אולי לפעמים זה נכון
אבל ממש לא במקרה שלי. הגעתי עם חתול ( חתול בית שלא יוצא לרחוב) שהקיא לפני כניסת יום כיפור. אמרו לי בטלפון להביא אותו מהר שלא ימות לי בבית (איך שההפחדה עובדת עלי).
עשו לו שם צילום בצורה מאוד אגרסיבית, למרות שאמרנו שלא סביר בכלל שהוא בלע משהו, כמובן שהצילום לא יצא טוב וצריך היה עוד אחד (עוד כסף). בסוף הסתבר שהוא לא בלע כלום ( די???). אחר כך רצו לאשפז אותו שם אבל אחרי בדיקה נוספת החליטה אחת הוטרינריות שקודם צריך לרוקן לו את הבלוטות!!!!
אז עוד לא הבנו הרבה, אבל הבנו מספיק בשביל לדעת שאין להם מושג מה הם עושים שם ( חוץ מכסף).
לקחנו אותו הביתה ולאחר מספר שעות, הפלא ופלא , החתול הפסיק להקיא. הסיבה שמיהרנו איתו מראש לוטרינר הייתה כי זה היה ערב כיפור ופחדנו להתקע בלי רופא אם המצב באמת גרוע.שם היה המקום היחיד שנתקלנו בו שעדיין היה פתוח מספר שעות לפני הצום ( ויותר קרוב פיזית מבית דגן).
לאחר מספר חודשים מצאנו וטרינר מקסים, שזמין בכל שעות היום ובאחד הביקורים השגרתיים אצלו סיפרנו לו את כל הסיפור ( השמטנו את שם המקום כך שהתשובה שלו ממש לא הייתה נגדם ספציפית, מעבר לזה, המרפאות בכלל לא באותה עיר כך שאני לא חושבת שהוא אפילו יודע מי הם ושבאמת יש תחרות ביניהם). לא היה לו מושג מה ניסו לעשות שם. לטענתו, מדי פעם חתולים מקיאים. כל עוד זה לא הופך למשהו שיגרתי אין מה לדאוג. אגב, אנחנו לא שקלנו לעזוב אותו כך שלא הייתה לו סיבה ללכלך.
היום אנחנו יותר מודעים לעניין כדורי השיער וההקאות, מה שלא חשבו ליידע אותו לגביו במרפאה הזו שאתה מאוד מרוצה ממנה ( אולי כי מזה לא היו מרוויחים כסף).
אגב, היום החתול כבר בן 8, מטופל אצל וטרינר מצויין שאותו הוא פוגש רק לחיסונים ובריא כמו שור.
בכל בעיה שיש לנו עם החתול או עם הכלבה אנו מדברים עם הוטרינר בטלפון אם בכלל יש צורך לבוא.בהרבה מאוד פעמים שאני רציתי ללכת אליו ( כי יש לי נטיה להיסטריה בכל מה שקשור לחיות שלי) הוא אמר שאין לי מה לרוץ, לחכות קצת ורק אם אין שינוי לבוא.מצד שני, במצבים גבוליים או בעייתים ביקש להגיע. תמיד הוא צדק. וטרינר אחר , לא הוגן, היה מרוויח ממני המון כסף בדיוק כמו שעשו במרפאה שאתה כל כך אוהב. הם ראו שאני חרדה לחתול וניצלו את זה כדי להרוויח כסף.
ולפעמים דווקא הזול הוא היקר. המחיר הזול שמשלמים על הטיפול הרפואי שם בהחלט , לטעמי, משקף את איכות הטיפול. לצורך חיסונים אולי אין בעיה עם זה אבל במקרי חירום, לרוץ אחר כך לוטרינר אחר , יותר מקצועי , כבר יעלה יותר ואולי גם יהיה מאוחר מדי.
זה הניסיון שלי איתם, אני מאוד ( בלשון המעטה) לא ממליצה עליהם.