המלצה

המלצה

נכון להיום יש המון מכללות לרפואה משלימה, וכל מי שרוצה ללכת ללמוד עם רפלקסולוגיה או עיסוי וכו', פשוט לא יודע לאן לפנות ולמי להאמין. למרות שהאגודות השונות קובעות קרטריונים למתן התעודות, בכל זה נשאר תחום פרוץ. אני אישית השנה לצערי הגעתי למיכללה שהיא מוכרת על ידי איגוד הרפלקס' ואיגוד המעסים, אבל המכללה הזו מחלקת תעודות על ימין ושמאל כי אין שום פיקוח. נמשל כדי לקבל תעודת מטפל מוסמך ברפלקסולוגיה נקבע שחייבים ללמוד כמות מסויימת של שעות רפלקסולוגיה, וכמות מסויים של שעות אנטומיה. ומסתבר שלומדים איתי אנשים (בכמה קורסים) שלא לומדים אנטומיה בכלל, כי לא חייבו אותם מכיוון שחששו שהם ילכו למקום אחר אז נתנו להם "פטור" מאנטומיה, והם יקבלו תעודה כמו אנשים שכן לומדים אנטומיה,ואני כבר לא מדבר על כאלו שלומדים שם כמה שנים ומטפלים באנשים בלי ידע בסיסי בגוף האדם.

אא

המיכללה הזאת קוראים "מכללת מהות", חוץ מהנושא הנ"ל רמת ההכשרה שם היא מאד לא מקצועית ומורים ברמה נמוכה.

מקוםבלב

New member
מקום לימוד

שלום לך, מה שאתה מספר הוא דבר חמור ביותר,אבל לצערי קיים בכל תחומי הרפואה האלטרנטיבית. לדעתי יש ללכת ולבדוק במקומות מוכרים ולפי המלצה של אנשים שכבר למדו. בכל מקרה יש המון סוגי מטפלים וכל אחד בוחר לו את הדרך שלו לטפל. ישנם כאלה שהיושר שלהם והבנת מהות תפקיד מטפל מביאה אותם למקום של חקר ולמידה בלתי פוסקים. וישנם כאלה שבדברים האלו לא מענינים אותם.הכי חשוב זה ללכת עם היושר הפנימי ולהיות המטפל הכי טוב שאתה יכול להיות למרות שזה ממש מקומם ואפילו לא הוגן כלפי אלו שמשקיעים. אבל בסופו של דבר מי שצריך טיפול מאחד רציני יגיע אליו. אולי כדאי לך לשקול מעבר למקום רציני יותר. לפי האכפתיות שלך נראה שאתה בכיוון הנכון. תמשיך ותהנה מהלימודים ומהיותך מטפל.

*g99

New member
אני מבינה אותך,בעיה לא פשוטה.

היות וחל איסור על פירסום מקומות וגם השמצות,אני שולחת לך מסר על המקום בו אני לומדת כבר 3 שנים ובו היחידים שיש להם פטור אלו אותם אנשים בעלי תעודה עדכנית שסיימו את הנילמד כמו אנטומיה וכ"ו. בהצלחה.

avorly

New member
svtozorhaknaani, ברוך הבא

בצל פורומינו אני דווקא חושבת שיש מה לעשות- לדווח לאיגוד הרפלקסולוגים.

harduf9

New member
מהכרות אישית הסיפור שלך נשמע לי

מאוד מוזר אומנם לא למדתי שם אבל אני מכיר טוב חלק מהנפשות הפועלות וקשה לי להאמין שהן ייתנו יד לדבר חמור כזה. בדוק האם דייקת, אולי תלמידים אלו למדו אנטומיה במקום אחר ואז מקובל לתת להם פטור בכל המכללות. ןהאמת גם הסיבה שהבאת לא נשצעת משכנעת, כי אותם אנשים שלא רוצים ללמוד אנטומיה לאן ילכו בדיוק. אם הם רוצים ללמוד רפלקסולוגיה או כל שיטת טיפול אחרת בכל מקום אחר כן יחייבו אותם באנטומיה. לבריאות גיא הרדוף

שלום לך

אני דיברתי על אותם אנשים שלא לומדים וגם לא למדו בשום מקום אנטומיה, ובמיכללה הזאת מקבלים כל תעודה שרוצים. כמו כן במכללה הזאת אין גם שום מיבחנים(לפי דברי המורים) בניגוד למקומות המסודרים.

למעלה