המלצה: Spellfire

python 4

New member
המלצה: Spellfire

בימים אלה הגיעה לחנויות סטימצקי הגרסה החדשה של אחד הספרים המוקדמים של הממלכות הנשכחות - Spellfire, של אד גרינווד, יוצר הממלכות. הספר הזה הוא כמדומני השלישי או הרביעי שיצא עבור הממלכות, ובכל מקרה הוא pre-Avatar, כך שאין צורך לקרוא את טרילוגיית ה- Avatar (המצויינת, שגם היא יצאה בהדפסה חדשה) לפניו. מכיוון והספר נכתב ע"י האדם שמבין הכי הרבה בעולם הממלכות (נאמר - הטרייסי היקמן של פיירון) הוא מהווה שער כניסה מצויין לעולם ממלכות, ולמעשה מומלץ אפילו לקרוא אותו לפני ה- Avatar (שהיא ה- "רשומות רומח הדרקון" של הממלכות). הספר עצמו נכתב במקור כספר יחיד, ורק אח"כ התרחב לטרילוגיה המכונה סאגת שאנדריל, על שם הגיבורה הראשית בו. הספר הזה בגרסתו החדשה הורחב ע"י הסופר והוא כולל 400 עמודים. הספר מספר על שאנדריל, שמגלה שהיא יכולה להטיל spellfire, קסם המחסל דרקון-ליצ'ים באותה מהירות בה קרמון מחסל תפוחי אדמה. הספר עוסק הרבה בפוליטיקה הפנימית של כמה ארגנונים עיקריים בממלכות, כמו הזנטרים (the bad guys) ואבירי מית' דרנור (the good guys, שאגב, בקרוב תצא עליהם טרילוגיה חדשה מאת אותו מחבר). הספר מתרחש באיזור ה- Dale Lands, בו מתרחשים רבים מספרי הממלכות. וכאמור - יתרונו בהיותו ראשוני. ולא נשכח את הדבר הכי טוב בספר הזה - שובו של ה- Beholder האגדי מ- Eye of the beholder! הזנטרים מזמנים אותו על מנת להפחיד אחד את השני. לממלכות אומנם אין סדר קריאה ברור כמו שיש לרומח הדרקון, אבל הספר הזה אידיאלי בתור ספר ראשון, כשאחריו יש לקרוא את טרילוגיית ה- Avatar (המצויינת, כבר אמרתי?)
 

python 4

New member
וגם.. בשורה לכל מעריצי הסטראהד:

עברתי על ביקורות הספרים של סטראהד מתחילת 2004 ועד היום, והעלאתי את כולם למאמרים, ב- 4 קטגוריות שונות: רומח הדרקון, ממלכות נשכחות, אברון, וקטגוריה רביעית שקראתי לה non-WotC בחוסר שם יותר מוצלח. הקטגוריה הזו תכלול ביקורות של ספרים שלא קשורים לרומח הדרקון ואחיותיה (אבל עדיין בז'אנר הפנטזיה, לא צריך להיסחף..). אני מתאר לעצמי שנכתבו פה עוד ביקורות ע"י אנשים אחרים - זה היה בלתי אפשרי לעבור על כל הארכיון של הפורום. אם מישהו כתב פעם ביקורת (אההמ.. ראויה) שהוא רוצה להנציחה במאמרים - שישלח לי מסר. בנוסף אני מזכיר - כל מי שרוצה לכתוב מאמר (ביקורת או אחר) מוזמן לעשות זאת, ואני אעלה את זה למאמרים!
 

strahd

New member
respect

אבל פייתון, יש עוד הרבה ביקורות. לדוגמה, לעתים כתבתי ביקורת ספרים ולפעמים ביקורת ספר, כך שיש עוד הרבה מעבר לזה. ותן וואחד חיפוש, אתה תמצא. בכל מקרה, כבוד גדול הוא לי. ואוסיף ביקורות ברגע שאוכל. אני כעת קורא כמה ספרים במקביל ויש לי המון עבודה, כך שברגע שיהיה לי זמן לסיים אץ אחד הספרים, אכתוב עליו.
 

python 4

New member
תיארתי לעצמי..

אני אעשה חיפוש קצת יותר רציני בקרוב.
 

strahd

New member
אני אישית לא אהבתי

אד גרינווד, אף על פי שהמציא את העולם, הוא לא הסופר הכי טוב בעולם. הספרים שלו נוטים להימרח ובחייך, לחסל איזה עשרים דרקוליצ'ים בהינף יד אחד, זה כבר מוגזם. זה אחד הספרים הראשונים שקראתי של הממלכות ולא אהבתי אותו בכלל, כך שלא קראתי את ההמשכים. הספר עצמו הוא ממש אחד מהראשונים שיצאו בממלכות, והוא הראשון שלא היה קשור למונשיי. לאחר מכן יצאה סדרת Azure Bonds שמיכרה אותי טוטאלית לסדרה. ללא ספק אחת מהסדרות המעולות של הממלכות. שתצא בהוצאה מחודשת אמן סלה, לכל מי שלא קרא עדיין.
 

python 4

New member
אמן אמן!

"אבן המוצא" (finder's stone) היא אחת מהטרילוגיות הישנות האלה שיש לי מהן את ה- 2 ספרים הראשונים, ואת השלישי כמובן כבר אין למצוא. אבל זה היה המקרה גם עבור elven nations - ולפני כמה ימים קניתי סוף סוף את הספר השלישי, the qualinesti, בהוצאתו המחודשת. אחרי ש- WotC הדפיסו מחדש את מונשיי, בקעת רוח-קרח, סאגת שאנדריל וטרילוגית ההתגשמות, טרילוגית אבן המוצא הפכה לטרילוגיה הכי ישנה שעוד לא יצאה מחדש. אין לי ספק שזמנה קרב! אגב, אאל"ט אחד (או יותר) מהספרים ב- harpers הוא המשך שלה, מקווה שזה יצא גם..
 

strahd

New member
את החלק השלישי

אולי נשאר לי עדיין. אני אחד מאלו שקרא אותם בשעתו. אולי אפשר לעשות איזה טרייד אין קטן... ספר ההמשך של טרילוגית אבן המוצא הוא "נשף המסיכות", חלק 10 של ההרפרים וההמשך שלו, Finder's Bane, שהוא משחק מילים משעשע על משקל האלים בטרילוגייה "האלים האבודים", שגם כולל את ספר רומח הדרקון "שובו של פיסטנדנטילוס" ו"מזלה של טימורה", המתרחש במספר עולמות וברובו בסיגיל של העולם Planescape.
 

python 4

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש - עדכון דף השער../images/Emo41.gif

בלהט השינויים שבוצעו בפורום עידכנתי היום את דף השער של הפורום (אם לא ידעתם, יש לנו כזה - לחצו על "ראשי" בפס הכחול למעלה!) הדף הזה לא עודכן מאז 2002. עדכנתי את הודעת המנהל וכן את קטגוריות המאמרים/קישורים/הודעות מומלצות. לכו לבקר שם!
 

Mystic Dragon

New member
פייתון, כל הכבוד...

אתה ממש תורם ועוזר ומסדר ת'פורום. ח"ח לך, והמשך כך!
 

Wing Chan

New member
לאאא

מה זו התמונה המכוערת הזאת? :[ לא מתאים בעליל לרקע הרקע של התמונה שחור, על הרקע הלבן של הדף :\
 

Wing Chan

New member
לאאאא מס.2

למה תתמונה הזאת למההה ספוילר רציני ממש... אז אפילו שבפורום עצמו בקושי מסמנים ספוילרים לרשומות, למה לדחוף את התמונה הזאת בדף הראשי? :<
 

Wing Chan

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איזה כלי אתה
נישפכתי מצחוק לקרוא כזה "אז מה זה בעצם רומח הדרקון?" ולראות את התמונה שלה בצד
רציני עכשיו תשתמש בגירסא הזאת של הלוגו, יש לה רקע נורמאלי
 
למעלה