המלצה

d u c k y

New member
המלצה

אני רוצה להמליץ על "נערה עם עגיל פנינה" של טרייסי שבלייה. מסופר על נערה צעירה בהולנד שנאלצה לעזוב את ביתה ע מנת לעזור להוריה שהיו במצוקה כלכלית. הנערה החלה לעבוד כמשרתת בבית משפחת הצייר המפורסם ורמר. הסיפור מתרחש במאה ה- 17 , מתואר מזווית הראיה הפשוטה אך הנבונה של הנערה ומגולל את מערכת היחסים המוזרה ומלאת היראה שהיתה בין הצייר למשרתת. למרות שהספר מתורגם. הוא זורם, מעניין ואהבתי את התחכום והפשטות שלו גם יחד. אשמח לדעות ותגובות

een ogenblik

New member
מסכימה, פחות או יותר

הספר בהחלט זורם ומעניין. התחלתי לקרוא אותו מבלי משים. היו לי שלושה ספרים חדשים לקריאה, לא הצלחתי להחליט במי מהם אתחיל, אז בדקתי את העמודים הראשונים, רק כדי להתרשם ולהכריע ביניהם. בעמוד 104 גיליתי שאני באמצע הספר, ולא בסתכלות על שלושה-ארבעה עמודים. אבל (כן, יש אבל) מאד לא אהבתי את התנהגות חלק מן האנשים בספר. לא את התנהגות ורמר, לא את התנהגות אשתו ולא את התנהגות החמות. גם בתקופה בה משרתות היו כפופות לאדונן, ונשים היו צריכות לציית לבעליהן, הסברים מסויימים ניתנו אחד לשני, ולו כדי להקל על חיי כולם במניעת אי-הבנות. בסיפור על התקופה הנדונה הייתי מצפה מעט יותר לפיתוח הנושא של משרתת פרוטסטנטית בבית קתולי, שבו נמצאות תמונות מפורשות של הבתולה. אך פגמים אלו עולים רק לאחר הקריאה, במהלך הקריאה עצמה הסיפור סוחף ומשליט את הגיונו הפנימי על הקורא. מכיוון שספר זה אינו מתיימר להיות משהו אחר מפיתוח נושא התמונה "נערה עם עגיל פנינה" (הנמצא על הכריכה), הוא מומלץ לקריאה.

למעלה