המלצה על רכב

לי רוי

New member
המלצה על רכב

שלום, מחפש רכב בתקציב של עד 30K-32K.
שימוש:
לאמא +2 תינוקות מאחורה (פעם/פעמיים בחודש עוד 2 אנשים).
נסיעה של 7K-8K לשנה.
דלק הוא לא ה"אישו" המרכזי.
יותר חשוב לי תחזוקה נמוכה ובטיחות.
מהדגמים שראיתי וקראתי בפורום חשבתי על כמה דגמים.
יונדאי I35, שנת 2011 - 2012.
מאזדה 3, 2011 - 2012.
טויוטה קורולה, 2010.
הטויוטה נראת הכי מתאימה רק שבשנתונים האלה יש בעיה בביטול כריות אוויר ורק 2 חלונות חשמליים.

אם למישהו יש עצה אחרת, להגי שזה לא משנה או אישור למשהו אשמח לשמוע.

enigo

New member
לכי על משפחתית גדולה

עלויות החזקה זהות למעשה לשל משפחתית. טויוטה אוונסיס, למשל, או מאזדה 6. סיכוי טוב שאפילו תקבלי מכונית קצת חדשה יותר.
&nbsp

לי רוי

New member
שאלה והערה

השאלה היא האם ברכבים הללו התחזוקה היא לא יותר יקרה?
מכיוון שמדובר ברכבים פחות נפוצים, אז כך גם חלקי החילוף, אגרת הרישוי יקרה יותר, ביטוח יקר יותר?
השאלה היא מהוא ההפרש השנתי באחזקה בין הרכבים האלו לרכבים המשפחתיים הרגילים.?

במאזדה 6 אם אני מסתכלת איזה דגם לבדוק?
יש 147/170 כ"ס, 2,000- 2,500 סמ"ק. (בשנתון 2009-2010)
טויוטה אווינס האפשרויות הם רק 2009-2008, במחיר הזה.

enigo

New member
מחיר ביטוח חובה וג' לא ממש שונה

אם בכלל. בטסט יש הבדל מחיר, אבל לא אמור להיות גדול.
חלקי חילוף - הצעתי דגמים שנמכרו בכמויות מכובדות, כך שאין מקום לחשש. עלויות טיפולים אמורות להיות כמעט זהות. אולי צמיגים יהיו מעט יותר יקרים בגלל מידות גדולות יותר, אבל גם זה לא בטוח (כי מה שהיה פעם מקובל במכוניות מנהלים היום מקובל במשפחתיות).
מצד שני תקבלי אבזור עדיף ובעיקר מושב אחורי מרווח יותר, לטובת הפעמים שתסיעי עוד שני אנשים ברכב.
עוד אופציה - מיניוואנים לחמישה (גרסאות השבעה מושבים יקרות יותר משמעותית). למשל סניק (אבל רק מהדור השלישי, לא השני!). הגובה הופך חגירת ילדים להרבה יותר נוחה. שווה לבדוק אם אופל מריבה נכנסת לתקציב, גם כן רכב מוצלח למשימה.

enigo

New member
השאלה היא כמה אכפת לך שיסבול

הבנאדם החמישי... ההבדל באיכות החיים הוא די משמעותי.
אגב, ילדים בגיל של סלקל ומושב בטיחות דורשים יותר אורך מאשר מבוגר, כי הנקודה שבה הם בולטים קדימה נמצאת גבוה יותר - מקום בו משענת המושב הקדמי נוטה אחורה.
אגב - לגבי הקורולה, שימי לב שאת לא קונה רובוטית. לא מומלץ.
עוד אופציה טובה - רנו פלואנס בנזין. מרווחת מאוד יחסית למשפחתית, תא מטען ענק, אבזור טוב ומחיר ברצפה בגלל התדמית הצרפתית (למרות שהאמינות טובה מאוד).

לי רוי

New member
לגבי השתיים הנוספים

אלה ילדים בגיל 12+5, שאני מסיעה ק"מ וחצי מהבית לחוג.
אם זה משנה :)

enigo

New member
כן, זה משנה, כי המשמעות היא שאחד לא

במושב ילדים אלא רק "מבוגר נמוך" (בינתיים...) והשני עוד מעט עובר לבוסטר, אז גם הוא כבר די קומפקטי. אז למה שאלת על ניתוק כרית אוויר? זה לא רלוונטי אליך.
תכל'ס, עם הנתונים הללו גם לא מעט סופרמיני יעשות את העבודה, ויהיו קצת יותר זולות לחזקה - וקלות יותר לתמרון בעיר - ממשפחתיות.

את יכולה לקנות קניה גרועה או קניה טובה

של אותו הרכב ומזה נגזרת עלות התיקונים והאחזקה .
סטטיסטיקות של תקלות לא יעזרו כאן .
חייבים לקבל בהבנה שברכבים בשנתונים הללו יש תקלות .

EHP12

Well-known member
אני חושב שמאזדה 5 מלפני 10 שנים יכולה להתאים לך

קודם כל הוא מיועד לשישה אנשים. (למרות שאם האוטו מלא, אין תא מטען וצריך גגון).

דבר שני המושבים האחוריים בו יותר גדולים ממשפחתית כך שיותר מתאימים לבוסטרים, ובגלל הגובה של הרכב ודלתות ההזזה שלו יותר קל לחגור ולהוציא ילדים מהרכב מבלי להתכופף.

לאוטו יש 5 כוכבי בטיחות של הNCAP אופציית ביטול כרית אוויר כך שהאוטו נחשב לביטחותי.

למרות השנתון הגבוה, אפשר להסתמך על מוניטין האמינות של מאזדה, רק כמו בכל רכב עדיף למצוא אחד שלא התעללו בו בליסינג.

enigo

New member
לא רעיון טוב

קודם כל, הוא לא ממש עומד במוניטין של מאזדה מבחינת אמינות.
דבר שני, בגלל שהוא שבעה מושבים (חוקית לפחות) הוא זוכה לביקוש יותר גבוה משל משפחתית רגילה, ולכן המחיר גבוה יחסית.

למעלה