המלצה - קציצות בשר בתנור

הקציצות האהובות עלי. פשוטות וקלות הכנה אבל טעימות (לדעתי האישית)
אפשר לשחק עם הכמויות ויחסי הכוחות לפי הטעם.
בשר טחון (אני אוהבת צוואר שהוא קצת שמן)
בצל קצוץ
פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
אני קוצצת את הבצל והירק במאסטר סלייסר, שניהם ביחד, לא דק מדי ברמה של רסק. אפשר גם בפולסים במעבד מזון.
אם הבשר לא שמן, מוסיפה קצת שמן זית
לכמות של 750 גרם בשר, מוסיפה כפית אבקת מרק עוף (התחלתי בכך די לאחרונה וזה בהחלט משדרג)
אין צורך בביצה או בפירורי לחם. מהכמות הזו של בשר מתקבלות 13-14 קציצות בגודל טוב.

לשים הכול ביחד, יוצרים קציצות לא קטנות מדי (מאחר ואין בהן פירורי לחם, הן קצת מתכווצות בתנור),
מסדרים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שמתקבל צבע יפה,
לא שחום מדי, אחרת הן מתייבשות והופכות לקציצות חנק. אין צורך להפוך במהלך האפייה.
 
נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
הקציצות האהובות עלי. פשוטות וקלות הכנה אבל טעימות (לדעתי האישית)
אפשר לשחק עם הכמויות ויחסי הכוחות לפי הטעם.
בשר טחון (אני אוהבת צוואר שהוא קצת שמן)
בצל קצוץ
פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
אני קוצצת את הבצל והירק במאסטר סלייסר, שניהם ביחד, לא דק מדי ברמה של רסק. אפשר גם בפולסים במעבד מזון.
אם הבשר לא שמן, מוסיפה קצת שמן זית
לכמות של 750 גרם בשר, מוסיפה כפית אבקת מרק עוף (התחלתי בכך די לאחרונה וזה בהחלט משדרג)
אין צורך בביצה או בפירורי לחם. מהכמות הזו של בשר מתקבלות 13-14 קציצות בגודל טוב.

לשים הכול ביחד, יוצרים קציצות לא קטנות מדי (מאחר ואין בהן פירורי לחם, הן קצת מתכווצות בתנור),
מסדרים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שמתקבל צבע יפה,
לא שחום מדי, אחרת הן מתייבשות והופכות לקציצות חנק. אין צורך להפוך במהלך האפייה.
הן מתכווצות כי אין בהן ביצים..סוג של המבורגרים
 
הן מתכווצות כי אין בהן ביצים..סוג של המבורגרים
אכן סוג של המבורגרים אבל ההתכווצות לא בגלל המחסור בביצים אלא בגלל המחסור בעמילנים שאמורים לספוג
נוזלים ושומנים שהבשר והירק מפרישים, ולכן זה נשפך החוצה והקציצות מתכווצות.
 

אלפיני

Well-known member
הקציצות האהובות עלי. פשוטות וקלות הכנה אבל טעימות (לדעתי האישית)
אפשר לשחק עם הכמויות ויחסי הכוחות לפי הטעם.
בשר טחון (אני אוהבת צוואר שהוא קצת שמן)
בצל קצוץ
פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
אני קוצצת את הבצל והירק במאסטר סלייסר, שניהם ביחד, לא דק מדי ברמה של רסק. אפשר גם בפולסים במעבד מזון.
אם הבשר לא שמן, מוסיפה קצת שמן זית
לכמות של 750 גרם בשר, מוסיפה כפית אבקת מרק עוף (התחלתי בכך די לאחרונה וזה בהחלט משדרג)
אין צורך בביצה או בפירורי לחם. מהכמות הזו של בשר מתקבלות 13-14 קציצות בגודל טוב.

לשים הכול ביחד, יוצרים קציצות לא קטנות מדי (מאחר ואין בהן פירורי לחם, הן קצת מתכווצות בתנור),
מסדרים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שמתקבל צבע יפה,
לא שחום מדי, אחרת הן מתייבשות והופכות לקציצות חנק. אין צורך להפוך במהלך האפייה.
אחד הדברים העוזרים לי להדביק דברים במקום ביצה זה טחינה. נהוג לעשות זאת עם קבבים. עובד גם לקציצות. כף/עד כף וחצי לקילו, לא יותר.
עוד דבר שהייתי מנסה לראות אם טעים הוא לערבב בשר טחון עם ליה בשפת הקצבים , או עליה (שומן כבש) בעברית תקנית ניתן להשיג בדר"כ בקצביות או בקפואים בסופרים מתאים לקבב וגם מתכונים לקציצות.
 
אחד הדברים העוזרים לי להדביק דברים במקום ביצה זה טחינה. נהוג לעשות זאת עם קבבים. עובד גם לקציצות. כף/עד כף וחצי לקילו, לא יותר.
עוד דבר שהייתי מנסה לראות אם טעים הוא לערבב בשר טחון עם ליה בשפת הקצבים , או עליה (שומן כבש) בעברית תקנית ניתן להשיג בדר"כ בקצביות או בקפואים בסופרים מתאים לקבב וגם מתכונים לקציצות.
אין צורך להדביק. החלבון שבבשר והעובדה שמדובר בבשר כמעט נטו, גורמים להדבקה מיידית של הקציצות. גם לא מומלץ להדק יותר מדי.
שומן הכבש היקר והידוע הוא אליה ALYAH - זנבו השמן של הכבש. לא הייתי מוסיפה זאת לקציצות האלה שייחודן הוא טעם מאד נקי ופשוט.
 
למעלה