המלצה: okami

semuelf

New member
המלצה: okami

משחק ל-PS2. אני בטוח שלא צריך להצביע על כפל המשמעות - okami כשועל או o-kami - אל. משחק למי שרוצה לתרגל את הקריאה שלו של יפנית. אין דיבור במשחק. (הקולות היחידים נשמעים כ-פחכחאחפח, ולא משהו מובן) רק לדאוג שתראו את התמונה באיכות גבוהה - לפעמים קשה להבין את הפוריגנה. הדמות הראשית במשחק היא אל-שועל. אל מקומי של איזו עיירה שמגן אליה מפני אוייבים. לאל יש כסת דיו, ובעזרתה הוא "כותב על המציאות" ומשנה אותה. כשנגמר הדיו, אין לשועל כוחות והוא צריך למצוא עוד דיו. משחק משעשע, בכל מקרה. תהנו.

0Pandemonium0

New member
רגע, למשחק קוראים okami?

אבל okami זו רק צורת פנייה מכובדת לאל. המילה ookami, עם o ארוך, פירושה זאב, ולא שועל. אז לא ברור לי כפל המשמעות שהצבעת עליו, וכנראה שלמפתחי המשחק יש טעות אם הם לא יפניים. או שלך יש טעות, או שלי יש טעות. מצטער על הגישה, אבל זה פשוט משהו שנראה לי קצת עקום בהודעה שלך, אז הייתי חייב להתייחס לזה
בקשר למשחק, אין לי PS2

semuelf

New member
זאב, שועל, מה ההבדל?

אז טעיתי. ת'אמת, אני לא זוכר אם wolfלית זה זאב או שועל. יכול להיות שמפה באה הטעות שלי.

GnomeBubble

New member
האמת שזאת התניה ישראלית נפוצה

הבלבול בין הזאב והשועל. לא ברור לי למה, אבל אני זוכר שפעם גם אני הייתי מתבלבל.

semuelf

New member
הבילבול די ברור

אין לנו בארץ לא זאבים ולא שועלים. מקסימום איזה נמר מזדקן במדבר.

Obake

New member
יש ויש =]

אבל אתה צודק שצריך לחפש טוב כדי למצוא אותם.

fwave

New member
בקרו בצפת.

שועלים מתרוצצים שם חופשי... הם מאד חמודים.

tals56

New member
לי יש זאב

והוא מה זה חמוד! הוא רמה 18, ההתקפה שלו היא 144~168 יש לו 2218 חיים ו68 הגנה הוא ממש חמוד,הוא עוזר לי לתקוף והוא מכסח WHITE TIGER בקלות. XD

Obake

New member
תאמת גם יצא לראות אותם בסביבות כפ"ס

כמה פעמים, אבל רק בליילה x)

fwave

New member
אבל האם ראית אותם בשלג?

חבל שלא הייתה לי מצלמה...

GnomeBubble

New member
מיסקונספציה נפוצה

של תושבי המרכז
יש בארץ גם זאבים (בעיקר ברמת-הגולן, אני לא בטוח אם אפשר למצוא אותם באיזורים אחרים, אבל הם מטרידים מאוד את החוואים שם) וכל איזור הצפון (לפחות) יש לא מעט שועלים. הם מתחבאים, אז קשה לראות אותם, אבל מדי פעם אפשר לראות כאן שועל חוצה כביש בחיפזון (ובמקרים היותר עצובים, שועל דרוס על הכביש
) וכל פעם כשפורצת מגיפת כלבת מאשימים אצלנו את השועלים שהדביקו את הכלבים.

GnomeBubble

New member
אבל

ookami זה זאב... שועל זה kitsune.
ודרך אגב, קצת כדי להסיר את הבלבול ה-o ארוכה, ולכן אומרים ookami (הקאנג'י הוא 狼 אבל לפעמים רושמים גם בקטקאנה オオカミ, כמו עם כל שמות החיות). המילה okami (עם o קצרה). יכולה להתפרש בכמה דרכים, אבל בדרך כלל הכוונה היא ל-女将, גבירה. בכל אופן, הייתי מנסה, אבל אין לי פלייסטיישן, וגם אם היה לי, אני שונא לשבת מול הטלוויזיה
ואם כבר אנחנו מדברים על זה - יש כאן אנשים שניסו לשחק משחקים יפנים בפלייסטיישן או במחשב? אני ניסיתי כמה פעמים, אבל הבעיה היא שלמשחקי ילדים לא היה לי כוח, ובמשחקים היותר רציניים היו קאנג'י קשים, אז ויתרתי. אחרי שהרבה אנשים המליצו לי, למשל, ניסיתי לשחק את Final Fantasy VII (על המחשב כמובן), והמשחק נחמד אבל הגרסה האנגלית שלו נוראית. אני לא יודע עם ככה זה עם כל משחקי הקונסולה, כי אני לא משחק במשחקי קונסולה כמעט (וגם במשחקי מחשב לא ממש), אבל הרגשתי כאילו ילד בן 10 תרגם את המשחק. האנגלית שם היתה דלה מאוד. הייתי משחק את הגרסה היפנית, אבל אני מרגיש שהיא תהיה קשה מדי בשבילי. אולי יש משחקים עם דיבוב יפני וכיתוב באנגלית שאפשר לשחק, כדי שאני לפחות אוכל להנות משפה יפה שלא הורסת את האווירה?

semuelf

New member
יש המון משחקים יפניים

עם כתוביות באנגלית. onimusha, לדוגמא. Takken, כדוגמא אחרת. גם genji שצרבתי לאחרונה. אני צריך לשאול את אחי הקטן. אולי הוא זוכר עוד משחקים בהם מדברים ביפנית.

GnomeBubble

New member
אבל מדובר במשחקי פעולה טהורים, לא?

לפחות טקן, ונראה לי גם אונימושה. לא מכיר את גנג'י. זה לא הסגנון שלי בכל אופן.

semuelf

New member
סמוראים וחרבות

זה הסגנון של אונימושה ושל גנג'י. תגיד מה הסגנון שלך, ונראה אם אני מכיר משהו ביפנית.

GnomeBubble

New member
הסגנון שלי הוא משחק הרפתקאות

או משחק תפקידים (מהסוג שיש בו יותר מסתם קרבות). מהז'אנר הראשון, אין הרבה משחקים לקונסולה (ובכלל, בעצם). מזל שהז'אנר השני לפחות די פופלרי - למרות שבעיקר ביפן.

למעלה