המלצה: Kaipa - Notes from the past

RamiSun

New member
המלצה: Kaipa - Notes from the past

זאת להקה ממש מעולה והאלבום מעולה!!! זאת הלהקה הקודמת של Roine Stolt שפעלה בסוף שנות השיבעים וצפונה בשבדיה ויצרה פרוג בסיסי מקורי. היא זכתה לפירסום כבר אז למרות שהשירה היתה בשבדית. האלבום הנ"ל הוא תוצאה של איחוד מחודש, הקלידן המדהים שלה נקרא Hans Lundin והוא גם הכותב העיקרי של היצירה הנ"ל. יש להם זמר טוב שהפעם שר באנגלית (אומנם עם מבטא שבדי די כבד). הבסיסט הוא Jonas Reingold מהפלאוור קינג ועל הגיטרה כמובן סטולט. ויש גם זמרת אורחת שהקול שלה ממש מפיל. האלבום עצמו הוא אלבום קונספט מיסטי כזה, והמוזיקה מדהימה, הם ממש מה שמוגדר Heavy Melotron , ההגדרה שהכי עולה לי זה אנגלאגארד יותר נגישה... אז אני חייב להכריז: מ ו מ ל ץ אם לא חובה.

Gil Keltch

New member
מומלצים הרבה יותר האלבומים שלהם

מהסבנטיז, במיוחד INGET NYTT UNDER SOLEN המופתי

RamiSun

New member
האחרון שלהם וגם הבא הם באנגלית

דבר שעוזר מאוד להבנת האלבום Notes לדוגמא הוא קונספט שחבל לנסות לפענח בשבדית... אבל אין ספק שקאיפה זה קאיפה, וקאיפה של שנות השיבעים, זאת להקה ברמה של שנות השיבעים עם כל המשתמע מכך, סאונד כלים וראש מוזיקאלי חלוצי. (אגב סטולט אז היה בן 15 או משהו כזה... מין דניאל וויס כזה?... חחחחח)

עמית ע

New member
עוד זה מדבר וזה בא

עוד חדשיים יוצא אלבום נוסף לקאיפה - Keyholder. מקורות יודעי דבר מוסרים שהפעם רוינה שטולט היה יותר דומיננטי בתהליך היצירה, ואף נטל על עצמו את תפקיד השירה.

Rudess

New member
אני יודע משהו אחר

הזמר באלבום שעליו אתה מדבר יהיה פטריק לונדסטרום

עמית ע

New member
יתכן

לא ציטטתי מקור רשמי אלא משתתף בניוזגרופ rec.music.progressive הוא כתב vocals - אולי הוא התכוון ששטולט משתתף בקולות רקע.

Rudess

New member
סטולט

הוא תמיד משתתף בשירה בתור קולות, אבל יש להם זמר ששר ברוב השירים את רוב התפקידים.

RamiSun

New member
נכון

רק באלבום הראשון של הפלאוור הוא שר בעצמו...הוא לא הזמר הכי גרוע אבל דחילק... וזה חכם מצידו לתת לאחרים לשיר מאז וצפונה. רק אציין שבכל אלבום של הפלאוור הוא שר קטעים מסויימים, כי כנראה החיידק לא אבד לנצח, לדוגמא את סטארדסט (לא האלבום הקטע בן ה-25 דקות) הוא שר בעצמו.

Gil Keltch

New member
כמה שזכור לי

הוא שר גם באלבום הסולו הראשון והגרוע ביותר פנטזיה משנת 79, לא מומלץ בעליל

למעלה