המלצה

ינוקא1

New member
המלצה

בימים האחרונים קראתי את "היוגה של התזונה" מאת אומרם מיכאל איבהנוב , תענוג צרוף

אנו רגילים לספרים על תזונה האומרים "מה לאכול ומה לא" , "מה בריא ומה לא" , אך הספר הזה עוסק בתזונה בעיקר מהצד האנרגטי והמדיטטיבי שלה , ובכך משלים פער ענק.

הוא מדבר בעיקר על "איך לאכול" , הרבה יותר מאשר על "מה לאכול" , ואחרי הספר הזה , כל ארוחה ואכילה הופכת לטקס מקודש.

הוא טוען כי ה"אכילה מתוך מודעות" צריכה להיחשב כ"יוגה" בדיוק כמו שאר סוגי היוגה הקיימים , ושהיא היוגה המביאה את התוצאות המהירות ביותר

זאת בגלל שהאכילה היא פעולה כל כך בסיסית שכולנו מבצעים בכל יום , וכולנו נבנים ממנה בסופו של דבר , אז ממילא תרגול "האכילה הנכונה" יוצר שינויים עמוקים וטובים ובזמן קצר.

(עם זאת בספר הוא גם מדבר על נושאים נוספים חוץ מאשר "איך לאכול" - הוא מדבר על "מה לאכול" , "תזונה מאור השמש" , "צום" ועוד ועוד).

בקיצור - ספר מומלץ מאוד בעיני , הספר הכי טוב שקראתי אי פעם בנושא תזונה.

ינוקא1

New member
נ.ב.

אני מאמין כי ספר זה חיוני במיוחד לאנשים שבריאותם פגומה , או כאלו עם בעיות עיכול שונות.
כאשר האוכל נאכל מתוך "מצב המודעות" הנכון , גם אוכל פשוט ובסיסי הופך לתרופה.
(גם ההיפך נכון : אפילו אוכל בריא הנאכל מתוך מתח ועצבים ו"מהומות" סביב השולחן , מביא מחלות ובעיות).
&nbsp
ואת זה בדיוק הספר מלמד - כיצד לאכול כדי שהאוכל יהיה "אנרגטי" ועשיר , ורפואה לגוף ולנפש.
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
אוכל הוא דבר מקודש

שאל את אנשי הארי קרישנה. באשרמים שלהם יש ארוחות מדהימות. למה? כי הם מבשלים עבור האל והאוכל עובר אליו, לטענתם, דרכו של מי שאוכל אותו במטרה להעבירו לאל. הייתי בכמה מרכזים שלהם - אוכל שלא מן העולם הזה. אז הספר בודאי מעניין ומועיל. אבל. כל אחד מאיתנו שונה. לכן אוכל ואיך לאכול חייבים להיות מותאמים לאותו אדם אישית. הנחיות שיכולות להיות מעולות לאחד, יכולות להיות הרסניות לשני. אלה חייבים להיות מותאמים אישית לכל אדם. ועוד דבר קטן. אוכל לא יביא אדם ל-"יוגה" - לאחדות - לאחדות שבין האדם לבין המקור האינסופי שלו. לכן, גם לדבר הזה לקרוא "יוגה" לדעתי זה מחטיא את המלה "יוגה".

ינוקא1

New member
כל דבר הנעשה מתוך "מודעות" הוא יוגה.

&nbsp
כך ראיתי שאליזבת הייך וסלאבריג'אן יסודיאן הגדירו.
כשאתה אוכל מתוך מודעות מליאה , זוהי יוגה.
זה לא משנה אם אתה אוכל מעדנים , או לחם ומיים.
המודעות היא המפתח , כדי להפוך אוכל להרבה יותר מסתם "אוכל"......
&nbsp
רבי נחמן באחד הסיפורים שלו מספר על אדם שהיה טועם בלחם ובמיים שלו את כל המעדנים שבעולם.
כי כאשר הוא אכל את הלחם והמיים עם חיבור אמיתי לאלהים , נכנס לתוכם הכח האלוהי וממילא הוא קיבל מהם את כל מה שהוא צריך - גם מבחינה תזונתית , וגם מבחינת התענוג מהאכילה.
&nbsp
ואם אתה אוכל עם מודעות , גם תגיע לסוג האוכל המתאים לך אישית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
לא יודע מה פטאנג'אלי חושב

ולא חושב שאתה יודע.
&nbsp
בכל אופן , זה לא משנה לי , מצידי תקרא לתרגול של אכילה מודעת "קופיקו".

מודטחדש

New member
נכון. פטאנג'לי הפסיק לחשוב

כבר לפני מאות שנים. אבל אני יודע מה הוא כתב ביוגה סוטרה. כבר במשפט הראשון - "כאן מתחיל לימוד היוגה". וכל דבר שאתה קורא לו "מודע" לא קים באיך שהוא מגדיר יוגה. "אכילה מודעת", "שינה מודעת", התעמלות זקנות מודעת" כל אלה הן התוצאה ולא הדרך.

בתזונה, כמו בדברים רבים אחרים, "איך" במקרים רבים חשוב יותר אפילו מ"מה". בכל הנוגע לתזונה אני זוכר את עצמי בגילאי 13-14 מתרכז בעיקר ב"מה", בולע ספרים בנושא זה ומזין את עצמי בסיוע טבלאות ותרשימים, עד שבהדרגה, בשנים הבאות, גיליתי בהדרגה ש"איך" (הכולל בתוכו גם "מתי" ו"כמה") חשוב לעתים אפילו יותר מ"מה". עם השנים ה"איך" הפך להיות עשיר יותר ויותר, מקיף יותר ויותר רבדים (כגון תנוחה, נשימה, דמיון, כוונה, מי אוכל, מי זקוק לזה, תגובות החלקים השונים בגוף, התייחסות לכל שלבי האכילה כולל עיכול ופליטה, התייחסות למזון במובן רחב יותר כגון נשימה ועוד...). כיף שכבר החלו להופיע ספרים טובים בנושא זה. נשמע ומרגיש כמו ספר מצויין.

ינוקא1

New member
הספקתי כבר לקרוא

עוד שני ספרים שלו שיצאו בעברית ,- נהדרים

&nbsp
אני מקבל הרבה מהרבה דרכים , אבל כשאני קורא אותו זה כאילו "הדרך שלי" - רק שזה הרבה יותר עשיר ממה שאי פעם הגעתי אליו.
&nbsp
http://hadkeren.co.il/shop/aivanhov
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה