המלצה!

גילדורי

New member
המלצה!

סשה דיסטל. אז ככה, הורים שלי חזרו מצרפת והביאו לי דיסק, והאמת שהם אפילו לא ידעו מה הם קנו, הם פשוט ראו את העטיפה והליטו לקנות. ואכן זו הייתה קניה מוצלחת ביותר. הדיסק עצמו הוא כפול (יותר מעין 2 דיסקים שלא קשורים אחד לשני באותה אריזה) ונקרא jazz in paris- sacha distel jazz guitarist jazz in paris אני מניח שזה מעין סידרה כזאת כמו הסדרה jazz masters. אני חייב לציין שאפילו שהדיסק הוא של סשה דיסטל, הוא כתב רק 4 מתוך 26 קטעים, אבל הביצוע...אך...הביצוע..פשוט נגן מעולה! דיסק 1: sacha distel: jazz d'aujourd'hui 1956 דיסק ענק! רוב הקטעים נכתבו ע"י billy byres שניגן בטרומבון עם סשה, ובגלל זה יש המון קטעי סולו לטרומבון, דבר שמבחינתי מאד מיוחד ומייחד את התקליט, כי לי לפחות לא יצא לשמוע הרבה דיסקים עם הרבה סולואים של טרומבון. יש שם גם את round about midnight של ת'לוניוס מונק ואת half nelson של מיילס דיוויס. אהבתי במיוחד את קטע מס' 14- stop and go שמשתף חליל פן. באמת יפה. דיסק 2: מחולק לשני חלקים, חלק אחד זה שני קטעים שהולחנו בידי סשה בשביל סרטים. בסדר החלק השני: back to jazz with slide hampton 1968 לפי השם, גם כאן רוב הקטעים הם לא של סשה, אלא של סליד המפטון, שגם בהרכב הזה ניגן טרומבון. הקטעים הראשונים בתקליט הזה הם 2 של סשה ו2 של וינישיוס דה מוראס, והם יותר בוסה נובה (כולל ביצוע אדיר ל girl from ipanema ) בקטעים האחרים יש חזרה לג'אז ה"רגיל" (לא מצאתי הגדרה מתאימה יותר). ובקיצור- בכל הזמדמנות שיש לכם תשיגו את הדיסק הזה! (או כל דיסק אחר שלו, אני לא מאמין שתקליטים אחרים שלו נופלים ברמתם מזה) כי זה באמת דיסק מ-ע-ו-ל-ה! נ.ב ועוד המלצונת- stanly jordan גדול! תקשיבו לו. אמנם שמעתי מעט קטעים שלו (ביניהם עיבוד אדיר ל sound of silence של סימון וגרפינקל), אבל הוא באמת טוב.

locnar

New member
סטנלי ג'ורדן שולט

ניגן איתו, אגב, יוסי פיין פעם... לראות אותו מופיע זו חוויה. הוא מנגן בו זמנית על 2 גיטרות - אחת תלויה לו על הכתפיים רגיל, והוא מנגן עליה ליווי עם יד שמאל בלבד (בייס ליינס לא פשוטים + הרמוניה). הגיטרה השניה עומדת על סטנד מיוחד מולו בגובה המותניים במצב מאוזן-נטוי, והוא מנגן עליה ליד כמו פסנתר עם יד ימין... לפעמים הוא מנגן על אותה גיטרה, אבל הכל טאפינג... יש לו ביצוע סולו ל"הבה נגילה" (אני רציני) שהוא הקליט בהופעה בירושליים לפני איזה 17 שנה או משהו...

גילדורי

New member
ואוו!!

איזה מדהים הקטע עם הגיטרה!! אתה יודע אם יש קטעי וידאו של זה שאפשר להוריד? יוסי פיין? וואלה מגניב...

locnar

New member
לצערי יש לי את זה רק בפורמט VHS

זה הוקלט לפני איזה 12-13 שנה מערוץ 1... :) אבל יש המון אודיו בתוכנת ה"קאזח" אם אתה... מבין, למה אני מתכוון :)

indifferent

New member
אני הורדתי...

...מהתוכנה WINMX הופעה של במונטריאל ג'אז פסטיבל משנת 1990. הופעה מדהימה אני חייב לציין. השימוש בתוכנה WINMX קצת מסורבל אז הנה כמה טיפים: 1.תתחילו להוריד כמה קבצים בו זמנית. 2.כל הזמן תעשו חיפוש לקבצים שאתם מורידים ותוסיפו משתמשים חדשים לכל קובץ שמהם ניתן להורחד את הקבצים. 3.בגלל שלוקח הרבה זמן עד שמתחילים להוריד (ביגלל שיטת ה"טורים" אתם עומדים בתור אצל מישהו עד שהוא נותן לכם להוריד) אני ממליץ להשאיר את המחשב דלוק ללילה. אם מישהו מכם גר בסביבה שלי (איזור בת ים) אשמח להתחלק בקבצים שהספקתי להוריד, פנו לICQ שלי.

למעלה