את מגיבה ממקום לא נכון
בוודאי שיש לי. מיכל היא בבחינת החיטים הרמאים שתפרו למלך בגדים חדשים בלתי נראים, ואני הילדה הקטנה הצועקת "אבל המלך הוא עירום"
את משווה את המצב לסיפור בגדי המלך החדשים- בגלל שהדיעה שלך היא סובייקטיבית לגמרי ואין לך זיקה לנושא, בכלל. חשבתי כבר כמה דקות על סיפור נוגד, שמראה שדעת הרוב טעתה ודעת היחיד צדקה. אבל, מפאת עייפות וחוסר דמיון, לא מצאתי. יש כל כך הרבה משלים וכל כך הרבה סיפורים ואגדות שמראות קונפליקט בין הרוב ליחיד [או למיעוט] ובסוף מגלים שהרוב טעה והיחיד צדק.
שוב, את פשוט משווה את זה לסיפור של בגדי המלך החדשים- כי נוח לך וזה משתלם לך. אבל, כשאת אומרת את זה- את יוצאת מנקודת הנחה שמיכל שרלטנית גמורה... דבר שאת לא יכולה לעשות.... בשום אופן.
טעות. ממתי קובע הגיל? בחן נא את דברי לגופם ולא לגופי! כאן לא הבנת את הכוונה שלי. במיסטיקה אין קשר לגיל, גם נערים וילדים יכולים להוכיח מבוגרים על טעות. אבל, הכוונה שלי הייתה שאת צעירה יותר ממיכל- מה שנותן לה עוד כמה שנים טובות לחקור, להתנסות, לראות, להיווכח... ואם אחרי כל השנים היא החליטה ללכת בכיוון הזה שהיא בחרה בו, סימן שיש דברים בגו, שהיא הצליחה להשתכנע שזו הדרך הנכונה.
שאלה פשוטה לי אליך, freak: הגברת טוענת כי היא מרפאה בסיוע ר' מאיר בעל הנס, רמב"ם, רשב"י, ואחרים. אני מעונינת לדעת איך היא מוכיחה לנו שהם אכן מרפאים דרכה. איך נדע ונבחין שאינה שרלטנית? הרי ברור לך שזו תעשיה המגלגלת הון, וגורפת אותו, מידי פתאים, אל ידי נוכלים.
את יוצאת מנקודת הנחה שאני מסכים עם מיכל ומאמין לה, אבל אני לא. גם לי הסיפור שלה נשמע הזוי, גם לי הוא נשמע לא הגיוני. אבל, אני לעומתך- לא יוצא למתקפה ומסתער. היא בסך הכול רוצה להביע את דעתה- בלי לנסות ולשכנע אף אחד שהיא צודקת ובלי לנסות ולסחוף אחריה אנשים ולנצל אותם. אני בטוח שהלקוחות שלה מגיעים אליה לא בגלל שהיא מחייבת אותם לבוא- אלא בגלל שהם מעוניינים לנסות- או בגלל שהם שמעו שמועות שהיא טובה בזה, ושהיא באמת עוזרת.
האם המדיניות שלך היא בפשטות "יקשקש נא כל אחד כאן, כאוות נפשו?"
המדיניות שלי אומרת דבר פשוט- אם אני יכול להוכיח שהדברים שהאדם אומר הם ב-100% דברי שטות- אני אצא נגדו [בצורה עדינה, מתחשבת, הוגנת ולא פוגעת
] ואעיר שהוא טועה, בעזרת נימוקים והוכחות חד משמעיות [או הגיוניות וברורות עד כמה שניתן]
אם המקרה אחר ואני לא יכול להוכיח טעות של מישהו ויכול להיות סיכוי שהוא צודק, אני אתן לו להביע את דעתו, בגלל שזה פורום וזה מקום ציבורי ודמוקרטי, עד כמה שאפשר. אבל, אני אביע את דעתי הנוגדת בנושא- בתקווה שיתפתח דיון טוב וכל הצדדים ישמיעו את דעתם. אני מקווה שהפעם כוונותי ברורות, הפריק.