המלצה

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
המלצה

חשבתי קצט, וכל עוד זה כאב, ויש לי מחסור בשינה, שאלתי את עצמי
מכלל האוכלוסייה של הארץ, כמה באמת היו מעדיפים את ירושלים כעיר הבירה של ישראל, וכמה את תל אביב כעיר הבירה החדשה שלה.
אם תחשבו על זה לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה יש לנו בארץ 7,424,400 אנשים
אותי מעניין שאם באמת נשאל כל אדם ואדם, מהם, כמה יצביעו לכך שתל אביב תהייה העיר בירה הרשמית החדשה של ישראל, וכמה יצביעו על להשאיר אותה ירושלים.
כלומר, אם היתה לכם באמת את האפשרות לבחור את זה, מצד אחד יש את העיר שבאמת יש בה מלא היסטוריה, ובאמת המון מסורת של העם היהודי, ויש לה חשיבות לכל הדתות של העולם.
ומצד שני יש את תל אביב, שזו עיר ללא הפסקה (ובניגוד לירושלים שרק חלקים קטנים ממנה ללא הפסקה, תל אביב באמת כמעט כולה ללא הפסקה) יש לכם חיים בכל פינה בתל אביב, ויש פה הכל מהכל.
אז באמת
מה אתם אומרים ?
הישן ? מול החדש ? המודרני ? מול המסורתי ?

עלה13

New member
אני חי טוב עם המצב...

שירושליים היא עיר הבירה ההסטורית והפרלמנטרית ותל אביב הבירה התרבותית והכלכלית, נניח שתל אביב היתה הבירה והכנסת היתה בה, כל ביקור של אישיות היה משתק אותה לגמרי, המצב הנוכחי די מתאים לי, התקופה היחידה שתל אביב הרגישה כסוג של בירה פרלמנטריתהיתה בתקופת אולמרט כראש ממשלה, אני זוכר את סגירת הרחובות וסיירת ראש הממשלה המשייטת ברחובות, אז זה מעלה את האינראלין בפעם הראשונה, אבל באופן קבוע, אוהב את העיר במצב שלה.

AYELET1

New member
זה בדיוק מה שעלה בדעתי כתשובה לשאלה

סגירת הרחובות כל שני וחמישי...

גם בחול הערים המאוד פעילות לא בירות

זה כמו בטורקיה למשל, שאיסטנבול מאוד מוכרת והכל ואנקרה היא בכלל הבירה. באוסטרליה זה ככה עם סידני התוססת כשקנברה היא בכלל הבירה.
אבל מעבר לזה, הדיון הוא הרבה יותר עמוק, מדובר פה במדינת ישראל, העם היהודי וכל הסיפור הכבד הזה, הקשר לירושלים הוא עצום ומורכב ביותר.

למעלה