציג?). זה נשמע בהחלט מטומטם אבל לך תדע... כל עוד הדבר נעשה בהסכמה... בספר לא נכתב (עד כמה שזיכרוני מרשה לי לא לטעות) על הקשר בין דרכי טיפול ברייקי בשילוב עירור קונדליני (ע"י המטפל ולא באופן פרטי) ומין או אקט מיני-משהו... אשמח באם תצטט את המובאה שעליה ביסס אותו מטפל את משנתו ודרך טיפולו... יש דרכים רבות להעלאת הקונדליני (כן, גם טנטרה) ואם היא באה לטיפול בשביל לעורר בין השאר את הקונדליני באמצעות מין, שיבושם לה, מה אומר? שתהנה... בקשר לסמלים – כנראה שהבנת אותי לא נכונה, אכן, התכוונתי לכך שהסמלים המסורתיים הם אשר מתוקנים במידת הצורך ע"י מדריכנו... בודאי תסכים איתי, שמאחר והעולם עומד לפני תנודה חדשה ויש שינויי אנרגיה, אזי יש צורך בהתאמת הסמלים או חלק מהם לשינויי האנרגיה, וכאן באה המחברת והציגה שינויים קלים שלטענתה נתקבלו בתיקשור. אני איני בדקתי את הנושא לעומקו, איני יכול לדעת שכן איני פתוח מספיק ע"מ להרגיש את השוני בציור הסמלים השונים בדרך החדשה, אך ני פתוח לכך. מה שכן, פאראפסיכולוג ידוע שרואה וקורא את ההילה (ואגב גם מתקשר) על כל רבדיה (עבר, קרמה, פיזי, אתרי וכו´) טוען שיש צורך להשתמש בסמל הראשון בשני הכיוונים, עם ונגד סיבוב השעון (אחד פותח ואחד סוגר). בהזדמנות אשאל אותו על הסמלים אם יש בהם שינוי... בהקשר האילמים, הפיסחים וכו´ – לידיים יש חשיבות, בהחלט, אל תוציא את דברי מהקשרם. אני מאמין גדול בידיים אך הידיים הם כלי נוח (ובמובן מסויים אף סימבולי-משהו) להעברת האנרגיה שכן הם צינור ישיר למדי המתחבר ישירות לגוף המטופל, וכאן בא ומשתלב נושא המגע (ועליו לא ארחיב, אני מניח שהוא ברור לך) שאותו אני אוהב כ"כ ועבורי הוא חלק נכבד ובלתי נפרד מהטיפול (וזו הסיבה שאני לא אוהב לעשות רייקי/הילינג מרחוק, אלא במקרים של עזרה ראשונה ואז אני משתמש בביו-אנרגיה שבה אין מגע כלל). כמובן שלכל כלל יש את היוצא מהכלל, אך כלל זה באתי והעלתי אותו רק לשם המחשת העובדה (הבלתי-ניתנת לעירעור!) כי למוח יש את התפקיד החשוב ביותר ואילו הידיים הם כלי עזר (שימושי אם כי בעדיפות שניה). ציטוט מתגובתך: "”נתינת הסמלים לאדם שלא נחנך אין בה כל נזק" כתבת. האומנם? בא ניתן לסתם אנשים מהרחוב להחליף את החבלן משטרה בפירוק מטען חבלה רב עוצמה... אין בזה כל נזק...". קיצוני ולא במקום, אין כל קשר, ברייקי אין אפשרות לנזק ולגרימת זנק כלשהו ואין צורך בלימוד (לימוד, לא חניכה!) פשוט מניחים ידיים ו... כמובן שהדרכה בצד החניכה עוזרת... דבר שני, סמלים אלו הם סמלים אנרגטיים מובהקים, כלומר, בעצם ציורם אנו מפעילים כוח מסויים. אם תציירם על דף נייר, תוכל (באם אתה רגיש) להרגיש את האנרגייה הפורצת מן הדף [מניסיון – נתתי למס´ נשים העוסקות בתחום ורגישות באופן קיצוני לעיתים לאנרגיה את סמל ה"אנטאקרנה" (סמל המאסטר הטיבטי, שתיהן, תוכך שניות אחדות, לאחר שהניחו יד מעל הסמל טענו שהסמל כאילו ניקב בגופן חור מקצה אל קצה בצ´קרת הלב]. גם בביו-אנרגיה, ניתן לצייר "ציורי וודו" שמטרתם לשלוח אנרגיה למטופל עבור בעיה ספציפית (מדהים!) במקום טיפול של 24 שעות, הציור עושה ת´עבודה... מעביר באופן רציף אנרגיה למטופל. מה שאני טוען שאכן, החניכה פותחת אותך לאנרגייה ספציפית זו אך גם ציור על הסמלים על הידיים עשוי (ואני מאמין שהוא עושה זאת) לגרום לזרימה ו/או למשיכת אנרגייה יקומית זו לעבר המטפל ואולי אף ממנו למטופל. הייתי רוצה ולחזור על התיאוריה שלי שבאיזשהו מקום, טקס החניכה הוא מעין אוטוסוגסטיה, תת-מודעי הבא להפעיל את כוחותיו הרדומים של מוחנו ולגרום לנו להאמין שקיבלנו עכשיו יכולת להעביר אנרגיה... שווה בחינה... (שוב, חוזר על טענת תרופת הפלסיבו...). בקשר לפיסקה האחרונה בנושא החרבת עולמות, אין בידינו כיום הסוד להחרבה ולשינוי סדרי בריאה (לאחר קריעת ים-סוף ניטלו הידע והיכולת לשנות סדרי בריאה ולמעשה משה היה האחרון שיכל לשנות סדרים אלו). אוכל להפנותך לספרון מאת זאב אבירז "אני רפאל המלאך" קובץ מס´ 5 שם הוא מסביר על מהות הסמלים (ע"ב שמות האל) כוחן וצירופן ע"מ לשנות סדרים אך ברמת הפרט והאדם עצמו. יש נכון בטענה ש"חיים ומוות ביד הלשון" אך לא בתחום הרייקי וברייקי עסקינן... כל היופי ברייקי שאי אפשר לגרום לנזק, מקסימום לא להועיל. אנו לא שולטים באנרגיה זו... מחכה לתשובתך! שלך באהבה – אני. נ.ב. הייתי רוצה שתרחיב על טענתך כי מקור העברית בסמלי הרייקי (לא מקבל זאת כרגע, אך שומר על פתיחות, כאמור) מעניין!

DaViD3.11

New member
פיספוס קל...

הלו, לך שם! כנראה שהתפספס לי החלק האחרון בתגובתך שלעיל (עבדתי עלי התגובה אוף-ליין, העתקתי התגובה ומסתבר שחלק סורר זה ברח...). בכל אופן בקשר אכן הבדל גדול ומהותי בין רייקי II ל-III/מאסטר אין, שכן בתהליך העברת האנרגייה משתמשים בשלושת הסמלים הנלמדים בדרגה השניה, אך! ככל שאתה עולה בדרגה, אתה עולה מעט יותר בתדר ועוברת יותר אנרגיה בעוצמה גבוהה יותר (ככה אני רואה זאת), ישנם עוד סמלים - שניים לחניכה ועוד אחד שיש בו שימוש בהעברת האנרגיה (דו-קו-מיי או משהו כזה, לא זוכר) שלא ניתן בדרגות הנמוכות יותר. למה? הוא שימושי בתהליך הריפוי/העברת האנרגיה? למה לשלם 7000 ש"ח בשביל זה אם יש כאן אלמנט נוסף לתהליך הריפוי והעזרה? גדול ההבדל בין II ל-III/מאסטר ככל שיהיה, הוא אינו מצדיק את המחיר! התעודה כמובן שאינה הכרחית ואין לה הרבה משמעות, בהחלט לא (אך לפעמים זה עוזר כשיש תעודה), אך מדוע לא לחנוך (במחיר ארצי, כמובן) אדם למאסטר, דבר שיכול להגביר את מודעותו, נקיותו, גם אם אינו משתמש זאת לאחרים ואולי אף בקושי לעצמו? רק בגלל זה לא לחנוך? בגלל ש"לא ישתמש אז מה הטעם?"? בגלל זה לגבות כאלו סכומים!? החניכה היא חלק מהעיסקה! וכשאני אומר "עיסקה" אני מתכוון לעבודה העצמית שהיא חלק בלתי נפרד, כמובן, מעבודת האור, אך זו עזרה חשובה ומקלה על העבודה ונותנת עוד כלים. וכפי שנאמר - החוכמה היא להשיג את מירב המטרות במיטב המאמצים וזו הסיבה שאנו מתחילים לקבל בחזרה ידע אבוד וחדש שבנסיבות אחרות לא היינו מקבלים אותו, אך הדחיפות והצורך ביותר עובד אור לאור המעבר לתנודה החדשה מצריכה ודורשת את מירב המאמצים והכלים (ידעת שמותר כבר ללמוד קבלה לפני גיל 42 ולפני שאתה נשוי+ילדים?) הכל מותר והרשות נתונה ועל כל עזרה בתחום תבוא ברכה! אבקש תגובה אף על תגובה זו... * שיהיו לך/ם מילואים קלים ובטוחים ושמור על עצמך/עלינו. באהבה - אני.

למעלה