המלצה קטנה...

• פותח הנושא gman3
  • פורסם בתאריך

gman3

New member
המלצה קטנה...

יום אחד בנוסעי לאיזה הר בצפון(המקומות שצה"ל בוחר לשם עליהם בסיסים),הושמע ברדיו שיר צרפתי שמיד יכולת לזהות שהוא מסגנון ה"ראי"(סגנון שרבים משייכים את עמיר אליו שהזמר המוביל בו הוא "חאלד" ששר את "עיישה") שמיד מצא חן בעיניי אבל ישנה בעיה שאין לי מושג בצרפתית ואני לא מבין כלום ממה שנאמר בשיר,בכל זאת שיננתי לי משפט בשיר לפי שמיעה ולמזלי יש קצין שגדל בצרפת בבסיס שלי שאמר לי איך כותבים את המשפט ששיננתי(לבסוף הסתבר שזה שם השיר) - ne me quittes pas('אל תעזבי אותי').שמח וטוב לבב חזרתי הביתה בכוונה למצוא את השיר באינטרנט ואני מחשיב את עצמי לאחד שמצוין במציאת דברים ברשת אבל לצערי התברר לי שמה ששמעתי זה קאבר לשנסון צרפתי מהידועים ביותר,מדובר למעשה באחת הקלסיקות של המוסיקה הצרפתית ושבערך כל זמר צרפתי שני עשה לה חידוש(דמיינו שאתם מנסים למצוא גירסת כיסוי ל'פרח בגני' של זוהר ארגוב בלי שיש לכם שמץ מי שר את אותה גרסה) מה שהוביל למאות גירסאות שהייתי צריך לסנן מהם. אבל סוף טוב הכל טוב ומצאתי לבסוף את הגרסה שחיפשתי,מדובר בעיבוד שעשה הזמר פאודל(faudel) זמר ערבי צרפתי(סביר להניח ממוצא אלג'ראי) שלקח את השנסון הידוע הזה היישר למדבר סהרה,לעוד,לחליל הערבי יחד עם מקצב אלקטרוני וכלים מערביים לכדי הוצאת מעדן. אני חושב שכל מי שאוהב את השירים הערביים והקצביים יותר של עמיר("את אינך","נשמתי","תנין","רק את") מאד יאהב את השיר הזה.סופ"ש נעים :)

dor dn

New member
בנאדם, אף פעם לא ראית "הבורגנים"?

זה השיר פתיחה שם... זה שיר מפורסם מאוד לא מבין איך אתה לא מכיר אותו

קוקה29

New member
אכן כן,הביצוע המקורי שייך לז'אק ברל

והוא מדהיםםםםםםםםםםם

odery

New member
לשיר יש תרגום בעברית של נעמי שמר

ומכיוון שצרפתית היא שפת האם שלי, אני יכולה לומר שהמילים ממש קרובות למקור נא להעריך
הקלדתי את המצלים בעצמי כי המחברת ז"ל לא הרשתה לפרסם את המילים בשירונט. אל תלכי מכאן אל תלכי מכאן את עקבות הזמן האבוד שלך האמיני לי את הכל אשכח תאונות קטנות של הכאב וברח ומלה רעה שאמרתי לך אושר בן שעה הוא שביר כל כך אל תלכי מכאן לך אני אביא שלג באביב עם פניני מטר ממחוזות נכר ארץ אעבור ומפני הקור אעטפך זהב אציפך באורולאהבה ממלכה אקים ואמציא חוקים ואכתיר אותך אל תלכי מכאן אל תלכי מכאן לך אמצא שפה כה מטורפה אבל כה יפה אדבר איתך על אוהב נשכח שליבו נוצח בראותו אותך אגלה לך איך רק למענך מלך מאוהב את כסאו עזב אל תלכי מכאן כבר ראינו איך התחדשה האש והר געש מת שב והתלהט כבר ראינו איך ארץ חרבה התמלאה שדות התכסתה פריחה וראינו גם אופק שנדם איך הוא שוב בוער בשחור ודם אל תלכי מכאן אל תלכי מכאן לא אבכה יותר לא אומר מילה אסתתר לי כאן אסתכל היטב איך רחוק רחוק את תלכי מכאן בריקוד וצחוק ככה אהפך לך לצל צילך או לצל ידך או לצל כלבך אל תלכי מכאן. לשיר יש ביצוע חזק עם קול עמוק (שמזכיר טיפ את עמיר) של נינה סימון הביצוע העברי היפה ביותר ששמעתי לשיר הזה הוא של דודו אלהרר, מתוך הדיסק בשקט הוא מבצע את השיר ווקאלית,ושומעים אותו נחנק שקשה לו עם המילים... מפעים

מוריאל5

New member
גם לשרלי בייסי יש ביצוע מדהים לשיר.

זמרת אמריקאית שחורה עם קול מדהים, התפרסמה בשנות ה-60 המאוחרות.

למעלה