המלצה:

המלצה:

למי שאין בעיה עם אנגלית, אני ממליץ מאוד על קריאת Liber E. המילה Liber פירושה ספר. זהו ספר השייך למסדר A.A. שהקים קראולי (וגם כתב את רוב הספרים והספרונים). זהו ספר קצרצר, העוסק בכמה נושאים, טוב במיוחד למתחילים, אך גם טוב מאוד למתקדמים. החלק הראשון עוסק בניהול נכון של יומן. החלק השני עוסק בתרגיל לפיתוח Clairvoyence בעזרת קלפי טארוט (את המונח אולי ניתן לתרגם לעברית כראיה על חושית... לא תרגום משהו, אם למישהו יש הצעות טובות יותר, אשמח לשמוע). החלקים השלישי, הרביעי והחמישי עוסקים ביוגה. השלישי - במספר תנוחות, הרביעי - בנשימה והחמישי באימון המחשבה והדמיון. יש לשים לב במיוחד לתרגילים אשר בגלל מגבלה פיזית כזו או אחרת (למשל אסטמה) אינכם מסוגלים לבצע. אל תזיקו לבריאותכם בכדי לתרגל את התרגילים. החלק השישי לא מיועד לכולם, ובהחלט שלא מיועד לאלו שהם מתחת לגיל 18 או בעלי בעיות בריאות חריפות. חלק זה עוסק במגבלות הפיזיות של האדם וכל אדם צריך לבדוק לגבי עצמו מהם מגבלותיו הפיזיות. זהו חלק שיש לגשת אליו בזהירות בכדי לא לגרום לנזק לגוף. החלק השישי הוא חלק של קריאה מומלצת, כאשר רוב הספרות היא באנגלית (חלקה בצרפתית אך אני חושב כי גם ספרות זו כבר תורגמה לאנגלית). הקישור הוא בתחתית ההודעה. יש לזכור כי התרגילים הללו הם חלק מתרגיליו של מסדר מסויים. התעלמו מההערות של "מאוחר יותר תבחנו על כך" מאחר ומדובר בבחינות פנימיות של המסדר. בינינו, אני די סקפטי לגבי זה שכל חברי המסדר אכן תרגלו את התרגילים הללו כלשונם ו"נבחנו" בהם.

ייתכן כי במועד מאוחר יותר

אתרגם חלקים מן הספרון לעברית עבור הפורום. מה שנותר לברר הוא את סוגיית זכויות היוצרים. כך שמי מכם שמוצא את האנגלית קשה מדי (וזו לא אנגלית פשוטה), אנא התאזרו בסבלנות. אישית, אני ממליץ ללמוד אנגלית בצורה טובה, מאחר ורוב הספרות בתחום היא באנגלית.

למעלה