המלצה - פסטה עם עדשים כתומות

מתכון טבעוני של אימא שלי. מאכל עתיר חלבון מתקופת הצנע - לא מרשים אך מאד טעים.
הכמויות ויחסי הכוחות – לפי הטעם ומה שיש בבית.
עדשים כתומות – בוררים, שוטפים ומשרים כשעתיים (או יותר). אם אין פנאי להשריה, אפשר לצקת עליהן מים רותחים מהקומקום ולחכות רבע שעה.
בצל קצוץ (לא להתקמצן על הכמות)
פסטה קצרה – אימא שלי השתמשה בקשתות אך כל פסטה בגודל דומה תתאים.
שמן קנולה לטיגון.
מלח, פלפל ואפשר קצת כמון – לפי הטעם.
מזהיבים קלות את הבצל בסיר נון-סטיק ובינתיים מרתיחים מים בקומקום. מוסיפים את הפסטה ומטגנים תוך ערבוב עד ששולי הפסטה מלבינים קצת והפסטה כולה משומנת. מוסיפים את העדשים והתבלינים, מערבבים, מיישרים ויוצקים פנימה מים רותחים בכמות שתגיע כמעט לגובה הפסטה והעדשים. סוגרים את הסיר, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כ- 20-30 דקות. העדשים נמסות והופכות לרוטב סמיך. מגישים עם סלט ירקות.
כאשר המאכל מתקרר הוא מסמיך והרוטב נראה קרוש, אך הכול נמס מחדש בחימום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתכון טבעוני של אימא שלי. מאכל עתיר חלבון מתקופת הצנע - לא מרשים אך מאד טעים.
הכמויות ויחסי הכוחות – לפי הטעם ומה שיש בבית.
עדשים כתומות – בוררים, שוטפים ומשרים כשעתיים (או יותר). אם אין פנאי להשריה, אפשר לצקת עליהן מים רותחים מהקומקום ולחכות רבע שעה.
בצל קצוץ (לא להתקמצן על הכמות)
פסטה קצרה – אימא שלי השתמשה בקשתות אך כל פסטה בגודל דומה תתאים.
שמן קנולה לטיגון.
מלח, פלפל ואפשר קצת כמון – לפי הטעם.
מזהיבים קלות את הבצל בסיר נון-סטיק ובינתיים מרתיחים מים בקומקום. מוסיפים את הפסטה ומטגנים תוך ערבוב עד ששולי הפסטה מלבינים קצת והפסטה כולה משומנת. מוסיפים את העדשים והתבלינים, מערבבים, מיישרים ויוצקים פנימה מים רותחים בכמות שתגיע כמעט לגובה הפסטה והעדשים. סוגרים את הסיר, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כ- 20-30 דקות. העדשים נמסות והופכות לרוטב סמיך. מגישים עם סלט ירקות.
כאשר המאכל מתקרר הוא מסמיך והרוטב נראה קרוש, אך הכול נמס מחדש בחימום.
נקרא מעולה- אעביר לבת שלי, יתאים לה לאמצע השבוע. תודה!
 
למעלה