המלצה...

I am a freak

New member
אני לא חושב שיש לך זכות להגיב../images/Emo70.gif

כשתהי בגיל שלה, עם הנסיון שהיא עברה ועם הקורות חיים שלה- רק אז, אם בכלל, תהיה לך זכות להגיב בצורה על מה שהיא כותבת. במחשבה שניה, גם אז לא תהיה לך- כי גם אז לא תהיה לך את הזכות להעליב מישהו.

`אני לא חושב שיש לך זכות להגיב!`

בוודאי שיש לי. מיכל היא בבחינת החיטים הרמאים שתפרו למלך בגדים חדשים בלתי נראים, ואני הילדה הקטנה הצועקת "אבל המלך הוא עירום" `כשתהי בגיל שלה` טעות. ממתי קובע הגיל? בחן נא את דברי לגופם ולא לגופי! שאלה פשוטה לי אליך, freak: הגברת טוענת כי היא מרפאה בסיוע ר' מאיר בעל הנס, רמב"ם, רשב"י, ואחרים. אני מעונינת לדעת איך היא מוכיחה לנו שהם אכן מרפאים דרכה. איך נדע ונבחין שאינה שרלטנית? הרי ברור לך שזו תעשיה המגלגלת הון, וגורפת אותו, מידי פתאים, אל ידי נוכלים האם המדיניות שלך היא בפשטות "יקשקש נא כל אחד כאן, כאוות נפשו?"

I am a freak

New member
את מגיבה ממקום לא נכון

בוודאי שיש לי. מיכל היא בבחינת החיטים הרמאים שתפרו למלך בגדים חדשים בלתי נראים, ואני הילדה הקטנה הצועקת "אבל המלך הוא עירום"
את משווה את המצב לסיפור בגדי המלך החדשים- בגלל שהדיעה שלך היא סובייקטיבית לגמרי ואין לך זיקה לנושא, בכלל. חשבתי כבר כמה דקות על סיפור נוגד, שמראה שדעת הרוב טעתה ודעת היחיד צדקה. אבל, מפאת עייפות וחוסר דמיון, לא מצאתי. יש כל כך הרבה משלים וכל כך הרבה סיפורים ואגדות שמראות קונפליקט בין הרוב ליחיד [או למיעוט] ובסוף מגלים שהרוב טעה והיחיד צדק. שוב, את פשוט משווה את זה לסיפור של בגדי המלך החדשים- כי נוח לך וזה משתלם לך. אבל, כשאת אומרת את זה- את יוצאת מנקודת הנחה שמיכל שרלטנית גמורה... דבר שאת לא יכולה לעשות.... בשום אופן. טעות. ממתי קובע הגיל? בחן נא את דברי לגופם ולא לגופי! כאן לא הבנת את הכוונה שלי. במיסטיקה אין קשר לגיל, גם נערים וילדים יכולים להוכיח מבוגרים על טעות. אבל, הכוונה שלי הייתה שאת צעירה יותר ממיכל- מה שנותן לה עוד כמה שנים טובות לחקור, להתנסות, לראות, להיווכח... ואם אחרי כל השנים היא החליטה ללכת בכיוון הזה שהיא בחרה בו, סימן שיש דברים בגו, שהיא הצליחה להשתכנע שזו הדרך הנכונה. שאלה פשוטה לי אליך, freak: הגברת טוענת כי היא מרפאה בסיוע ר' מאיר בעל הנס, רמב"ם, רשב"י, ואחרים. אני מעונינת לדעת איך היא מוכיחה לנו שהם אכן מרפאים דרכה. איך נדע ונבחין שאינה שרלטנית? הרי ברור לך שזו תעשיה המגלגלת הון, וגורפת אותו, מידי פתאים, אל ידי נוכלים.
את יוצאת מנקודת הנחה שאני מסכים עם מיכל ומאמין לה, אבל אני לא. גם לי הסיפור שלה נשמע הזוי, גם לי הוא נשמע לא הגיוני. אבל, אני לעומתך- לא יוצא למתקפה ומסתער. היא בסך הכול רוצה להביע את דעתה- בלי לנסות ולשכנע אף אחד שהיא צודקת ובלי לנסות ולסחוף אחריה אנשים ולנצל אותם. אני בטוח שהלקוחות שלה מגיעים אליה לא בגלל שהיא מחייבת אותם לבוא- אלא בגלל שהם מעוניינים לנסות- או בגלל שהם שמעו שמועות שהיא טובה בזה, ושהיא באמת עוזרת. האם המדיניות שלך היא בפשטות "יקשקש נא כל אחד כאן, כאוות נפשו?"
המדיניות שלי אומרת דבר פשוט- אם אני יכול להוכיח שהדברים שהאדם אומר הם ב-100% דברי שטות- אני אצא נגדו [בצורה עדינה, מתחשבת, הוגנת ולא פוגעת
] ואעיר שהוא טועה, בעזרת נימוקים והוכחות חד משמעיות [או הגיוניות וברורות עד כמה שניתן]
אם המקרה אחר ואני לא יכול להוכיח טעות של מישהו ויכול להיות סיכוי שהוא צודק, אני אתן לו להביע את דעתו, בגלל שזה פורום וזה מקום ציבורי ודמוקרטי, עד כמה שאפשר. אבל, אני אביע את דעתי הנוגדת בנושא- בתקווה שיתפתח דיון טוב וכל הצדדים ישמיעו את דעתם. אני מקווה שהפעם כוונותי ברורות, הפריק.

בא נסכם זאת כך, במלא כבד הראש

והרצינות: לו גליתי היום, נניח, חלקיק אלמנטרי חדש, יכלתי לכתב דו"ח ל- Nature, לתאר את מהלך הנסוי, המדידות, הממצאים, שיטת עבוד הממצאים, התוצאות, כולל הערכות שגיאה, ואז יכול היה כל חוקר לטול את הדו"ח שלי, ובסיוע מכשור מתאים, לחזור על המהלכים שבצעתי, וחזקה עליו שהיה מגיע בדיוק לאותן תוצאות (אם לא היה ניתן לחזור על ממצאי - סימן שטעיתי במקום כלשהו, או גרוע מזה - דווחתי דווח כוזב כדי לזכות בתהילה). במלים אחרות - טענותי היו ניתנות לבחינה בנקל ומה עם מיכל? היא טוענת שר' מאיר בעל הנס, רמב"ם, רשב"י ואחרים מרפאים דרכה גם אם היינו מבצעים רשום מלא של כל טפוליה, ההצלחות והכשלונות יחדיו (ואני בטוחה שאינה מונה כשלונות), והיה מסתבר לנו כי הצלחתה מובהקת על פי קריטריונים סטטיסטיים - עדיין לא היתה יכולה לבסס את טענתה כי ר' מאיר בעל הנס, רמב"ם, רשב"י ואחרים מרפאים דרכה. ואני בטוחה שאין לה הצלחה מובהקת סטטיסטית כלל. במלים אחרות - טענותיה אינן ניתנות לבחינה כלל, ומשום כך חביבות על שרלטני ה- New Age מה היא חושבת לעצמה? מה אתה חושב על טענות כטענותיה? האם anything goes?

ההגיון מצוי במקום שאין בו הגיון../images/Emo140.gif

מאחלת לך חיים שלוים רגועים מאושרים ומלאי סיפוק.

אני מאחלת לך שתחיי בשלום עם מה שאת

עושה לפרנסתך (אם כי נראה לי שאין לך בעיות מצפוניות מיוחדות), ומתנחמת במחשבה שזה ס"ה מפגש של כוחות שוק חפשי, בין מוכרים, לבין קונים מרצון, אם כי, לדעתי, גם פתאים וטפשים זכאים להגנה...

מתוקה אני חייה בשלום ברוך השם../images/Emo140.gif

כן ברוך תמיד אשם. רק צר לי עליך ילדה כל כך צעירה עם כל כך הרבה חוכמה, שנופלת שוב ושוב למלכודות של כעס עצמי. את אותו כעס נוח לך להשליך על כל אדם המנסה להתבטא בצורה אחרת משלך. אם תעצרי רגע ותחשבי מדוע את כועסת כל כך? אולי לך תהיה את התשובה. אני רק משארת שנפגעת המון בחייך ויתכן שאת גם נושאת כעסים מן העבר ומחיים אחרים. למדי לאהוב את עצמך גם אם את לא זוכה לאהבה שאת מחפשת. למדי לסלוח לעצמך. אל תשפטי את עצמך כל כך לחומרה, יש בך רגשות התחילי להפעיל אותם. תפסיקי להשליך על אחרים את מה שאת חשה ביחס לעצמך. כולנו כאן מראה משקפת, אחד לשני ואם את כל כך כועסת על כל הודעה והודעה שנכנסת זה אמור לאותת לך מה שהוא ביחס לעצמך. לא יתכן שבנאדם יהיה בצורה קבועה כל כך כעסן וכל כך מתנגד לכולם. האם את מתנגדת לעצם המצאותך בחייםה אלו?... אין לי כוונה לפגוע בך חלילה, רק רציתי להדגים לך כיצד אני מעבירה מסרים לאנשים.
זכותך לקבל את דברי זכותך להתנגד לדברי הכי חזק והכי קולני ובצורה הכי מגעילה שאת בוחרת.
זו לא הדרך לנסות למשוך תשומת לב ואהבה, ישנן דרכים יותר נעימות וכייפיות. אפשר פשוט לבקש אהבה והיא תגיע.
אלא אם בחרת להיות דמות וירטואלית שתפקידה לצייר רק את השלילי בכל דבר. חשבי על דברי כמתנה ממני לכוון הדרך שלך.
יש לך עדיין מעט זמן לעצב את אישיותך ולבחור להיות מאושרת.
חבל שתגדלי להיות אדם ממורמר, כעסני, קולני ומתווכח.
מאד קשה ככה לנהל מערכות יחסים במסגרות השונות. למדי להתרכך ולהפנות את האנרגיות האדירות שבך לאפיקים חיוביים בונים ומפתחים.
את מאד אוהבת את המדע וחזקה בהמון תחומים, אז גשי לפתח את התחום ותהני ממנו.
בהצלחה חמודה ובאמת שיהיה לך הכי טוב שאדם יכול לאחל לעצמו

`רק צר לי עליך ילדה כל כך צעירה

עם כל כך הרבה חוכמה, שנופלת שוב ושוב למלכודות של כעס עצמי` אין שום כעס, מיכלי. פשוט תקפוני עויתות צחוק שאינן בנות כבוש, עד כי אבדתי, רגעית, את השליטה על סוגרי למקרא משפט זה שלך: `חלק מהישויות איתם אני עובדת או שהן עובדות איתי: " רבי מאיר בעל הנס", רבי משה בן מימון- הרמב"ם, רבי שמעון בר יוחאי"` לא נגרם שום נזק, פרט לתחתונים שנרטבו פשוט, גדול אני אסרטיבית, ערה לטפשות סביב, וחיה מצוין עם עצמי. פשוט מדהים לראות איך quack healers מדברים בשבח כשוריהם, ומהללים את הפרקמטיא שלהם כל הכבוד לך, מיכלי, על הרצינות בה את לוקחת את עצמך, או מציגה פנים שכך הוא, בלית ברירה מתוקה, ה- crap שלך לא עובד עלי...

I am a freak

New member
גם התגובות שלך מצחיקות משהו

אם את צוחקת ומרטיבה את התחתונים, סימן שעוד לא התבגרת מבחינה נפשית ואת לא מסוגלת לשלוט על הצרכים שלך. רוח וצלצולים.... לפעמים, אמצעים רטוריים יכולים לגרוע מאשר להוסיף- וזה המצב שלך. הפריק.

תודה עבור הקישורים../images/Emo9.gif

הפעם את נשמעת הרבה יותר טוב ויותר רך.
תודה שלקחת לתשומת ליבך מספר הצעות. ולגבי אסרטיביות לדעתי האישית זו רק נקודת מבט. את לא חייבת לקבל. חלק גדול מהאנושות לא יקבל שום דבר עד שלא הוכחות גשמיות בעיניים. ומכוון שכרגע עוד לא פותח מכשיר מדעי שיוכיח את דברי, וכמו שהוצג בהתחלת השרשור על אחד שהומצא, ואת חלקת על הממצאים. אז תמיד אפשר יהיה לסתור את דברי, וזה בסדר. אף אחד לא קורא לך טיפשה, נהפוכו את חכמה מאד, רק קצת ביקורתית... וגם זה בסדר. אני לא ניסיתי להלל שום דבר, פשוט מההתכתבות שלי עם פריק מצאתי עצמי מתארת את שתארתי ולא לקחתי בחשבון תגובה מתנגדת ותוקפת באופן אישי כמו שלך. האם פעם חשת זרימה כמו עיקצוצים בכפות ידייך? האם פעם הרגשת צמרמורות שחולפות בגופך או בעמוד השדרה שלך או על פני הגוף בתוך שריריך? האם פעם חשת בשיבושי ראיה- טשטוש שגרם לך לראות כפול או לראות כאילו צל של העצם שהתבוננת בו? אם חשת אחד מהסמפטומים שצינתי, אז חשת אנרגיות. ואם את מוכנה להשקיע בכוון, אז אפשר לתרגל את הנושא הזה. למשל: אם נשים את ידנו מעל צמח צומח נוכל לחוש סוג של אנרגיה. אם נשים ידנו מעל אבן או קריסטל נוכל לחוש מה שהוא אחר. אם נשים ידנו מעל בעל חיים נוכל לחוש מה שהוא.. כמובן שאם נשים ידנו קרוב לאדם נחוש מה שהוא... היכולת להבחין בן סוגי האנרגיות השונות יוביל אותך כמובן אם תרצי להתנסות, לחוש דברים מעבר. אילו תנטרלי לרגע את העיניים ואפילו תעצמי אותן תוכלי לחוש בנוכחות אנרגיות סביבך. את יכולה לתת לזה שמות מדעיים או פרושים שונים וזה בסדר מבחינתי. מה שניסיתי לומר הוא: שבמשך השנים למדתי לחוש את האנרגיות ואני יודעת לחוש ישויות סביבי. אני אומרת למדתי, כלומר לקח לי המון שנים להסיר מחסומי התנגדויות ביחס לנושא. המון שנים הרבה יותר מ16 שנה. הילדים של ימנו חשים בשינויים האנרגטים וחשים באנרגיות מגיל צעיר מאד. הם באים ומספרים לנו הבוגרים על כך. ומה אנחנו אומרים להם? "אוי הכל שטויות. או איזה ילד דמיוני אתה"... ואז הילד נכנס למגננה, מבין שאולי טעה ומנטרל את היכולות של הראיה דרך העין השלישית. אם ילד גדל במשפחה תומכת שלא תבטל את היכולו שלו הוא יצמח לאדם רגיש שיודע ומיומן בקריאת הילות וביכולת להרגיש ולראות ישויות. אז אם דברי מצחיקים , נהדר צחקי במלוא הכוח. העיקר שתרגישי שמחה. ובאמת מה אני מצפה ??? אם את מתקראת בניק ניים כמו שבחרת מראש יש בך התנגדויות לרמב"ם או לרבי מאיר בעל הנס או לרבי שמעון בר יוחאי. אה ולידיעתך רבי מאיר בעל הנס במקור שלו היה בכלל נוצרי...שהתגייר. אני בדרך כלל רצינית ואין לי שום צורך לעשות הצגות של רצינית. אל תשכחי שהזמן עושה את שלו ואנשים מתבגרים, אז ברור שהם ישמעו כאילו יותר רציניים. ממשיכה לשלוח לך המון אהבה ותמשיכי לצחוק ולחייך זה טוב לבריאות

מיכלי, שלומי סנדק ומכשיר ההילות שלו

זה crap לא נורמלי. כל הכבוד לך על שאינך מתיאשת מפמפום הבלים. אני מעריצה את ה- persistence שלך

`אם נשים את ידנו מעל צמח צומח נוכל

לחוש סוג של אנרגיה. אם נשים ידנו מעל אבן או קריסטל נוכל לחוש מה שהוא אחר. אם נשים ידנו מעל בעל חיים נוכל לחוש מה שהוא..כמובן שאם נשים ידנו קרוב לאדם נחוש מה שהוא...` תהליכים מטבוליים באורגניזמים, מיצרים חם במדה זו או אחרת. אין ספק כי אם נניח ידנו על יונקים, נוכל לחוש בחם גופם. איני בטוחה אם התהליכים המטבוליים אצל צמחים הם אינטנסיביים דיים כדי ליצור חם הניתן לתחושה (אני סבורה שלא). אבן היא דומם, ואינה אמורה להפיק חם. טענות על קליטת אנרגיות מאבנים, או קריסטלים, הן crap טהור ומזוקק. אין שום aura. מדובר רק בחם גוף הנובע מתהליכים מטבוליים באורגניזמים חיים `שבמשך השנים למדתי לחוש את האנרגיות ואני יודעת לחוש ישויות סביבי` טענות לקיומן של יכולות פאראנורמליות, יש בשפע. הן אינן מענינות אותי, אלא אם כן ניתן לאמתן במבחן מבוקר `אם ילד גדל במשפחה תומכת שלא תבטל את היכולו שלו הוא יצמח לאדם רגיש שיודע ומיומן בקריאת הילות וביכולת להרגיש ולראות ישויות` הדבורים שלך על הילות ואנרגיות הם crap אחד גדול, במחילה ממך. אם תועמדי למבחן מבוקר בענין - לא תצליחי יותר ממני. הנה תאור מבחן פשוט שהכשיל את ה- aura reader המוכשר ביותר של Berkeley Psychic Institute. עקרון הבדיקה היה פשוט. בפני המומחה ל- aura הוצגו בני אדם אחדים והוא טען שביכלתו להבחין ב-aura אצל כולם ושהיא שוררת עד למרחק של רגל אחד או שנים מגופם (30 עד 60 ס"מ). הוא הוצב מול סדרת תאים אחידים אשר רק אל חלק מהם הוכנסו כמה מאותם אנשים אצלם זהה קודם בברור aura. התאים היו פתוחים מלמעלה וגבהם עלה רק בשנים-שלשה ס"מ על גבה האנשים (אנשים נמוכים הוצבו על הגבהות). המומחה התבקש לזהות, על סמך ה- aura אשר זהה קודם לכן, לטענתו, כשוררת למרחק של לפחות 30 ס"מ, איזה תא מאויש ואיזה ריק מאדם. התוצאה היתה כשלון צורב ומשפיל למומחה אשר למכשיר של שלומי סנדק לראית aura: עברו הימים של האלכימיה. אם ה- aura היא לטענתו משהו בר-גילוי, אזי המכשיר, שהוא בהכרח אינסטרומנט חסר יכלת מטה-פיסית, מבוסס בהכרח על עקרון גלוי (detection) תופעה פיסיקלית כלשהי, וצריך להיות אפשרי לבנות מכשירים דומים על פי אותו עקרון. אם רק המכשיר של שלומי יכול לגלות aura, ורק כאשר שלומי מפעיל אותו, ושלומי אינו מוכן לגלות את עקרונות הגלוי, אזי המכשיר ומפעילו, ביחד עם טענותיו, הם crap אחד גדול, ואני המומה מחדש מן הטמטום של אלה הנופלים ברשתם של בעלי claims כאלה `אם את מתקראת בניק ניים כמו שבחרת מראש יש בך התנגדויות לרמב"ם או לרבי מאיר בעל הנס או לרבי שמעון בר יוחאי` אוי, השכלה כללית אינה הצד החזק שלך. נכון? Spirit of St Louis הוא הכנוי של מטוס ה- Ryan NYP המפורסם, שבו בצע, צ'רלס לינדברג, לראשונה בהסטוריה התעופתית, חציה סולו של האוקיאנוס האטלנטי, במאי 1927 `אה ולידיעתך רבי מאיר בעל הנס במקור שלו היה בכלל נוצרי...שהתגייר` סבורתני שמדובר בחכם אחר, והענין לא רלבנטי, כיוון שלא ידעת כי הכנוי שלי משולל זיקה כלשהי לנצרות `אל תשכחי שהזמן עושה את שלו ואנשים מתבגרים, אז ברור שהם ישמעו כאילו יותר רציניים` מה התכוונת לומר? שהבדיחות שלך נשמעות יותר רציניות ככל שאת מתבגרת? `ממשיכה לשלוח לך המון אהבה ותמשיכי לצחוק ולחייך זה טוב לבריאות` אני נהנית מכל רגע

I am a freak

New member
את כל כך קרובה למה שהיא אומרת

"תהליכים מטבוליים באורגניזמים, מיצרים חם במדה זו או אחרת. אין ספק כי אם נניח ידנו על יונקים, נוכל לחוש בחם גופם. איני בטוחה אם התהליכים המטבוליים אצל צמחים הם אינטנסיביים דיים כדי ליצור חם הניתן לתחושה (אני סבורה שלא). אבן היא דומם, ואינה אמורה להפיק חם. טענות על קליטת אנרגיות מאבנים, או קריסטלים, הן crap טהור ומזוקק. אין שום aura. מדובר רק בחם גוף הנובע מתהליכים מטבוליים באורגניזמים חיים."
את אומרת את כל הדברים האלה- ועדיין קשה לך לקלוט שיכול להיות שבגלל החום שהיצורים החיים פולטים- יש מסביבם שדה אנרגיה
ההילה, זה הדבר שהכי קרוב למדע של ימינו, הדבר שהכי סביר שיצליחו להוכיח בקרוב. כשאת שמחה, ההילה שלך הופכת צפופה יותר וקל יותר לתחושה, אך גם כשאת בדיכאון זה כך- אבל ההרגשה היא אחרת, כאילו, יש חוסר, מין תחושה קרירה כזו. [קשה לי להסביר, את מוזמנת לפגוש אותי- ולבחון אותי עד כמה שתרצי. אני לא יכול לחשוב על פעם אחת שטעיתי בזאת]. "הדבורים שלך על הילות ואנרגיות הם crap אחד גדול, במחילה ממך. אם תועמדי למבחן מבוקר בענין - לא תצליחי יותר ממני. הנה תאור מבחן פשוט שהכשיל את ה- aura reader המוכשר ביותר של Berkeley Psychic Institute. עקרון הבדיקה היה פשוט. בפני המומחה ל- aura הוצגו בני אדם אחדים והוא טען שביכלתו להבחין ב-aura אצל כולם ושהיא שוררת עד למרחק של רגל אחד או שנים מגופם (30 עד 60 ס"מ). הוא הוצב מול סדרת תאים אחידים אשר רק אל חלק מהם הוכנסו כמה מאותם אנשים אצלם זהה קודם בברור aura. התאים היו פתוחים מלמעלה וגבהם עלה רק בשנים-שלשה ס"מ על גבה האנשים (אנשים נמוכים הוצבו על הגבהות). המומחה התבקש לזהות, על סמך ה- aura אשר זהה קודם לכן, לטענתו, כשוררת למרחק של לפחות 30 ס"מ, איזה תא מאויש ואיזה ריק מאדם. התוצאה היתה כשלון צורב ומשפיל למומחה "
היה אפשר לשלול את אותו האדם כבר מההתחלה. אדם שטוען שהוא מומחה בהרגשת הילות ותגובה בהתאם- הוא שרלטן. לא משנה כמה תדע בנושא, כל עוד אתה לא יודע כמה יש לך עוד מה ללמוד- אתה לא יכול להיקרא מומחה. לפי מה שאני מבין, האנושות כיום היא רק בהתחלה של ההתחלה.... "אשר למכשיר של שלומי סנדק לראית aura: עברו הימים של האלכימיה. אם ה- aura היא לטענתו משהו בר-גילוי, אזי המכשיר, שהוא בהכרח אינסטרומנט חסר יכלת מטה-פיסית, מבוסס בהכרח על עקרון גלוי (detection) תופעה פיסיקלית כלשהי, וצריך להיות אפשרי לבנות מכשירים דומים על פי אותו עקרון. אם רק המכשיר של שלומי יכול לגלות aura, ורק כאשר שלומי מפעיל אותו, ושלומי אינו מוכן לגלות את עקרונות הגלוי, אזי המכשיר ומפעילו, ביחד עם טענותיו, הם crap אחד גדול, ואני המומה מחדש מן הטמטום של אלה הנופלים ברשתם של בעלי claims כאלה"
מסכים לגמרי עם מה שאמרת ועם דעותיך. רק, חבל שאת חייבת להעליב את מיכל בתגובות שלך... אם לא היית פוגעת בה- הייתי מעריך אותך יותר- ואני מקווה שאני מדבר גם בשם מיכל וגם בשם כל שאר הקוראים בפורום. כל הסיומת זה לא מן עינייני. אני לא אגיב על זאת. הפריק.

`את אומרת את כל הדברים האלה- ועדיין

קשה לך לקלוט שיכול להיות שבגלל החום שהיצורים החיים פולטים- יש מסביבם שדה אנרגיה ההילה` אין לי בעיה להסכים כי אורגניזמים חיים, ובמיוחד יונקים גדולים פולטים לא רק חום, עקב תהליכים מטאבוליים, אלא אף `רעש` חשמלי חלש מפעולת המערכת העצבית ואותות כימיים (ריח זיעה, למשל), סוגים ששכחתי לצין קודם שרלטנים יכולים לטעון כי החם המטבולי, ואולי גם ה`רעש` החשמלי מפעולת המערכת העצבית, הם ה- aura וה- energy fields, אולם פליטות (emissions) אלה אינן מתגלות (manifested) כתופעה סטנדרטית אחידה קוהרנטית, ואין להן את התכונות המיסטיות המיוחסות ל- aura לא תהיה הסכמה בין השרלטנים בנוגע לאינטרפרטציה של ה- emissions הללו. אדם יכול ללכת לשלשה שרלטנים היושבים באותו יריד ממש של New Age (אולם לא בטווח שמיעה זה מזה), ולבקר את שלשתם בתוך עשרים דקות, ויקבל שלש דיאגנוזות שונות, ענין שלעולם לא יתרחש אצל מדענים חוקרים העוסקים, למשל, בפיסיקה `זה הדבר שהכי קרוב למדע של ימינו, הדבר שהכי סביר שיצליחו להוכיח בקרוב` אין לי בעיה עם החקירה המדעית. יצליחו? אקרא את התאוריה המוצעת, אבחן את יכלתה לנבא תוצאות נסויים. אני סומכת על כך שדיסציפלינת הבקורת של המחקר תנפה שטויות `כשאת שמחה, ההילה שלך הופכת צפופה יותר וקל יותר לתחושה, אך גם כשאת בדיכאון זה כך- אבל ההרגשה היא אחרת, כאילו, יש חוסר, מין תחושה קרירה כזו` מצטערת. איני קונה זאת. אני רוצה לראות בקרות, והצלחה במבחני הפרכה (מבחן הפרכה הוא מבחן המניח שאין ממש בתופעה הנבחנת, ולכן המבקש להדגימה - יכשל, ובהתאם לכך מתוכנן הנסוי. דוגמא - הנסוי שנערך לאותו מומחה אשר טען כי ביכלתו לראות auras) `חבל שאת חייבת להעליב את מיכל בתגובות שלך` איני רגילה לשמוע שטויות כאלה. פשוט לקיתי בהלם, ורוקנתי בה את כל המחסנית. Sorry ______________________________________________________________

למעלה