קודם כל,
לא הטעיתי אף אחד. הדבר היחיד הבעייתי שאמרתי הוא ההשוואה לג'נין, וגם בהקשר הזה, אני מאמין שרוב האנשים הבינו את הרעיון שמאחורי ההשוואה. גם אני, כמוך, דיברתי עם הרבה משרדי אדריכלים לפני שהחלטתי אם ללכת לבצלאל או לטכניון. התקבלתי לשניהם, ובאמצע הקיץ, החלטתי ללכת על בצלאל משיקולים שונים. כמובן שלא דיברתי עם כל משרדי האדריכלים בארץ, אבל יצא לי לדבר עם בערך 5 ממקומות שונים, והגעתי למסקנה הבאה: 1. למקום שבו למדת יש משמעות זוטרה, במיוחד אל מול כישורייך, תיק העבודות שלך, והניסיון שלך. 2. לגבי הרושם של האדריכלים מן הלימודים בכל אחד מהמקומות ממה שנמסר להם מסטודנטים אחרים, ומהעבודה של העובדים במשרדם - א. בטכניון ישנה רמה גבוהה, אולם מערכת הלימודים מיושנת, נלמדים חוקים ישנים, והדיסיפלינות שמרניות. ב. אריאל מפתיעה לטובה. רוב האדריכלים שדיברתי איתם אמרו שהם מאוד מרוצים מהעובדים שלהם שלמדו באריאל. אומרים שאווירת הלימודים שם טובה, ובשנים האחרונות סטודנטים משם זוכים בתחרויות גדולות בארץ ובעולם. ג. ת"א במגמת ירידה. האוניברסיטה בגרעונות, וההרגשה הכללית היא של בלגאן גדול (ואת זה גם שמעתי מסטודנטים שלמדו ולומדים שם). מה שכן, מגורים באיזור ת"א הם יתרון גדול בתחום הסוציאלי. ודבר נוסף, ת"א נתפסת כאמצע בין בצלאל האומנותי יותר, והטכניון הטכני יותר (למרות שבשנים האחרונות הפער צומצם מאוד). ד. בצלאל היתה עד לפני 5 שנים מקום מאוד אומנותי. סטודנטים משם יצאו מתוסכלים שהם יודעים את כל הדברים בתיאוריה, ומאוד קשה להם לעסוק בפרקטיקה במציאות. לפני 5 שנים הגיע ראש מחלקה חדש שהיה ראש המחלקה בטכניון כמדומני, צבי אפרת, ועשה שינויים מדהימים. אני היום בשנה ראשונה לומד מספר רב של שעורים פרקטיים (שיעור בניית דגמים, חשיבה גרפית וכו'), ומאחר ומערכת הלימודים חדשה, היא גם גמישה וחדשנית, באופן שמלמדים כיום גם בבתי ספר לאדריכלות בעולם. ישנם לא מעט חסרונות - נראה שבצלאל מאמין בזריקת הסטודנטים למים הקרים ולהטביע אותם מעט. היה לי מאוד קשה להתחיל את השנה, והביקורות מאוד קשות ומאוד קוטלות. מעבר לכך, ירושלים, על אף יופיה, היא לא מרכז הדופק של מדינת ישראל (למרות שהיא טובה לדעתי מחיפה). 3. בשורה התחתונה - כששאלתי אותם לאן להגיש מועמדות, אמרו לי כולם פה אחד: 'מה איכפת לך, תגיש לכולם.'. הגשתי מועמדות בסופו של דבר רק לבצלאל ולטכניון, התקבלתי לשניהם, ואמרו לי ששניהם היא האופציה הטובה ביותר היום. בסופו של דבר בחרתי בצלאל משיקולי נוחות.