המלצה

FABER

New member
המלצה

רק אתמול התוודעתי לראשונה לבאסיסט בשם renaud garcia fons וחשתי (וגם חשתי חיש מהר) צורך להפיץ את הבשורה על תקליט שלו שנקרא oriantal bass וכשם הדיסק כך הוא -מעט צועני אוריינטלי. אני אישית התלהבתי ולכן גררתי את התלהבותי עד לכאן (גררתי היא מילה כל כך שלילית..) ולכל העצלנים והקמצנים שלא יזיזו את עצמם לקנות את הדיסק אז כן אפשר להשיג אותו בקאזה. יום טוב

ely1

New member
Renaud

הוא יכול להתחרות בשם שלו עם בסיסט ענק בשם ג'אמאל אדין טאקומה שניגן בין היתר עם אורנט קולמן או עם עוד ענק בשם ראאל וולסי גראנט שאותו החליף יוסי פיין חברי בהרכב המצויין:BUSH ROCK

דוייק

New member
מתי הוא ניגן עם אורנט?

לפי מה שאני יודע, רק צ'רלי היידן ניגן איתו. לפחות בשנות ה60-70.

FABER

New member
ג'אמאלאדין יכול להתחרות איתו רק בשם

האקזוטי, אני לא רוצה לשפוט רק עפ"י טעם מוזיקאלי אך עפ"י היכולות שג'אמאל (אגב שמו נכתב במחובר וזה יוצא משהו כמו jamaaladin ) מוכיח, אין ספק שהוא נופל מרנואד (שלא תבין אחרת אני אוהב free ג'אז וג'אמאלאדין עושה זאת מצויין)- הבחור (רנואד) מנגן על קונטרה באס חמישה מיתרים עם קשת ועצם הרעיון כבר קסם לי כך שאני משוחד מלכתחילה. אולי אני לא אובייקטיבי ועוד נותרו לי אדי התלהבות מהדיסק ששמעתי אך הוא פחות מגוון לטעמי, סגור מדי בז'אנר שלו ,שהוא נפלא בפני עצמו, אוריינט free ג'אז (אגב הצירוף של הסולניות המזרחיות יצא לו מצויין ואת זה אני זוקף לזכותו) בקשר לאורנט- ג'אמאלאדין הוציא איתו כמה דיסקים בתחילת שנות השבעיים (ארבעה או חמישה דיסקים בערך)הם המשיכו לנגן וגלשו יחד אל שנות השמונים , ואם אינני טועה החיבור האחרון שלהם היה בשנת 2000. אחד הדיסקים המפורסמים שיצאו להם ביחד שוכב אצלי בסיפריה ונקרא Of Human Feelings. עם times square שמהווה קטע סיום נפלא לדיסק בטעם טוב.

Espresso Point

New member
ראיתי אותם בהופעה...

שישים, שבעים שמונים תשעים עם אורנט קולמן ותתפלא גם בשנות ה 2000 ראיתי את השלישיה המדהימה והענקית וה...(אין מילים) אורנט קולמן - צ'ארלי היידן - בילי הייגנס בניו יורק בהופעה נדירה ב יוני 2001. שלוש שעות, שעה ראשונה - תזמורת מנגנת מוסיקה של אורנט שעה שניה - אורנט עם ביג בנד שעה שלישית - אורנט - היידן - הייגנס אחד הימים המרגשים ביותר שחוויתי מעודי. פשוט מדהים. ולא רק זה אלא שישבתי איזה 2 מטר מהבמה וצילמתי פילם שלם! EP

למעלה