המלצה על קורס יין

gwizard

New member
המלצה על קורס יין

שלום לחברי בפורום,

אני מחפש המלצה על קורס להכרת היין, משהו שיקנה ויעמיק הכרות עם עולם היין, על סוגיו, כולל התאמה בין היין לארוחה, טעימות, סיורים וכ"ו.
חיפשתי בגוגל ומצאתי מגוון שלם של קורסים וסדנאות, החל מכמה מפגשים בודדים ועד לקורסים מקיפים של שנה או שנתיים כולל תעודות מקצועיות.
אינני מחפש משהו ארוך ויקר, כי אני לא מחפש לעסוק בתחום היין כמקצוע. אני כן מחפש משהו שיתן לי בסיס טוב לבוא לחנות/מסעדה ולבחור את הבקבוק בהתאם לארוחה ותקציב.

מישהו מכיר, רצוי מניסיון אישי, מקום שמלמד קורס כזה?

תודה מראש.

אני ממליץ לך להתחיל בקורס היכרות עם עולם היין

של כמה מפגשים, ואז משם להתגלגל הלאה.

הקורסים של דרך היין נחשבים טובים מאוד. את הבסיסי שלהם לא עשיתי בעצמי.

אני ממליץ מנסיון על הקורסים של מורן עשור. אתה יכול לפנות אליה בטל':052-3757068.

גילוי נאות: בעבר היו לי קשרי עבודה עם מורן.

Wine Guy

New member
איש הענבים

קודם כל גילוי נאות: אני עובד בחברת איש הענבים.

לפי מה שכתבת, מה שאתה מחפש זה קורס קצר של כמה מפגשים במהלך חודש \ חודשיים שיתן לך את הכלים הבסיסיים.
יש כמה וכמה קורסים כאלה, מכיוון שאני עובד באיש הענבים ו"רק על עצמי לספר ידעתי", אכתוב למה לדעתי כדאי ללמוד באיש הענבים:
1. אוביקטיביות - איש הענבים הינו בי"ס אובייקטיבי ליין שאינו תלוי בגופים אחרים. אנחנו לא מייבאים \ מייצרים או משווקים יינות, אנחנו מקפידים על אוביקטיביות ובנוסף להיותו של איש הענבים בי"ס ליין אנחנו מפעילים גם את תחרות היין הגדולה והמקצועית ביותר בישראל: טרה-וינו. כמובן שזה ישפיע גם על המבחר הגדול והאיכותי של היינות שתטעם במהלך הקורס וגם על הדרך שבה המדריכים בקורס יציגו את היינות בפרט ואת הנושא בכלל.
2. ניסיון - איש הענבים קיים כבר קרוב ל 15 שנים בתור בית ספר ליין. זהו גוף מסודר ולא מדריך פרטי כזה או אחר.
3. מקצועיות - לא סתם אנחנו מכשירים את קורסי הצוערים השונים של משרד החוץ, התיירות, רוה"מ וכו' ומפיקים תערוכות עבור משרד החוץ הישראלי ברחבי העולם.
4. ערכים מוספים - מעבר לקורסים השונים המועברים כאן ב 3 רמות שונות - ישנם כאן גם ימי טעימה מיוחדים אחת לשבועיים, פסטיבלי יין גדולים (למשל בעוד 3 שבועות - פסטיבל WHITE במרינה הרצליה) ועוד.
5. אתר האינטרנט: www.grape-man.com הוא האתר המקיף והעשיר ביותר כיום בכל מה שקשור ליין באינטרנט בעברית.

בקיצור, למרות שישנן אופציות לא רעות בכלל מסביב, אני עדיין חושב שעדיף ללמוד במקום הטוב ביותר ולא להסתפק בפחות.

למעלה